Tuesday, July 30, 2013

Οδηγίες σεξ για όσους έχουν πάθει καρδιακή προσβολή. Αργά και όχι…από πάνω.

Μυστικά για ασφαλές σεξ, με λίστα από στάσεις που επιτρέπονται και άλλες που απαγορεύονται, αποτελούν τις οδηγίες προς…ναυτιλομένους που πλέον δίνουν οι χειρουργοί.

Πολύτιμες συμβουλές για ανθρώπους που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό και θέλουν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν το σεξ, δίνουν ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας.
Έπειτα από καρδιακό επεισόδιο ή εγκεφαλικό πολλοί ασθενείς ανησυχούν ότι το σεξ ενδέχεται να τους προκαλέσει νέα προβλήματα στην καρδιά, με αποτέλεσμα να απέχουν εξαιτίας του φόβου.
Πολλοί δε, δεν τολμούν να κάνουν ερωτήσεις για τη σεξουαλική τους ζωή στον θεράποντα ιατρό τους, ενώ στο παρελθόν οι περισσότεροι ειδικοί σύστηναν στους ασθενείς τους να μείνουν μακριά από την ερωτική δραστηριότητα για λίγο καιρό.
Ωστόσο, σήμερα ολοένα περισσότεροι γιατροί βοηθούν τους ασθενείς τους να αποκτήσουν και πάλι μια υγιή σεξουαλική ζωή.
Μυστικά για ασφαλές σεξ, με λίστα από στάσεις που επιτρέπονται και άλλες που απαγορεύονται, αποτελούν τις οδηγίες προς…ναυτιλομένους που πλέον δίνουν οι χειρουργοί.
Όπως αναφέρει έρευνα του Πανεπιστημίου του Κάνσας που δημοσιεύθηκε στο American HeartAssociation journal Circulation και το European Heart Journal, όλοι οι άνθρωποι που έχουν υποστεί καρδιακό επεισόδιο, μεταμόσχευση καρδιάς, εγκεφαλικό, ή αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα με την καρδιά τους, πρέπει να ακολουθήσουν μία νέα γραμμή ερωτικών δραστηριοτήτων.
Οι ασθενείς πριν έρθουν σε ερωτική επαφή πρέπει να ξεκινήσουν απλά: με αγκαλιές, φιλιά, αγγίγματα.
Στη συνέχεια και εφόσον δεν εντοπίζουν κάποια ενόχληση, μπορούν να συνεχίσουν την ερωτική ζωή τους κανονικά, σε στάσεις που τους είναι αρεστές. Ωστόσο, όσοι έχουν υποστεί μπάι-πας καλό είναι να αποφεύγουν να είναι πάνω από τη σύντροφο, καθώς για αυτή τη στάση καταβάλλεται μεγαλύτερη προσπάθεια, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς βοηθά πολύ κι η χρήση μαξιλαριών.
Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η καθηγήτρια Ιλέιν Στάινκε στο livescience.com, το να διατηρεί κανείς εξωσυζυγική σχέση ή να κάνει κανείς σεξ σε αφιλόξενο περιβάλλον μπορεί να προκαλέσει έντονο στρες στον ασθενή. Πρόσθεσε δε ότι δεν είναι σοφό έπειτα από επέμβαση να έρθει σε σεξουαλική επαφή κάποιος με καινούρια σύντροφο σε δωμάτιο ξενοδοχείου.
Τόνισε πάντως ότι η συζήτηση για την ερωτική ζωή πρέπει να πραγματοποιηθεί όσο ο ασθενής βρίσκεται στο νοσοκομείο, ώστε να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να έχει μία ικανοποιητική ερωτική ζωή αν και με κάποιες μικρές αλλαγές. 
30/07/201320:12  ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget