Sunday, July 28, 2013

ΕΛΛΑΔΑ-Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος την Τρίτη

Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος την Τρίτη
«Κόκκινο» χτυπάει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, με τον υδράργυρο να φτάνει ως και τους 40 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη. 

Αναλυτικά, σήμερα, Κυριακή, η θερμοκρασία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα φτάσει τους 35 και 33 βαθμούς αντίστοιχα.

Ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει από τη Δευτέρα, οπότε θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 και κατά τόπους κυρίως στα δυτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Η άνοδος της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί την Τρίτη. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς και τοπικά στη δυτική Στερεά και τη Πελοπόννησο τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι περιοχές που θα αισθανθούν περισσότερο τις υψηλές θερμοκρασίες θα είναι η Αττική, η Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα διαρκέσουν λίγο, καθώς ήδη από την Τετάρτη ο υδράργυρος θα αρχίσει και πάλι να υποχωρεί.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη ο υδράργυρος θα αρχίσει να υποχωρεί βαθμιαία από τα βόρεια, φτάνοντας τους 34-35 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 36-37 και στα νότια ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Μικρή περαιτέρω πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία την Πέμπτη σε όλη τη χώρα, για να διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα και την Παρασκευή και το Σάββατο.

Πρόκειται για την πρώτη πολύ ζεστή περίοδο του φετινού καλοκαιριού, που όμως, όπως εξηγεί ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καύσωνας. 

«Μία ζεστή ημέρα δεν μπορεί να οριστεί ως καύσωνας. Για να μιλήσουμε για καύσωνα θα πρέπει να έχουμε πολύ υψηλές ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες για τουλάχιστον τρεις ημέρες» υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget