Saturday, March 10, 2018

Σάλος από δήλωση Σταμάτη στον Αυτιά: Πιστεύω πιο πολύ τον Ερντογάν όχι τον Τσίπρα (video)


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είπε ότι «πιστεύει πιο πολύ τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν απ’ ότι τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα» όσον αφορά στο διάλογο που είχαν για τους Τούρκους αξιωματικούς.


Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, καταλογίζοντας τυχοδιωκτισμό και επικίνδυνη συμπεριφορά στα εθνικά θέματα στην ΝΔ με αφορμή σημερινές δηλώσεις του βουλευτού, Δημήτρη Σταμάτη.
«Η σημερινή δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Σταμάτη, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ξεπερνά κάθε όριο τυχοδιωκτικής και επικίνδυνης συμπεριφοράς στα εθνικά θέματα. Συγκεκριμένα ο Δ. Σταματης έφτασε να πει ότι πιστεύει περισσότερο τον Ερντογάν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει: «είναι προφανές ότι η Ν.Δ. διολισθαίνει σε επικίνδυνες και ακραίες θέσεις, αρνούμενη κάθε συνεννόηση και ομοψυχία στα εθνικά θέματα. Η συγκεκριμένη δήλωση όμως δεν μπορεί να γίνεται από μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου. Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών και να καταδικάσει τις συγκεκριμένες δηλώσεις».
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε εμφατικά ότι έχει περισσότερη εμπιστοσύνη στον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν απ' ότι στον έλληνα πρωθυπουργό.
Όπως αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, κατά την διάρκεια της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΙ στο Γ. Αυτιά, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σταμάτης πέραν των άλλων, δήλωσε σε ερώτησή της, ότι πιστεύει περισσότερο τον Ερντογαν, από τον έλληνα πρωθυπουργό.
"Η Ν.Δ., που «κόπτεται» για εθνική συναίνεση διολισθαίνει διαρκώς σε νέες διχαστικές θέσεις, δια των εκπροσώπων της", σημειώνει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και θέτει το ερώτημα:
«Αλήθεια συμφωνεί η Ν.Δ. με τις σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου της;»

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η TRIBUNE.gr

Η γνωστή «παλιά δεξιά» των κοτζαμπάσηδων είναι εδώ – Δ. Σταμάτης: «Πιστεύω τον Ερντογάν»

Υπήρξαν φορές σε αυτόν τον τόπο που αισθανθήκαμε, ελπίσαμε, ότι κάποτε θα είχαμε επιτέλους μια δεξιά πατριωτική, μια δεξιά εθνική, όχι μια δεξιά ξενόδουλη, κοτζαμπάσικη, πρόθυμη να «μηδίσει», να πάει με τον ξένο. Αλλά δυστυχώς μια τέτοια δεξιά αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός.

Από ό,τι φαίνεται δεν είναι μόνο οι πρόσφατες δηλώσεις Κυρανάκη, που έφτασε στο εξωφρενικό σημείο να δηλώσει καλεσμένος στη δημόσια τηλεόραση ότι είναι η Ελλάδα που προκαλεί την Τουρκία.
Καλεσμένος στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Σταμάτης(που τον είχαμε για σοβαρό) έφτασε να ισχυριστεί δημόσια ότι πιστεύει τον Ερντογάν και όχι τον Αλέξη Τσίπρα.
Μπορεί μέσα του πράγματι έτσι να αισθάνεται, αλλά το γεγονός ότι βγαίνει και το λέει δημόσια φανερώνει τη βαθιά σήψη του κόμματός του, που δεν έχει καμία συναίσθηση ότι τέτοιες δημόσιες δηλώσεις δεν πλήττουν την κυβέρνηση -όπως ίσως να φαντάζεται ο κ. Σταμάτης- αλλά ολόκληρη την Ελλάδα.
Η βάση της Νέας Δημοκρατίας και της ευρύτερης δεξιάς αποτελείται από ανθρώπους με πατριωτικά αντανακλαστικά στην πλειονότητά τους.
Οι πολιτικάντηδες όμως της Δεξιάς έχουν σοβαρό έλλειμμα αντίληψης τι είναι εθνικά επωφελές και τι όχι. Από το «βάστα γερά Γερούν» τώρα τους βλέπουμε να περνάνε στο «βάστα γερά Ερντογάν».
Εμείς δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δεχθούμε ότι υπάρχουν Έλληνες που εύχονται μέχρι και για μια πολεμική τραγωδία για να ανατραπεί η κυβέρνηση. Δεν το χωρά ο νους μας ότι υπάρχουν Έλληνες που υπονομεύουν την ελληνική κυβέρνηση σε εθνικά θέματα για μικροπολιτικά οφέλη.
Ο κ. Σταμάτης οφείλει να διευκρινίσει άμεσα τι εννοούσε και να το διορθώσει. Διότι σε περίπτωση που δεν το έχει συνειδητοποιήσει, οι δηλώσεις του αυτές είναι βούτυρο στο ψωμί των Τούρκων. Είμαστε βέβαιοι ότι ήδη η τουρκική Πρεσβεία έχει αποδελτιώσει τις δηλώσεις του κ. Σταμάτη και τις έχει στείλει στην Άγκυρα, για να γελάνε τα μουστάκια Ερντογάν και Τσαβούσογλου.
Μόνο θλίψη προκαλούν τέτοιου είδους δηλώσεις.
Δείτε παρακάτω το απόσπασμα με τη δήλωση Σταμάτη


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ/ 

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΖΕ;

No comments:

Post a Comment

wibiya widget