Saturday, July 20, 2013

EPT.-Τουρκία: Νέα επεισόδια γύρω από το Πάρκο Γκεζί

Η αστυνομία απομάκρυνε δια της βίας περίπου 1.000 πολίτες από το Πάρκο Γκεζί
Η αστυνομία απομάκρυνε δια της βίας περίπου 1.000 πολίτες από το Πάρκο Γκεζ
Η τουρκική αστυνομία επενέβη το απόγευμα του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη για να απωθήσει εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το Πάρκο Γκεζί, εστία του κινήματος αμφισβήτησης της κυβέρνησης που πραγματοποίησε πολλές διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία τον Ιούνιο, για να παρευρεθούν στον γάμο δύο εκ των διαδηλωτών, όπως μετέδωσε ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι δυνάμεις της τάξης χρησιμοποίησαν αντλίες νερού υπό πίεση και ρόπαλα για να απωθήσουν τους περίπου 1.000 διαδηλωτές στα στενά δρομάκια της συνοικίας Μπέγιογλου και στην Ιστικλάλ.
Οι διαδηλωτές σκόπευαν να παραστούν στον γάμο ενός νεαρού ζευγαριού που γνωρίστηκε στις διαδηλώσεις του κινήματος αμφισβήτησης της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης κι είχε αποφασίσει να παντρευτεί στην εμβληματική για το κίνημα πλατεία Ταξίμ. Ο τουρκικός Τύπος είχε κάνει λόγο για το «love story της κινητοποίησης».
Το πάρκο, που παρέμενε κλειστό μετά την βίαιη εκκένωσή του από την αστυνομία την 15η Ιουνίου, άνοιξε και πάλι για το κοινό εδώ και δέκα ημέρες, αλλά οι διαδηλώσεις σε αυτό απαγορεύονται.
Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget