Sunday, December 9, 2018

Αυτά είναι τα πλάνα με το γυμνό ζευγάρι που ερωτοτροπούσε πάνω στην πυραμίδα του Χέοπα


Το βίντεο από την Πυραμίδα του Χέοπα έχει προκαλέσει πολλαπλές αντιδράσεις στην Αίγυπτο. Δείτε καρέ του Δανού φωτογράφου που συνηθίζει να κάνει "γυμνή τέχνη" σε δημόσιους χώρους.

Την περασμένη Τετάρτη ο Δανός φωτογράφος Andreas Hvidανέβασε στο YouTube ένα βίντεο στο οποίο ο ίδιος με τη σύντροφό του καταγράφονται να ερωτοτροπούν στην κορυφή της Πυραμίδας του Χέοπα.
Το τρίλεπτο βίντεο "κατέβηκε" από το κανάλι του, ωστόσο σήμερα αναρτήθηκε εκ νέου. Επίσης, δεν είναι λίγοι οι χρήστες που είχαν προλάβει να το "σώσουν" και να το δημοσιεύσουν, κάνοντάς το viral μέσα σε λίγες ώρες.
Πρόκειται για ένα "χόμπι" που έχει το εν λόγω ζευγάρι καθώς έχουν απεικονιστεί ουκ ολίγες φορές σε διάφορα σημεία γυμνοί ή ημίγυμνοι.
Καρέ του από τη Δανία:

Αλλά και από τη Βουδαπέστη:

Από συνεργασία του με την travel blogger escapesanddiaries:

Από σύλληψή τους στις Φιλιππίνες μετά από ένα ακόμη "γυμνό βίντεο":

Το βίντεο από την Πυραμίδα του Χέοπα έχει προκαλέσει πάντως αντιδράσεις στην Αίγυπτο.
Ο υπουργός Αρχαιοτήτων της χώρας, Khaled al-Anani, έκανε λόγο για παραβίαση της δημόσιας ηθικής και τόνισε πως ο γενικός εισαγγελέας έχει λάβει γνώση του περιστατικού και θα διεξάγει έρευνα.
Ο υπουργός επεσήμανε, ακόμη πως οι ερευνητές θα διαπιστώσουν το κατά πόσο τα πλάνα είναι αυθεντικά ή προϊόν μοντάζ και αναλόγως θα αποφασισθούν τα επόμενα βήματά τους. Ο Δανός φωτογράφος έγραψε ωστόσο στη σελίδα του στο Facebook πως τα πλάνα είναι πέρα για πέρα αληθινά.
Βάσει νόμου η αναρρίχηση σε πυραμίδες στην Αίγυπτο είναι πράξη παράνομη, ενώ το ζευγάρι κατηγορήθηκε και για προσβολή της δημοσίας αιδούς και για προσβολή πολιτιστικών συμβόλων της χώρας.
Πάντως ο Hvid έχει γυρίσει στη "βάση" του, μιας και η δημοσίευση των επίμαχων πλάνων έγινε όταν είχε επιστρέψει στη Δανία. Δεδομένου ότι οι πυραμίδες φυλάσσονται, οι τοπικές αρχές διεξάγουν έρευνα για πιθανό χρηματισμό των φυλάκών.
Θυμίζουμε ότι πέρυσι το μοντέλο Marisa Papen είχε συλληφθεί μετά από γυμνές φωτογραφίες της σε αρχαιολογικά μνημεία.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget