Sunday, December 9, 2018

ΙΣΤΟΡΙΑ.Το DNA Ελλήνων Μακεδόνων

Το DNA Ελλήνων Μακεδόνων

 On Dec 7, 2018, 

Σταύρος Παπαμαρινόπουλος 
papamar7@gmail.com wrote:

 Πολύ λιτή η ομιλία του Καθηγητή κ. Καραμήτσου.
 Έχει δίκιο ωστόσο ο κ. Γιαλτουρίδης στην αποσαφήνιση του όρου Πελαγονία.
 Ένα πολύ μικρό γεωγραφικό τμήμα της αρχαίας Μακεδονίας, της εποχής του Αλεξάνδρου, είναι πράγματι εκτός των σημερινών γεωγραφικών συνόρων της χώρας μας. Αυτό ωστόσο δεν στοιχειοθετεί την δυνατότητα της Βαρντάρσκα (Vardaska) να ονομαστεί Βόρεια Μακεδονία και πολύ περισσότερο δεν στοιχειοθετεί την δυνατότητα να λέγονται Μακεδόνες οι σημερινοί κάτοικοι της. Ούτε μπορεί να ενισχυθεί το επιχείρημα τους από το γεγονός ότι ένα ποσοστό Ελλήνων βρίσκονται εκεί από μετακινήσεις των τελευταίων δεκαετιών.

 Προφανώς δεν μπορούν να δεχθούμε τον ισχυρισμό τους ότι ομιλούν την Μακεδονική γλώσσα, δηλαδή μία διάλεκτο της αρχαίας ελληνικής γλώσσας η  οποία  ομιλείτο στην περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας πολύ πριν την έλευση των Αθηναίων δηλαδή αιώνες πριν από τους Αθηναίους. Να ενισχύσω, ωστόσο, την άποψη του συναδέλφου κ. Κατραμήτσου περαιτέρω.
 Το κεραμικό που βρέθηκε στην Πιερία του 750 π.Χ. δεν έχει απλώς αλφαβητική γραφή.
 Έχει έμμετρο αλφαβητική γραφή.
 Το τελευταίο σημαίνει ότι χρειάστηκαν τουλάχιστον 100-200 πριν το 750 π.Χ., ώστε η μη έμμετρη γραφή του παρελθόντος (ως προς το 750 π.Χ.) να καταστεί έμμετρη. Οι αρχαίοι Μακεδόνες προέρχονται από τους προϊστορικούς Έλληνες της εποχής των Αχαιών όπως αναφέρουν οι μύθοι.
 Δεν έχει ακόμη επέλθει αγαθή τύχη ώστε να βρεθεί και γραμμική Β κάπου στην Βόρεια Ελλάδα. Το δε DNA των Αχαιών και των σημερινών Ελλήνων είναι ίδιο κατά 75% με αυτό των σημερινών Ελλήνων και μεταξύ αυτών
των Βορείων Ελλήνων δηλαδή των Ηπειρωτών, των Μακεδόνων και των Θρακών απέχει δε πόρω από το DNA των Αλβανών, των Σέρβων και των Βουλγάρων.

 Οι γενετικές μελέτες οι οποίες δημοσιεύτηκαν τα τελευταία δύο χρόνια,  στα δυσκολότερα εκ των επιστημονικών περιοδικών, όπως το Nature δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την μεγάλη διαφορά μεταξύ Σλαύβικου,  Ελληνικού και Τουρκικού DNA.

 Οι όποιες επιμειξίες υπήρξαν είναι σε μικρό ποσοστό λιγότερο του 10%.
 Ο βασικός βιολογικός κορμός των γηγενών Ελλήνων, από την προϊστορία και εντεύθεν, σε ποσοστό της τάξεως του 75% παρέμεινε ανέπαφος παρά τις όποιες “αβρότητες” των επί 2.000 χρόνια κατακτητών πάσης φύσεως.


 Με τιμή, Σταύρος Π. Παπαμαρινόπουλος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών 


 ================================= 


 Στις Παρ, 7 Δεκ 2018 ο/η Georgios Gialtouridis
 
ggialtouridis@hotmail.com  έγραψε:
 Συμφωνώ σε όλα που εκφώνησε ο αγαπητός καθηγητής Καραμήτσος εκτός από ένα σημείο, την αναφορά του στην αρχαία Πελαγονία. Η κοιλάδα της Πελαγονίας, όπου βρίσκονται  σήμερα το Μοναστήρι και η Γευγελή, είναι γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας και ήταν στο βορειότερο σύνορο της αρχαίας Μακεδονίας. Οι βόρειοι γείτονες των αρχαίων Μακεδόνων ήταν οι Παίονες, επίσης Ελληνικό φύλο.
 Συμπεριλαμβάνοντας το νότιο τμήμα του σημερινού κρατιδίου των Σκοπίων εντός των εδαφών της αρχαίας Μακεδονίας ούτε δικαιώνει την ψευδές και κατασκευασμένη αναλογία 51/38/11 αλλά ούτε και δίνει το δικαίωμα στο κρατίδιο αυτό να ονομάζεται χρησιμοποιώντας τον  όρο «Μακεδονία».


 Γεώργιος Γιαλτουρίδης
 Westwood, MA 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget