Thursday, May 3, 2012

Συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη στην εφημερίδα "Δημοκράτης των Χανίων"


Συνέντευξη, 03-05-2012
Πρόσφατα ο κ. Βενιζέλος ζήτησε «συγγνώμη» για τα λάθη της κυβέρνησης Παπανδρέου. Εσείς ποια θεωρείται ότι ήταν αυτά τα λάθη;
Το λάθος του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι, ως νικητής των εκλογών του 2009 όταν παραλάμβανε μια χρεοκοπημένη και εκτός ελέγχου οικονομία, δεν κάλεσε την Νέα Δημοκρατία που παρέδιδε, σε μια εθνική συνεννόηση και κοινή δράση μαζί με όλα τα άλλα κόμματα για μια στρατηγική ομαλής διεξόδου από την βαθειά κρίση και την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της Ελλάδας.
Το δίλημμα των εκλογών εξακολουθεί να είναι Μνημόνιο ή χρεοκοπία;
Το ζητούμενο σήμερα μέσα σε μια πρωτοφανή αυτοτροφοδοτούμενη ευρωπαϊκή κρίση ελλειμμάτων, χρέους, ύφεσης και ανεργίας είναι η θεσμική, οικονομική και κοινωνική σταθεροποίηση της Ελλάδας. Το διακύβευμα των εκλογών της 6ης Μαΐου είναι κατ' αρχήν ακυβερνησία ή κυβερνητική θεσμική επάρκεια και πολιτική σταθερότητα. Το οικονομικό πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό, είναι κυρίως ευρωπαϊκό. Αν δεν οργανώσουμε σωστά τα εσωτερικά μας, αν δεν αυξήσουμε την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα μας και αν δεν διαπραγματευτούμε πρόσθετη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση αναπτυξιακών πολιτικών και πολιτικών κοινωνικής στήριξης, τότε το αποτέλεσμα θα είναι και μνημόνιο και χρεοκοπία.
Εν μέσω Μνημονίου τι περιθώρια υπάρχουν για τα μεγάλα έργα που τόσο έχει ανάγκη ο νομός Χανίων;
Τόσο ο εκσυγχρονισμός του αεροσταθμού στα Χανιά που ήδη υπάρχει μειοδότης εργολάβος όσο και τα έργα που αφορούν το λιμάνι της Σούδας, έργα του ΒΟΑΚ αλλά και διάφορα μελετητικά ώριμα έργα υποδομής, φράγματα κλπ θα χρηματοδοτηθούν κανονικά από τα κονδύλια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων με την προϋπόθεση βέβαια ότι η χώρα μας τηρεί τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παραμένει στη ζώνη του Ευρώ.
Οι αγρότες των Χανίων, μπορούν να προσδοκούν σε κάτι από μια νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ;
Ήδη το πρόγραμμα εθνικής ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, που εξαγγέλθηκε από τον Β. Βενιζέλο το περασμένο Σάββατο, δίνει πρώτη προτεραιότητα στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, δηλαδή της αγροτικής παραγωγής. Η οργάνωση της διακίνησης των αγροτικών προϊόντων χωρίς τον μεσάζοντα και ο συνδυασμός των ποιοτικών προϊόντων της γεωργίας και της κτηνοτροφίας με τις παρεχόμενες υπηρεσίες ποιότητας στον τουρισμό, θα δώσει απορρόφηση των προϊόντων σε ικανοποιητικές για όλους τιμές.
Γιατί να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ ένας πολίτης που έχει μείνει άνεργος και ένας νέος που δεν μπορεί να βρει δουλειά;
Το πρόβλημα σήμερα της ανεργίας έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις σε ευρωπαϊκό και ελληνικό εθνικό επίπεδο. Το θέμα μας είναι να οργανώσουμε το μέλλον για να υπάρξει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Ζητείται λοιπόν ελπίδα για το μέλλον. Χωρίς αντιμετώπιση της ανεργίας δεν υπάρχει μέλλον και τι μέλλον θα είναι αυτό χωρίς ευκαιρίες δουλειάς για τους νέους ανθρώπους.
Copyright 1999 - 2011, Πολιτικό Γραφείο Βουλευτή Σήφη Βαλυράκη

Μας εστάλη απο την ιστοσελίδα Βαλυράκη

No comments:

Post a Comment

wibiya widget