Wednesday, February 27, 2013

DNA αλόγου και σε προϊόντα στην Ελλάδα

Θετικά δύο δείγματα από πατρίδες 1 τόνου με προέλευση τη Ρουμανία
DNA αλόγου και σε προϊόντα στην Ελλάδα
Και στην Ελλάδα ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε δύο προϊόντα κρέατος. Δύο θετικά δείγματα βρέθηκαν σε ισάριθμες παρτίδες βόειου κατεψυγμένου κρέατος προέλευσης Ρουμανίας συνολικής ποσότητας 1.064 κιλών.

Τα προϊόντα με την επισήμανση «Frozen beef meat neck» και «Frozen beef meat topside», σύμφωνα με ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), διακινούνται στη χώρα μας από την επιχείρηση «ΖΗΚΟΥΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ» και έχουν ήδη δεσμευτεί από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά στις 14.2.2013.

Έως σήμερα έχουν αποσταλεί στα εργαστήρια 76 δείγματα, έχουν αναλυθεί τα 26, εκ των οποίων τα δύο βρέθηκαν θετικά. Τα 76 δείγματα ελήφθησαν από έλεγχους σε παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες κρέατος, σε catering, ψυκτικές αποθήκες και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, με αντιπροσωπευτική και αναλογική κάλυψη ανά την επικράτεια.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται από τον ΕΦΕΤ και τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων όλης της χώρας.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget