Friday, September 6, 2013

Βάλτο αγόρι μου! Το 'βαλε, το 'βαλε... (vids) ΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗΣ 0-1

2 δοκάρια με Κατσουράνη, Νίνη και χαζή κόκκινη ο Χολέμπας!


Βάλτο αγόρι μου! Το 'βαλε, το 'βαλε... (vids)

Η Ελλάδα είδε τον... χάρο με τα μάτια της αλλά λυτρώθηκε (0-1 στο Λιχτενστάιν) με τον Μήτρογλου. Ξανά κορυφή μετά την ήττα της Βοσνίας!  
Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε με Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, Τοροσίδη δεξί μπακ, Χολέμπας αριστερό και στο κέντρο της άμυνας τους Σιόβα και Παπασταθόπουλο. Στον άξονα ήταν οι Κατσουράνης, Μανιάτης και Ταχτσίδης και η επιθετική τριπλέτα απαρτιζόταν από τους Κονέ, Χριστοδουλόπουλο και Μήτρογλου.
Ξεκίνημα με πίεση ψηλά, φάσεις το Λιχτενστάιν!
Η Ελλάδα μπήκε στον αγώνα αρκετά δυνατά πιέζοντας ψηλά το Λιχτενστάιν προκειμένου να το οδηγήσει σε λάθη και να κλέψει μπαλιές και να βγει με αξιώσεις στην επίθεση. Στο 8' ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για την Εθνική μας. Ο Γιέλε έκανε κακή έξοδο σε φάουλ του Κονέ, όμως το σουτ του Τοροσίδη βρήκε κόντρα. Από την άλλη η Εθνική μας μην έχοντας και πάλι τα ανάλογα πατήματα στο πρώτο μέρος (σ.σ. είθισται στα πρώτα ημίχρονα να αντιμετωπίζει προβλήματα) είδε τους γηπεδούχους να κάνουν φάσεις για γκολ. Το Λιχτενστάιν άρχισε να πρεσάρει την Ελλάδα με συνέπεια στο 18' να φτάσει κοντά στο γκολ μετά από σουτ του Χάσλερ. Στο 25' το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα “απάντησε” με ένα καλό σουτ του Ταχτσίδη που έφυγε λίγο έξω.
Προσπάθεια αλλά κακό ημίχρονο
Στο 30' έπειτα από κόψιμο του Χριστοδουλόπουλου η μπάλα έφτασε στον Μήτρογλου του οποίου το σουτ από αρκετά καλή θέση έφυγε έξω. Στο 33' η κεφαλιά του Σιόβα πέρασε άουτ και η Ελλάδα είχε αρχίσει σιγά σιγά να απειλεί για τα καλά την αντίπαλη εστία. Αν και από μεριάς των παικτών της Εθνικής έγιναν προσπάθειες το πρώτο της μέρος ήταν ιδιαίτερα κακό απέναντι σε μία καλά στημένη αντίπαλο που έδειξε αξιόλογο πρόσωπο. Οι διεθνείς μας σχεδόν απογοήτευσαν με την έλλειψη σωστών συνδυασμών, τα προβλήματα σε κυκλοφορία μπάλας και ανάπτυξη, την αδυναμία αξιοποίησης του Μήτρογλου. Επίσης τα χαφ δεν πρέσαραν όσο έπρεπε σε άκρα και άξονα.
Νίνης αντί Κονέ και ευκαιρίες ο Μήτρογλου
Με το που άρχισε το Β' μέρος ο Σάντος έριξε τον αγώνα τον Σωτήρη Νίνη αντί του Παναγιώτη Κονέ σε μία απόπειρα να βελτιώσει την εικόνα της Ελλάδας. Στο 50' ο Μήτρογλου έφτασε μία... ανάσα από το γκολ. Πολύ ωραία η κίνηση από τον διεθνή φορ, που απέφυγε δύο αντιπάλους και σούταρε ελάχιστα άουτ. Στο 51' έπειτα από ένα γύρισμα του Χολέμπας ο Μήτρογλου δεν έπιασε καλά την μπάλα με αποτέλεσμα να περάσει αρκετά έξω η μπάλα. Στο 54' ο Μήτρογλου έχασε και πάλι ευκαιρία! Σέντρα από τον Χριστοδουλόπουλο με τον διεθνή φορ να κάνει την κεφαλιά που βγήκε πολύ λίγο άουτ. Στο 59' ο γκολκίπερ του Λιχτενστάιν είπε “όχι” σε κεφαλιά του Μήτρογλου.
Ανοησία Χολέμπας και αποβολή
Στο 59' ο Χολέμπας δεν συγκράτησε τα νεύρα του για ακόμα μία φορά με τον διαιτητή του ματς να στέλνει στα αποδυτήρια έπειτα από σπρώξιμο και χτύπημα σε αντίπαλο παίκτη, μετά από μαρκάρισμα που του έγινε. Η ανόητη κίνηση του διεθνούς μπακ άφησε την Ελλάδα με 10 παίκτες με τον Μανιάτη να πηγαίνει από την πλευρά του για να καλύψει το κενό του.
Κόκκινη και για Λιχτενστάιν και δοκάρι η Ελλάδα
Ο Ντέιβιντ Χάσλερ στο 66' έκανε “δώρο” στην Ελλάδα με την αποβολή του. Ένα σκληρό φάουλ στον Βασίλη Τοροσίδη οδήγησε τον διαιτητή του αγώνα να του βγάλει κόκκινη και να τον στείλει και αυτόν εκτός αγώνα. Στο 67' μετά από φάουλ του Χριστοδουλόπουλου και κεφαλιά του Κατσουράνη η Ελλάδα έχασε την πιο μεγάλη της ευκαιρία με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι έπειτα από την απόκρουση του γκολκίπερ των γηπεδούχων! Στο 70' ο Τοροσίδης έκανε το σουτ με τον Γιέλε να πέφτει και να μπλοκάρει την μπάλα.
“Λύτρωση” με Μήτρογλου, δοκάρι ο Νίνης!
Στο 72' ο Μήτρογλου δεν την “χάρισε” ξανά στον πολύ καλό Γιέλε. Ο Κατσουράνης έβγαλε μία πολύ καλή μπαλιά στην “πλάτη” του Λιχτενστάιν, ο Τοροσίδης την έδωσε με την “μία” στον Μήτρογλου που από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1! Στο 73' ήταν η σειρά του Νίνη να στείλει την μπάλα στο δοκάρι μετά από εκπληκτικό σουτ από μακριά. Ένα λεπτό μετά από πλάγια θέση ο Γιέλε έδιωξε με τα πόδια σουτ του Μήτρογλου. Στο 83' ο Μήτρογλου δεν μπόρεσε να βρει από κοντά δίχτυα καθώς το τακουνάκι του αποκρούστηκε από τον Γιέλε. Στο 85' ο Μανιάτης δοκίμασε το πόδι του βλέποντας όμως την μπάλα να μην βρίσκει στόχο και εν τέλει ο ηλεκτρονικός πίνακας έγραψε 0-1. Στο μεταξύ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος πρόλαβε προς το τέλος του αγώνα να μπει ως αλλαγή, επιστρέφοντας στην Εθνική μετά από 6 και πλέον χρόνια.
Man of the match: Αναμφίβολα είναι ο Κώστας Μήτρογλου. Ο διεθνής στράικερ του Ολυμπιακού μπορεί να απώλεσε αρκετές ευκαιρίες για γκολ ωστόσο ήταν εκείνος που έκανε το 1-0 και έλυσε τον “γόρδιο δεσμό” για την Ελλάδα.
Αδύναμος κρίκος: Ο Χοσέ Χολέμπας. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού επέφερε με την ανόητη ενέργειά του την αποβολή του στο 59' άφησε την Εθνική με 10 παίκτες σε ένα σημείο που πίεζε για το γκολ.
Στο ύψος του: Οι Κατσουράνης και Τοροσίδης κυρίως επειδή ήταν στην φάση του γκολ του Μήτρογλου. Αμφότεροι πάντως πάλεψαν αρκετά με τον “Κατσούρ” να έχει και δοκάρι. Αρκετά θετικό πρόσημο είχε και ο Χριστοδουλόπουλος με συμβολή στο δημιουργικό και το επιθετικό κομμάτι. Επιπλέον ο Νίνης βοήθησε και αυτός σημαντικά κερδίζοντας αρκετές μονομαχίες και φάουλ ενώ είχε και δοκάρι.
Ο Γιέλε, πορτιέρε του Λιχτενστάιν μπορεί να είχε και την τύχη με το μέρος του όμως έκανε ένα εξαιρετικό ματς με ουκ ολίγες καλές και καίριες αποκρούσεις σε προσπάθειες της Εθνικής μας. Από το Λιχτενστάιν καλό ματς έχει κάνει και ο Βίιζερ.
Η γκάφα: Το δίχως άλλο ανήκει στον Ντέιβιντ Χάλσερ και τον Χοσέ Χολέμπας. Ο διεθνής μπακ “προκάλεσε” δύο φορές τον διαιτητή του αγώνα καθότι “όρμησε” σε αντιπάλους του. Στην δεύτερη περίπτωση χτύπησε τον Κρίστεν με συνέπεια να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα. Έτσι χάνει τον επόμενο αγώνα. Από την άλλη ο παίκτης του Λιχτενστάιν με τα φάουλ που έκανε επόμενο ήταν να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια.
Το στραγάλι: Ο Βούλγαρος Τοντόροφ έκανε λάθη, όπως και οι βοηθοί του στο ματς. Δεν έχει υποπέσει όμως σε κάποιο σοβαρό ατόπημα.
Το ταμείο του Gazzetta: Στο πρώτο ημίχρονο σχεδόν δεν “βλεπόμασταν” σε όλα τα επίπεδα κάνοντας το Λιχτενστάιν να φαίνεται μέχρι και ανταγωνιστικό. Στην επανάληψη αν και υπήρξε η αποβολή του Χολέμπας η Εθνική μας ομάδα βελτιώθηκε αισθητά, “βοηθήθηκε” και από το γεγονός πως και το Λιχτενστάιν είχε παίκτη λιγότερο από ένα σημείο και έπειτα και έβγαλε αρκετές φάσεις για γκολ. Η εικόνα των διεθνών στην επανάληψη δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο μέρος και είναι αλήθεια πως το τελικό 0-1 θα μπορούσε κάλλιστα να είχε γίνει 0-3 ή και παραπάνω. Το σημαντικό για την Ελλάδα είναι πως πέρασε με νίκη από την έδρα του Λιχτενστάιν (το οποίο το “πάλεψε” όσο περισσότερο γινόταν αλλά στο τέλος “λύγισε”) και σε συνδυασμό με την ήττα της Βοσνίας από την Σλοβακία παραμένει γερά στο κόλπο της πρόκρισης του Μουντιάλ καθότι έπιασε κορυφή με 16 πόντους.

Διάβασε περισσότερα  | gazzetta.gr 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget