Thursday, February 14, 2013

Toν έστειλε... αδιάβαστο τον Ολυμπιακό! (vids & pics)

Από Πολύδωρος Παπαδόπουλος - Δημήτρης Τομαράς | Πέμπτη, 14 Φεβ 2013 21:52 της gazzetta.gr
Η Λεβάντε, η διαιτησία και ο κακός Ολυμπιακός ήταν τα... συστατικά του 3-0 της Ισπανίας που κάνουν πλέον «Γολγοθά» την πρόκριση στο Καραϊσκάκη! Αποβλήθηκε ο Αμπντούν!
Ο ΚΟΡΙΟΣΟύτε η... Μπαρτσελόνα να ήταν!
Ο κακός του εαυτός και η διαιτησία

Ο Ολυμπιακός γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 από την Λεβάντε στην Ισπανία ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στους '32' του Γιουρόπα Λιγκ. Η επιλογή Μίτσελ να ανεβάσει ψηλά για πίεση τους Πειραιώτες, η κακή εικόνα τους σε άξονα και άμυνα και η αδυναμία τους στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα να βγάλουν φάσεις σε συνδυασμό με την ατυχία που είχε με τα δύο δοκάρια και την εις βάρος του διαιτησία του Γερμανού Γκρέφε που καταλόγισε δύο πέναλτι που δεν ήταν μαζί και με μία άδικη αποβολή του Αμπντούν διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Παράλληλα ο Ολυμπιακός δεν είχε διαβάσει σωστά και καλά το 'μάθημα Λεβάντε'. Έτσι η αποστολή πρόκρισης έγινε πολύ δύσκολη.
Έτσι ξεκίνησαν
Η Λεβάντε ξεκίνησε με τον Κοσταρικανό Νάβας κάτω από τα δοκάρια με τους Ναβάρο, Ρόδας να είναι τα δύο στόπερ και τους Χουανφράν και Πέδρο Λόπεζ στα άκρα της άμυνας. Οι Ντιόπ και Ιμπόρα ήταν στον άξονα, στα δύο άκρα οι Ρούμπεν και Ρίος και επιτελικός ο Μπαρκέρο. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μάρτινς.
Για τον Ολυμπιακό γάντια βασικού είχε ο Μέγιερι. Στην άμυνα ήταν δεξιά ο Μανιάτης, στο κέντρο της οι Μανωλάς και Κοντρέρας και αριστερά ο Χολέμπας. Στο κέντρο τοποθετήθηκαν οι Φέισα, Μοντέστο και πιο μπροστά τους ο Μασάντο. Στα δύο άκρα ήταν οι Βλαχοδήμος (στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο) και Αμπντούν και στην κορυφή ο Τζιμπούρ.
Η Λεβάντε... χτύπησε νωρίς
Ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά έδειχνε να αντιμετωπίζει προβλήματα στον άξονά του με την Λεβάντε και να αναπτύσσεται και να... προειδοποιεί. Το πρώτο σουτ του ματς έγινε από τον Χολέμπας στο 3' όμως ο Πέδρο Ρίος στο 5' έκανε ένα σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Μέγιερι.
Πέντε λεπτά μετά (10') το κέντρο και η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε για τα καλά και το... πλήρωσε. Ο Μπαρκέρο έβγαλε μία πολύ καλή μπαλιά στον Πέδρο Ρίος, ο Χολέμπας 'έχασε' τον παίκτη της Λεβάντε, που στην συνέχεια με πολύ ωραία ντρίμπλα άδειασε και αυτόν και τον Κοντρέρας και με σουτ έκανε το 1-0.
Προβλήματα σε άξονα και κυκλοφορία
Ο Ολυμπιακός στα πρώτα 25 με 30 λεπτά του ματς είχε σαφέστατες δυσκολίες και στην κατοχή της μπάλας και στην πρωτοβουλία κινήσεων και στην δημιουργία και παραγωγή φάσεων. Είχε προβλήματα στον άξονά του απ' όπου ξεπηδούσαν οι πιο πολλοί 'πονοκέφαλοί' του.
Η Λεβάντε στις αντεπιθέσεις της ήταν εξαιρετικά γρήγορη και δημιουργούσε κινδύνους. Την ίδια ώρα ούτε το κέντρο ούτε τα άκρα των Πειραιωτών μπορούσαν να αναπτυχθούν σωστά και να βγάλουν φάσεις απέναντι στην ισπανική ομάδα.
Με δέκα παίκτες ο Ολυμπιακός και χαμένο πέναλτι
Στο 29ο λεπτό ο Αμπντούν έμελλε να δεχθεί την 2η κίτρινή του κάρτα για πέναλτι πάνω στον Πέδρο Λόπες. Το αποτέλεσμα ήταν ο Αλγερινός να αποβληθεί αφήνοντας τους παίκτες με 10 παίκτες και εν μέσω πολλών διαμαρτυριών των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.
Πάντως όπως φάνηκε και από το ριπλέι δεν υπήρξε παράβαση στην υπόδειξη πέναλτι πάνω στον Αμπντούν. Τα πόδια των δύο παικτών μπερδεύτηκαν με συνέπεια ο Γερμανός Γκρέφε να δείξει την άσπρη βούλα.
Ένα λεπτό μετά ο Μάρτινς ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι. Ο φορ της Λεβάντε έστειλε την μπάλα άουτ και έτσι το 1-0 έμεινε ως είχε. Όμως το κακό είχε γίνει για τον Ολυμπιακό που εξαιτίας διαιτητικού λάθους έχασε έναν πολύτιμο παίκτη του.
Νέο πέναλτι για την Λέβαντε και 2-0
Στο 39ο λεπτό ο αρνητικός Χολέμπας υπέπεσε σύμφωνα με τον διαιτητή στην εσχάτη των ποινών. Μάρκαρε αντικανονικά τον Πέδρο Λόπες και ο Γερμανός ρέφερι έδωσε πέναλτι. Παράβαση υπήρξε ωστόσο ήταν εκτός περιοχής και έτσι οι παίκτες του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν εκ νέου.
Στο 40ό λεπτό ο Μπαρκέρο ανέλαβε να χτυπήσει το πέναλτι και ευστόχησε κάνοντας το 2-0. Στο 42' ένα σουτ από τον Πέδρο Ρίος πέρασε έξω. Λίγο μετά έληξε το πρώτο μέρος για τον Ολυμπιακό που μόνο καλά δεν κύλησε.
Οι ερυθρόλευκοι εκτός από τον κακό διαιτητή Γκρέφε είχαν να αντιμετωπίσουν και τον δικό τους κακό εαυτό. Ήταν σε αρκετά σημεία του πρώτου ημιχρόνου εκτός ρυθμού και εκτός ματς, έχοντας αρκετούς παίκτες τους σε προβληματική μέρα.
Πρέσινγκ και 3-0 ο Μάρτινς
Οι Ισπανοί πρέσαραν πολύ τον Ολυμπιακό και για άλλα γκολ και στην επανάληψη. Στο 52ο λεπτό ο Πέδρο Ρίος έχασε μία καλή ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ και ενώ η Λεβάντε έψαχνε και άλλο τέρμα απέναντι στον Ολυμπιακό.
Στο 53ο λεπτό ο άξονας των Πειραιωτών δεν μπόρεσε να πάρει την μπάλα στα πόδια του με τον Μπαρκέρο να τον ταλαιπωρεί και να βγάζει την μπαλιά-διαβήτη προς τον Μάρτινς. Εκείνος αφού εξέθεσε την αντίπαλη άμυνα με πολύ ωραίο τρόπο 'κρέμασε' τον Μέγιερι για γίνει το 3-0.
Τα δύο δοκάρια για τον Ολυμπιακό
Στο 58' ο Φέισα έκανε ένα σουτ που βρήκε κόντρα και πέρασε ελάχιστα έξω. Ένα λεπτό μετά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Μανωλάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στην πιο μεγάλη και κλασική ευκαιρία του Ολυμπιακού έως εκείνη την ώρα με τον αμυντικό του να μην μπορεί να πιστέψει το τι έχασε.
Στην συνέχεια όμως η Λεβάντε ανέβασε ξανά στροφές και έκανε φάσεις για γκολ. Φάσεις όπως αυτές των Μάρτινς στο 72' και Ρούμπεν στο 73'. Ο Μίτσελ αποπειράθηκε να δώσει φρεσκάδα στον Ολυμπιακό με αλλαγές όπως εκείνη του Φετφατζίδη αλλά και αυτή του Μήτρογλου.
Όμως η εικόνα των Πειραιωτών δεν άλλαξε όσο έπρεπε. Οι γηπεδούχοι παρέμειναν το 'αφεντικό' του αγώνα έως το τέλος του και ενώ στο 80' απείλησαν με φάουλ του Μίτσελ. Έτσι παρά τις όποιες τελευταίες προσπάθειες του Ολυμπιακού και το δοκάρι του Τζιμπούρ σε σουτ του στο 88' το σκορ δεν διαφοροποιήθηκε.
Στο 93' ένα σουτ του Μανιάτη αποκρούστηκε από τον Νάβας. Στο 94' ο Μέγιερι έσωσε τον Ολυμπιακό από το 4-0 με δύο αποκρούσεις μετά από τα σουτ των Ακουαφρέσκα και Βάλντο. Όμως και πάλι το 3-0 είναι ένα σκορ που ανατρέπεται πολύ δύσκολα.
Man of the match: Ο Μπαρκέρο. Έφτιαξε δύο γκολ και έβαλε άλλο ένα. Πολύ καλό παιχνίδι από τον παίκτη της Λεβάντε που συνέβαλλε τα μέγιστα στην κατάκτηση της νίκης της ομάδας του απέναντι στον Ολυμπιακό στο γήπεδό της.
Αδύναμος κρίκος: Ο Χολέμπας. Εξαιρετικά κακό παιχνίδι. Φέρει ευθύνη στο πρώτο γκολ της Λεβάντε και σε γενικές γραμμές ήταν ιδιαίτερα αρνητικός και αμυντικά και δημιουργικά. Σοβαρά προβλήματα είχε και όλος ο άξονας του Ολυμπιακού ιδίως στο πρώτο μέρος. Και στην επανάληψη βέβαια δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Σε κακό φεγγάρι ο Μασάντο και ενώ και η άμυνα είχε αρνητικές στιγμές.
Στο ύψος του: Οι Ρίος και Πέδρο Λόπες δημιούργησαν ένα σωρό προβλήματα στους παίκτες του Ολυμπιακού με τον πρώτο να σκοράρει κιόλας. Έχασε πέναλτι ο Μάρτινς αλλά στην συνέχεια κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Από τους Πειραιώτες ουσιαστικά δεν έχει ξεχωρίσει κανένας.
Η γκάφα: Στην φάση του Ολυμπιακού αδράνησε για τα καλά και το κέντρο του αλλά και η άμυνά του. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας βρέθηκαν σε κάκιστη μέρα όμως τα προβλήματα ξεκίνησαν από το 1-0 που έγινε με τον Ρίος.
Το στραγάλι: Ο διαιτητής Γκρέφε έχει αδικήσει αισθητά τον Ολυμπιακό. Στο πρώτο πέναλτι που δίνει μαζί και με την αποβολή του Αμπντούν δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση ενώ στο δεύτερο του Χολέμπας ο διεθνής μπακ έχει ανατρέψει τον αντίπαλό του εκτός περιοχής. Στο 51' ο ρέφερι αρνήθηκε 2η κίτρινη κάρτα στον Ντιόπ για σκληρό φάουλ στον Μασάντο. Κακή διαιτησία από τον Γερμανό με σοβαρά λάθη, που μοίρασε και πολλές κάρτες στους παίκτες των ερυθρολεύκων.
Το ταμείο του Gazzetta: Ένας ιδιαίτερα κακός Ολυμπιακός που ήταν δυσλειτουργικός σε όλα τα επίπεδα του παιχνιδιού του και ο οποίος δεν αποδείχθηκε 'διαβασμένος' για την Λεβάντε που θα έβρισκε μπροστά του στο Γιουρόπα Λιγκ παρά την παρουσία του Μίτσελ στον πάγκο του υπέστη βαριά ήττα με 3-0 από την ισπανική ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν μπόρεσε να απειλήσει παρά μόνο προς το τέλος την αντίπαλό του (με τα δύο δοκάρια που είχε όπου εκεί η τύχη του γύρισε την πλάτη).
Επίσης δεν είχε ούτε το σωστό πρόσωπο στους τομείς της ανάπτυξης, της κυκλοφορίας της μπάλας και της κάλυψης χώρων ενώ ο άξονας και η άμυνά του είχαν πολλά προβλήματα. Η Λεβάντε στον αντίποδα έδειξε ότι είναι μία σοβαρή και επικίνδυνη ομάδα με καλό υλικό που σε περίπτωση που υποτιμηθεί είναι ικανή για μεγάλες ζημιές. Άνοιξε πολλούς διαδρόμους, έκλεισε πολύ καλά τον Ολυμπιακό και του έβαλε τρία γκολ και είχε την δυνατότητα να βάλει και άλλα. Η εικόνα των δύο ομάδων ήταν σίγουρα εκ διαμέτρου αντίθετη.
Από την άλλη ρόλο έπαιξε και ότι οι παίκτες του Μίτσελ (με τον Ισπανό και τους συνεργάτες του να έχουν την δική τους ευθύνη για το 'διάβασμα' του αντιπάλου) έμειναν νωρίς με 10 παίκτες. Ο Γερμανός ρέφερι όπως τονίσαμε και πιο πάνω έκανε λάθη κυρίως στις δύο φάσεις που έδωσε πέναλτι σε βάρος του Ολυμπιακού και σίγουρα δεν στάθηκε στο ύψος του. Πλέον τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα για τους ερυθρόλευκους. Ο Μίτσελ έχει να κάνει πολλή δουλειά και φυσικά ο Ολυμπιακός έχει εξαιρετικά δύσκολη αποστολή στον επαναληπτικό του Καραϊσκάκη στις 21 Φεβρουαρίου. Ένα 3-0 μόνο εύκολα δεν ανατρέπεται.
Λεβάντε: Νάβας, Ντ. Ναβάρο, Ρόδας, Χουανφράν, Πέδρο Λόπες, Μπαρκέρο, Ιμπόρα, Ρίος (67' Βάλντο), Ντιόπ (61' Μίτσελ), Ρούμπεν Γκαρσία, Μάρτινς (82' Ακουαφρέσκα).
Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μανιάτης, Μοντέστο (46' Γκρέκο), Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανωλάς, Μασάντο (75' Φετφατζίδης), Φέισα, Αμπντούν, Τζιμπούρ,  Βλαχοδήμος (59' Μήτρογλου).




Marti από Samuyamismo





No comments:

Post a Comment

wibiya widget