Wednesday, December 19, 2018

SKAI και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ .. έχουν διαφορά







Η «διπολικότητα» των δύο ναυαρχίδων του ομίλου της οικογένειας Αλαφούζου έγινε κάτι παραπάνω από εμφανής με την τοποθέτηση της βόμβας έξω από το κτήριο που στεγάζει και τα δύο ΜΜΕ του ομίλου, την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ.
Αν και η βόμβα θα μπορούσε να έχει απειλήσει τους εργαζόμενους και στα δύο Μέσα, μια και «συγκατοικούν», αν και η έκρηξη προκάλεσε ζημιές στα γραφεία και των δύο Μέσων, αν και σύσσωμος ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος καταδίκασε την επίθεση και στα δύο Μέσα, για τον Γιάννη Αλαφούζο, ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, η Καθημερινή, ιδιοκτησίας του αδελφού του, Θέμη Αλαφούζου, «σβήστηκε» από τον χάρτη.
Λίγη ώρα μετά την επίθεση και πριν ο Γιάννης Αλαφούζος αναγορεύσει εαυτόν ως τον μοναδικό στόχο και την κυβέρνηση ως ηθικό αυτουργό, ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ βρήκε το χρόνο και τη διάθεση να φωτογραφηθεί στις εγκαταστάσεις του κτηρίου, χαμογελαστός, με τον Άδωνη Γεωργιάδη, σηκώνοντας τη σημαία της επανάστασης κατά των «κυβερνητικών στελεχών και προπαγανδιστικών μηχανισμών που κατέστησαν τον σταθμό στόχο», όπως φαντασιώθηκε αργότερα, στην δήλωσή του.




Με τον @Yalafouzos τώρα στον βομβαρδισμένο @skaigr σιγά μην μας ρίξουν το ηθικό οι τρομοκράτες. Η Δημοκρατία και η Ελευθερία δεν φοβούνται!


Την ίδια ώρα, τη δική τους απάντηση στη βομβιστική επίθεση έδιναν, με το σημερινό πρωτοσέλιδο της Καθημερινής, οι εργαζόμενοι της εφημερίδας.
Σε πλήρη αντιδιαστολή, με υποδειγματική νηφαλιότητα και ψυχραιμία, και χωρίς καμία φτηνή πολιτική εκμετάλλευση της επίθεσης, οι δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι της –επίσης αντικυβερνητικής- εφημερίδας, έπραξαν το αυτονόητο: Δήλωσαν, με σοβαρότητα και επαγγελματισμό, ότι θα συνεχίσουν να πρεσβεύουν ό,τι πρεσβεύουν και ότι θα συνεχίσουν τη δουλειά τους ως απάντηση σε αυτούς που θεώρησαν ότι η τοποθέτηση βόμβας θα εξυπηρετούσε κάτι άλλο.



Από τη μία πλευρά, έχουμε λοιπόν από τον ΣΚΑΪ, ένα παραλήρημα χωρίς αποδείξεις κατά της κυβέρνησης, από την άλλη, από την Καθημερινή, μια υποδειγματική απάντηση σε όσους επιτέθηκαν.
Ίσως γι αυτό και ο κόσμος δεν στράφηκε ποτέ κατά της Καθημερινής όσο στράφηκε κατά του ΣΚΑΪ, που, έρμαιο της ιδιότυπης παράλογης λογικής του ιδιοκτήτη του, ασκεί την ίδια πολιτική με την εφημερίδα, καταφεύγοντας όμως σε σωρεία fake news, διαστρεβλώσεων, ξεπλύματος της Χρυσής Αυγής, Άρηδων και Μπάμπηδων και τώρα και παραληρημάτων περί αυτουργίας της κυβέρνησης.
Διότι καθείς εφ ω ετάχθη…
Apo Docoumento.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget