Thursday, July 18, 2013

Η απάτη του ΑΙΩΝΑ! 28 πρωην υπάλληλοι της Ολυμπιακής Νεκροί,30 στα συσσίτια και οι υπόλοιποι αγωνιούν



Τρία χρόνια μετά τη βίαιη απόλυσή μας από την εργασία μας, τον όμιλο της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ, τα προβλήματα των συναδέλφων μας μεγαλώνουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο. 28 αγαπητοί συνάδελφοί μας έφυγαν αιφνίδια από αυτή τη ζωή, μην μπορώντας να αντέξουν αυτή την κατάσταση. Περίπου 30 είναι τρόφιμοι συσσιτίων των δήμων και των οργανώσεων αρωγής. Για 40 δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταφοράς τους ή ταλανίζονται σε πειθαρχικά συμβούλια. Για τουλάχιστον 500 δεν έχει ολοκληρωθεί τελεσίδικη απόφαση σύνταξης με βάση την αίτηση που είχαν κάνει, για κύρια και επικουρική. ΚΑΙ 2500 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ. Δηλαδή δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απόλυσης, διότι μια απόλυση ενός εργαζομένου ολοκληρώνεται όταν του εξοφλήσουν και την αποζημίωση του, όπως περιγράφεται από το σύμπλεγμα των νόμων Ν212/20, Ν3198/55, Ν3899/12, ΒΔ16/18-7-1920. Οι συντάξεις έχουν κατακρεουργηθεί. Εδώ να πούμε ότι για εμάς ίσχυσαν φωτογραφικές διατάξεις για περικοπή της σύνταξης κατά 40% και 20% αντίστοιχα, παρόλο που εμείς είχαμε ειδικό ασφαλιστικό νόμο 1759/88 και πληρώναμε αυξημένες εισφορές (άλλωστε σας έχουμε ενημερώσει, με προηγούμενες ανακοινώσεις, για τις παρεμβάσεις της ΟΣΠΑ στο Υπουργείο Εργασίας, οι οποίες και συνεχίζονται).
ΕΧΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ, έχουμε και πρώην συναδέλφους, που ευτυχώς οι ίδιοι δεν βρίσκονται στη δική μας κατάσταση, να μας λένε, και μάλιστα με εξώδικα, ότι η ΟΣΠΑ δεν πρέπει να υφίσταται.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ η ΟΣΠΑ υπάρχει, είναι δυνατή, αγωνιστική και αυτό τρομάζει «εχθρούς και φίλους». Εμείς δεν θα αφήσουμε τους συναδέλφους μας να γίνουν βορά σε κανέναν. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δουλεύαμε 30 χρόνια τώρα με όρους αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας. Δεν θα χαρίσουμε τον κόπο μας, στο όνομα της σκοπιμότητας και του παραγωντισμού, που τον έχασαν κάποιοι, όταν έκλεισε η εταιρία και άφησε πίσω της ερείπια και δυστυχισμένους ανθρώπους.
Ακόμη και η τελευταία θετική απόφαση του δικαστηρίου, έρχεται να μας δικαιώσει για την ύπαρξη και τη λειτουργία της ΟΣΠΑ, θεωρώντας ότι υπάρχει διάδοχο σχήμα στη λειτουργία της Ολυμπιακής Αεροπορίας από την MIG (κάτι ανάλογο αυτού που έγινε το 2003, όταν δημιουργήθηκε η OL. AIRLINES). Και τότε κάποιοι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η OL. AIRLINES δεν ήταν συνέχεια της Ο.Α.
Η λειτουργία της ΟΣΠΑ είναι δυνατή χάρη στη λειτουργία 5 σωματείων και θα συνεχίσει να υπάρχει όσο θα λειτουργούν αυτά τα 5 πρωτοβάθμια σωματεία, ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΝΤΑ. Γιατί εργαζόμενοι θα υπάρχουν πάντα, οι παράγοντες και οι πολιτικάντηδες έχουν ημερομηνία λήξης.
Τη λειτουργία της ΟΣΠΑ την ξέρουμε εδώ και ενάμισι χρόνο, όμως μετά τις ενέργειες της ΟΣΠΑ κατά του ομίλου της Εθνικής, στο Υπουργείο Εργασίας και βέβαια την τελευταία απόφαση του δικαστηρίου είχαμε και εξώδικα.
Ας ξεκινήσουν να γράφουν και άλλα εξώδικα, γιατί θα κινηθούμε με αγωγές, με θέμα ενέργειες που έγιναν και έπληξαν το δημόσιο συμφέρον.
Όμως εμείς δεν θα σταματήσουμε εάν και ο τελευταίος συνάδελφος δεν δικαιωθεί στο θέμα αποζημίωσης, σύνταξης και μεταφοράς του.
Άλλωστε όλοι έχουμε υπογράψει την απόλυση μας με κάθε νόμιμη επιφύλαξη.

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΡΑΤΡΑΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ 


ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ 12/7/2013
Γραφει ο αντιπρόεδρος της ΟΣΠΑ

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΤΡΑΤΡΑΣ

2 comments:

  1. ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ http://efhmeris.blogspot.gr/2013/07/28-30.html?m=1

    ReplyDelete
  2. To γλεντι ετελειωσε? Την Ολυμπιακη την καταστρεψατε εσεις οι εργατες και εργατοπατέρες όπως και άλλες υγειεις επιχειρισεις δεν σας φταιει κανεις

    ReplyDelete

wibiya widget