Friday, February 22, 2013

ΑΘΗΝΑ .-Μια νεκρή από έμφραγμα λόγω κακοκαιρίας


Περαστικοί απεγκλώβισαν την άτυχη 23χρονη από το αυτοκίνητό της, που είχε ακινητοποιηθεί λόγω της βροχόπτωσης σε κεντρικό δρόμο μεταξύ Αμαρουσίου - Χαλανδρίου
Τελευταία ενημέρωση ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 
Σε έμφραγμα αποδίδεται ο θάνατος της 23χρονης που απεγκλωβίστηκε από το αυτοκίνητό της στην οδό Αμαρουσίου-Χαλανδρίου την ώρα της πλημμύρας. Η σφοδρή βροχόπτωση στο Λεκανοπέδιο προκάλεσε σοβαρά προβλήματα. Η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 1.850 κλήσεις για απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς οδηγών. Σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, ενώ δρόμοι έκλεισαν κυρίως στα δυτικά και νότια προάστια. Η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο έχει πλέον αποκατασταθεί. Επαναλειτουργεί ο σταθμός του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής, που παρέμεινε κλειστός για ώρες. Ο ΗΣΑΠ πραγματοποιεί τα δρομολόγια Πειραιάς-Ταύρος και Ομόνοια -Κηφισιά.
Χαλάνδρι: Αμαρουσίου - Χαλανδρίου στις 9.45 π.μ. Φωτ.: Αλεξάνδρα ΤζαβέλλαΧαλάνδρι: Αμαρουσίου - Χαλανδρίου στις 9.45 π.μ. Φωτ.: Αλεξάνδρα ΤζαβέλλαΛ.Βουλιαγμένης, Ελληνικό, στις 10.00 π.μ. Φωτ.: Κώστας ΚυριακόπουλοςΛ.Βουλιαγμένης, Ελληνικό, στις 10.00 π.μ. Φωτ.: Κώστας ΚυριακόπουλοςΠειραιώς και Χαμοστέρνας, πριν τις 10.00 π.μ. Φωτογραφία: Manolis Fatseas FB, via http://img.ly/images/mdenaxaΠειραιώς και Χαμοστέρνας, πριν τις 10.00 π.μ. Φωτογραφία: Manolis Fatseas FB, via http://img.ly/images/mdenaxaΦωτογραφία από webcam στις 9.11 π.μ.: http://penteli.meteo.gr/stations/athens/Φωτογραφία από webcam στις 9.11 π.μ.: http://penteli.meteo.gr/stations/athens/Προσπάθεια διάσωσης μιας γυναίκας σήμερα στο Χαλάνδρι Φωτ.: REUTERS/John KolesidisΠροσπάθεια διάσωσης μιας γυναίκας σήμερα στο Χαλάνδρι Φωτ.: REUTERS/John Kolesidis19.20  
Σε 1.850 αυξήθηκαν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων
18.15
Δόθηκε στην κυκλοφορία η Λεωφόρος Ποσειδώνος. Ανοιχτό το Δέλτα Φαλήρου.
15.10
Στις 1.500 έχουν ανέλθει οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική για απάνληση υδάτων. Έχει ανταποκριθεί σε 930 από αυτές.
14.58
Εικόνες από τις προσπάθειες να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε η πλημμύρα στο  Ρέμα Πικροδάφνης.
Κάμερα: Ελευθερία Παναγοπούλου / Μοντάζ: Αμαλία Πορλίγκη
14.27
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η άτυχη κοπέλα οδηγούσε στην περιοχή Αμαρουσίου - Χαλανδρίου, όταν έσβησε το αυτοκίνητο της λόγω των υδάτων της βροχής.
Περαστικοί είδαν ότι δεν έβγαινε από το αυτοκίνητό της και όταν άνοιξαν την πόρτα του οδηγού διαπίστωσαν ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο θάνατος επήλθε από έμφραγμα. 
13.28
Νεκρή είναι μια 23χρονη κοπέλα που απεγκλωβίστηκε το πρωί από το αυτοκίνητό της, το οποίο ήταν ακινητοποιημένο στην πλημμυρισμένη οδό Αμαρουσίου-Χαλανδρίου. Η άτυχη κοπέλα απεγκλωβίστηκε λιπόθυμη από διερχόμενους και μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν επιβεβαιωθεί και διενεργείται νεκροψία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αυτοκίνητό της δεν είχε νερό στο εσωτερικό του.
13:05
Δόθηκε προ ολίγου στην κυκλοφορία η Λεωφόρος Βουλιαγμένης. Κλειστό παραμένει το Δέλτα Φαλήρου.
Παραμένουν εκτός λειτουργίας τα προαναφερθέντα τμήματα του Μετρό και του Ξλεκτρικού.
Σε 545, από τις περίπου 900 κλήσεις που έχει δεχτεί από πρωί, έχει ανταποκριθεί η Πυροσβεστική, ενώ σε πολλές δεν μπόρεσε να παρέμβει λόγω της χαμηλής στάθμης των υδάτων (δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι αντλίες).
Λόγω της βροχόπτωσης κατέρρευσε εγκατελειμμένο σπίτι στην οδό Μαγνησίας 25 στον Άγιο Παντελεήμονα, το οποίο είχε σφραγιστεί πριν από μία εβδομάδα. Στο σημείο μεταβαίνει η ΕΜΑΚ για να ελέγξει αν υπήρχε κανείς μέσα.
12:45
Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 900 κλήσεις έως αυτή την ώρα και έχει κάνει 540 ελέγχους.
12:40
Η κυκλοφορία του Τραμ διεξάγεται μεταξύ των στάσεων Σύνταγμα-Μπάτης, Σύνταγμα-Γλυφάδα και αντίστροφα.
12:20
Άνοιξε η Πειραιώς.Πλημμυρισμένη η Βουλιαγμένης στο ύψος της Βούλας-Παραμένει κλειστή η Συγγρού στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου
11:47
Το Τραμ εκτελεί τα δρομολόγια Μπάτης-Σύνταγμα και Πικροδάφνη-Σύνταγμα. Εξακολουθούν να μην κάνουν στάση οι συρμοί του Μετρό στο Μέγαρο Μουσικής.
11:40
Ξεπερνούν τις 800 οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική. Επιχειρούν 70 συνεργεία με 140 πυροσβέστες. Σε εξέλιξη προσπάθεια απεγκλωβισμού εγκύου στο Χολαργό.
11:35
Εργαζόμενη η οποία η οποία επιχείρησε να εμποδίσει τη διαρροή νερού από το θόλο της αίθουσας στην Ολομέλεια της Βουλής προς στιγμήν αιωρήθηκε στο κενό, προκαλώντας πανικό ανάμεσα στους βουλευτές και τα μέλη του προεδρείου. Τελικώς, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Διαβάστε εδώ περισσότερα.
11:30
Κλειστή η Βουλιαγμένης στο ύψος του Ασκληπιείου.
11:07
Σύμφωνα με το Δήμο Κηφισιάς, λόγω υπερχείλισης του χειμάρρου ΠΥΡΝΑ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ελευθερώτριας στο ύψος της οδού Θέτιδος, στην οδό Ξενίας στο ύψος της οδού Ζακύνθου, και στην οδό Καστρίτσης μέχρι να υποχωρήσει η στάθμη των νερών.

11:05
Διακοπές ρεύματος σημειώνονται σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου εξαιτίας της κακοκαιρίας. Οι βλάβες οφείλονται σε πτώσεις δέντρων στα δίκτυα της ΔΕΗ αλλά και σε πλημμύρες. Έξι γραμμές μέσης τάσης είναι εκτός λειτουργίας: ΣεΚουκάκι, Νέο Κόσμο, Καλλιθέα προς Ταύρο, Φιλοθέη προς Αγ. Παρασκευή (Νομισματοκοπείο), Θρακομακεδόνες (προς Μενίδι) και Χολαργό.
10:55
Κλειστή η Βουλιαγμένης στο ύψος της Γλυφάδας προς κέντρο (οδός Αγίου Νικολάου) και πλημμυρισμένη η Ποσειδώνος στο ύψος της Βούλας.
10:35
Προβλήματα από την βροχόπτωση και στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς. Λόγω πτώσης δέντρου στο Θησείο, ο ΗΣΑΠ πραγματοποιεί δρομολόγια από Πειραιά μέχρι Ταύρο και από Ομόνοια μέχρι Κηφισιά. Δεν σταματούν οι συρμοί του Μετρό στο Μέγαρο Μουσικής. Εκτός λειτουργίας το Τραμ. 600 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική έως αυτή την ώρα-στους δρόμους βρίσκονται 50 συνεργεία με 100 πυροσβέστες.
10:25
Σε έκτακτο δελτίο της η ΕΜΥ προειδοποιεί ότι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται σήμερα στην Αττική, την Εύβοια και τα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες ενώ άμεσα θα επηρεάσουν την ανατολική Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία. Εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται στην Αττική από τη μία το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
10:17
Κλειστός ο σταθμός του ΗΣΑΠ στο Θησείο λόγω της νεροποντής, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Δεν κάνουν στάση οι συρμοί του Μετρό στο Μέγαρο Μουσικής.
10:00
Έκλεισαν η γέφυρα της Σπύρου Λούη στην Κηφισίας και η γέφυρα των Πετραλώνων. Πλημμυρισμένη είναι η Βασιλίσσης Σοφίας σε όλο της το μήκος- ειδικά από το ύψος της Αμερικανικής Πρεσβείας μέχρι το Χίλτον τα οχήματα κινούνται μόνο σε μία λωρίδα.

9:40
Τις 500 φτάνουν οι κλήσεις που έχει δεχθεί από το πρωί η Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμό οδηγών. Σαράντα συνεργεία με 100 πυροσβέστες βρίσκονται στους δρόμους σε όλη την Αττική με τα σημαντικότερα προβλήματα να καταγράφονται στα δυτικά προάστια. Η πυροσβεστική έσπευσε σε Σταμάτα, Καμίνια και Καλέμι Μαραθώνα από όπου έβγαλε σώους επιβάτες που είχαν εγκλωβιστεί στα οχήματά τους.
9:15
Λόγω των καιρικών συνθηκών, δεν εκτελέστηκαν τα πρωϊνά ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά για Αίγινα-Αγκρίστρι-Πόρο και Ύδρα -Ερμιόνη- Σπέτσες. Επίσης, δεν εκτελέστηκε το πρωινό τοπικό δρομολόγιο από Σαλαμίνα για Πειραιά και από Ραφήνα για Μαρμάρι.
9:10
Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες από την Τροχαία είναι κλειστές:
Η Πειραιώς από Πέτρου Ράλλη έως Χαμοστέρνας, η οδός Δημοκρατίας στο Κερατσίνι από τη Γρηγορίου Λαμπράκη έως την Ιχθυόσκαλα, η νέα εθνική οδός Αθηνών- Κορίνθου από Γέφυρα Ασπροπύργου στο ρεύμα προς Αθήνα, η Περιφερειακή Αιγάλεω από νέα Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου έως τον κόμβο της Αττικής Οδού και η Λεωφόρος Ποσειδώνος από το ύψος του παλαιού Ιπποδρόμου στο ρεύμα προς Συγγρού.
Μεγάλες είναι οι καθυστερήσεις στο ρεύμα εξόδου προς Δαφνί ενώ πλημμυρισμένη είναι η Λεωφόρος Μεσογείων μεταξύ Νομισματοκοπείου και Χολαργού, και στα δύο ρεύματα. Δυσκολίες υπάρχουν στην μετακίνηση σε όλο το οδικό δίκτυο της Αθήνας.
9:00
Δύο υποσταθμοί της ΔΕΗ, στην Τερψιθέα (Πειραιάς)  και στην Δημητρακοπούλου (Κορυδαλλός)  έχουν πλημμυρίσει. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Εταιρεία, συνεργεία βρίσκονται στους δρόμους και έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα στους άλλους υποσταθμούς που προκάλεσαν νωρίτερα διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, κυρίως στα δυτικά προάστια.
8:40
Κλειστές: η Πειραιώς από την Πέτρου Ράλλη μέχρι τη Χαμοστέρνας, η Λεωφόρος Δημοκρατίας στο Κερατσίνι, η Περιφερειακή Αιγάλεω και η Εθνική Οδός Αθηνών- Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος της γέφυρας στον Ασπρόπυργο.
Μεγάλη ουρά στο ρεύμα προς Κόρινθο της Εθνικής Οδού, από τον Κηφισό μέχρι τη Λ.Κουμουνδούρου και στη Λεωφ. Ποσειδώνος από το ύψος του ΣΕΦ μέχρι τη Συγγρού .
Ακινητοποιημένα οχήματα στην Ιερά Οδό , στο Χαιδάρι , στην Πειραιώς στο Γκάζι και στη Λεωφ. Σχιστού στο Σακαραμαγκά, έξω από το Αττικό Νοσοκομείο
8:30
Περίπου 350 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων με τα σημαντικότερα προβλήματα να εντοπίζονται στα δυτικά προάστια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Πυροσβεστική έχουν ήδη γίνει 60 αντλήσεις υδάτων ωστόσο εκτιμούν ότι καθώς ξημερώνει και οι πολίτες πηγαίνουν στις δουλειές τους θα υπάρξουν περισσότερες κλήσεις. Στους δρόμους βρίσκονται 25 συνεργεία με 60 πυροσβέστες. 
8:10
Μεγάλες καθυστερήσεις στη Βουλιαγμένης, κλειστή η Ποσειδώνος από Πειραιά προς Συγγρού στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου. Τεράστιες ουρές στο Παλατάκι Χαϊδαρίου. Παραμένουν κλειστές:  η Λεωφόρος Δημοκρατίας στο Κερατσίνι και η Πειραιώς από Χαμοστέρνας έως Πέτρου Ράλλη.
7:30
Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η πολύ έντονη βροχόπτωση που πλήττει από νωρίς το πρωί την Αττική. Έως τις 7.30 η Πυροσβεστική είχε δεχθεί ήδη 350 κλήσεις για απάντληση υδάτων από σπίτια κυρίως στο Χαϊδάρι και το Αιγάλεω και για συνδρομή σε οχήματα που είναι ακινητοποιημένα. Σύμφωνα με την Τροχαία προβλήματα παρατηρούνται σε όλο το οδικό δίκτυο καθώς οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει.
Κλειστή είναι η Λεωφόρος Δημοκρατίας στο Κερατσίνι και η Πειραιώς από Χαμοστέρνας έως Πέτρου Ράλλη. Δεκάδες αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί έξω από το Αττικό Νοσοκομείο. Πλημμυρισμένοι οι δρόμοι του Αιγάλεω, του Κορυδαλλού και του Πειραιά.
Ουρά χιλιομέτρων σχηματίζουν τα οχήματα στη Λεωφόρο Αθηνών προς Δαφνί, από το Παλατάκι Χαϊδαρίου καθώς η κίνηση διεξάγεται μόνο από μία λωρίδα.Πλημμυρισμένο το Δέλτα Φαλήρου από την Ποσειδώνος προς Συγγρού καθώς επίσης η λεωφόρος Βουλιαγμένης στο ύψος της Ηλιούπολης.
Εξαιτίας της βροχόπτωσης έχουν πλημμυρίσει υποσταθμοί της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να σημειώνονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση και να μην λειτουργούν φωτεινοί σηματοδότες σε αρκετές περιοχές.
Ακτοπλοϊα: Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν θα εκτελεστούν τα δύο πρώτα δρομολόγια με δελφίνια από τον Πειραιά προς τον Αργοσαρωνικό, αλλά και το πρώτο δρομολόγιο από Ραφήνα για Μαρμάρι.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά και από το μεσημέρι οπότε και αναμένεται βελτίωση του καιρού σύμφωνα με την ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιο-ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στα ανατολικά και νότια 6 με 7 μποφόρ.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget