Monday, December 22, 2014

Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις σας πόσο είναι φυσιολογικές ;

sexoualikes fadasiwseis
Ποιες είναι οι συχνότερες φαντασιώσεις ενός ζευγαριού; Έχουν τις ίδιες φαντασιώσεις οι άνδρες και οι γυναίκες; Και πότε μια φαντασίωση είναι φυσιολογική; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που προσπάθησαν να απαντήσουν ερευνητές από τον Καναδά σε μελέτη που δημοσιεύει η Huffington post.
Συνολικά 1.517 κάτοικοι του Κεμπέκ (799 άνδρες και 718 γυναίκες) μέσης ηλικίας 30 ετών, δέχθηκαν να συμπληρώσουν ένα αναλυτικό ερωτηματολόγιο που αφορούσε τις σεξουαλικές φαντασιώσεις τους, καθώς και να περιγράψουν με λεπτομέρειες την πιο αγαπημένη τους απ’ όλες.
Όπως έδειξε η μελέτη, η φύση των ερωτικών φαντασιώσεων παρουσιάζει μεγάλη διακύμανση στον γενικό πληθυσμό.
Ωστόσο, μικρός αριθμός συγκεκριμένων φαντασιώσεων μπορούν να χαρακτηριστούν σπάνιες (ανώμαλες), ασυνήθιστες ή τυπικές (φυσιολογικές ή κανονικές) από στατιστικής πλευράς.
Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, οι άντρες που φαντασιώνονται ότι κάνουν σεξ με δύο γυναίκες είναι "φυσιολογικοί", ενώ ανάμεσα στις τυπικές φαντασιώσεις είναι το σεξ σε ένα ρομαντικό προορισμό (για τις γυναίκες) και το σεξ με δύο γυναίκες ή/και το στοματικό σεξ από την/τον σύντροφο (για τους άντρες).
Ειδικότερα:
  • Το 52% των γυναικών φαντασιώνονται κάποιον να τις δένει σε σχέση με το 46% των ανδρών
  • Ένα ποσοστό μεταξύ 30% και 60% φαντασιώνονται κάποιον να τις υποτάσσει σεξουαλικά
  • Το 10% των ανδρών, σε σχέση με το 3.5% των γυναικών, φαντασιώνονται κάποια να τους ουρεί
  • Πάνω από το 40% των γυναικών φαντασιώνεται τον σύντροφό της να εκσπερματίζει πάνω της
  • Περίπου το 1/3 των γυναικών και το 44% των ανδρών φαντασιώνονται τη στιγμή που κάνουν σεξ, κάποιος να τους βιντεοσκοπεί.
Η μελέτη έδειξε ακόμα ότι οι άντρες έχουν περισσότερες φαντασιώσεις και τις περιγράφουν μάλιστα πιο έντονα απ’ ό,τι οι γυναίκες. Επιπλέον, η συντριπτική πλειονότητα των ανδρών θέλουν να ζήσουν τις φαντασιώσεις τους. Επίσης, οι γυναίκες έχουν πολύ συχνά φαντασιώσεις με τον μόνιμο σύντροφό τους, αλλά οι άντρες έχουν περισσότερες "εξωσυζυγικές" φαντασιώσεις.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget