Wednesday, February 4, 2015

Ανδρουλάκης: Κωμικοτραγική εικόνα για ένα κόμμα του 4,67% να ενδιαφέρονται 10 υποψήφιοι

Ανδρουλάκης: Κωμικοτραγική  εικόνα για ένα κόμμα του 4,67% να ενδιαφέρονται 10 υποψήφιοι
«Το ΠΑΣΟΚ είχε ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα στις εκλογές. Ένα αποτέλεσμα που πιστεύω η κοινή λογική μας οδηγεί να καταλάβουμε ότι με μια αλλαγή στο πρόσωπο του αρχηγού δεν σώζεται το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος θα φύγει.
Γιατί λέω να γίνει πριν συνέδριο; Για να τοποθετηθούν όσοι ενδιαφέρονται και οι άλλοι για ένα σχέδιο που αφορά στο μέλλον της παράταξης» είπε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης στο Βήμα FM.
«Δεν υπάρχουν πια λευκές επιταγές, ότι εκλέγουμε από τη βάση και θα έλθει μετά αυτός, με λευκή επιταγή, να πει ποιο θα είναι το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ και οι συμμαχίες του και πώς οριοθετείται στο νέο πολιτικό χάρτη της χώρας. Να δούμε αν υπάρχει προοπτική, να το συζητήσουμε. Να κάνουμε μια εκ βαθέων συζήτηση. Υπάρχουν πολύ μεγάλες ευθύνες για το ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και πρέπει να τις αναδείξουμε. Και αυτά που ακούω περί ανανέωσης, είναι σημαντική η ανανέωση, αλλά πρέπει να γίνει με περιεχόμενο» τόνισε.
Ερωτηθείς εάν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, είπε: «Θα καταθέσω ένα σχέδιο στο συνέδριο, το οποίο θεωρώ ότι θα δίνει προοπτική για την παράταξη, αλλά δεν ταυτίζεται με την προοπτική να είμαι εγώ σε μια μεγαλύτερη θέση από αυτή που είμαι σήμερα ή σε ένα άλλο αξίωμα και σ’ αυτό θεωρώ πρέπει να κινηθεί και η πλειοψηφία των στελεχών. Να μη βάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο».
«Η εικόνα των τελευταίων ημερών ότι για ένα κόμμα του 4,67% ενδιαφέρονται 10 υποψήφιοι είναι κωμικοτραγική. Ας τα συζητήσουμε αυτά, έχουμε τρεις μήνες μπροστά και να τα πούμε όλα στο συνέδριο. Ας κάνουμε για τρεις μήνες γόνιμη και παραγωγική αντιπολίτευση και έχουμε μετά χρόνο να τα πούμε στο συνέδριο. Όταν θα έρθει η ώρα, θα τα κουβεντιάσουμε όλα» συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.
Ο ίδιος είπε ότι είναι σωστό «να εκλεγεί ο πρόεδρος από τη βάση, όπως ορίζει το σημερινό καταστατικό. Όμως, είναι ένα μεγάλο ζήτημα αν η συμμετοχή σ’ αυτή τη διαδικασία είναι πάρα πολύ μικρότερη από αυτή που ήταν τα προηγούμενα χρόνια».
Σχετικά με την τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα απέναντι στη νέα κυβέρνηση, είπε: «Εμείς θα στηρίξουμε την κυβέρνηση και ό,τι θεωρούμε πως είναι σε στρατηγική εντός της ζώνης του ευρώ, με προοδευτική και πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, με την ελληνική κοινωνία να είναι μια πιο ανοιχτή κοινωνία. Δεν θα είμαστε μία στείρα άρνηση και δεν θα λέμε σε όλα "όχι" όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και πριν το Μνημόνιο και μετά το Μνημόνιο»

1 comment:

  1. Γιατί όχι 10 υποψήφιους αγαπητέ Νίκο ανδρουλάκη; Δηλαδή θα γυρισουμε πίσω στα παλιά; Όπως έκανε ο Ανδρέας; Μόνο ένας δηλαδή αξίζει; Οι υπόλοιποι δεν κάνουν για πρόεδροι του κόμματος; Ποια πρέπει να είναι τα προσόντα του αρχηγού; Οειτε μας σας παρακαλώ. Και τι σημασία έχει αν το ΠΑΣΟΚ πήρε πέντε τοις εκατό; Λίγο είναι;

    ReplyDelete

wibiya widget