Wednesday, July 17, 2013

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο από τη Βουλή με πολυ..παρασκήνιο

- Το άρθρο για τη Δημοτική Αστυνομία είχε τις μεγαλύτερες "απώλειες" με τους Α. Κακλαμάνη (ΠΑΣΟΚ) και Δ. Κυριαζίδη (ΝΔ) να είναι απόντες και τον Π.Κουλουλόπουλο (ΠΑΣΟΚ) να το καταψηφίζει-Αγωνία, παρασκήνιο και μεγάλες αλλαγές μέχρι το "παρά πέντε"

Ψηφίστηκε το κρίσιμο πολυνομοσχέδιο από την Ολομέλεια της Βουλής το οποίο καθορίζει την ομαλή χρηματοδότηση της χώρας.
Σε ονομαστική ψηφοφορία μπήκαν περισσότερα από 15 άρθρα αλλά από την πρώτη ανάλυση των ψήφων, το αρθρο 81 για τους Δημοτικούς Αστυνόμους έλαβε τις λιγότερες ψήφους, συνολικά 152 σε σύνολο 293 ψήφων , παρα ταύτα ψηφίζεται.
Να σημειωθεί ότι το αρθ. 81 καταψήφισε ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΣ) ενώ από την διαδικασία έλειπαν ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης – αν και ήταν παρών στην συζήτηση – και ο κ. Δημήτρης Κυριαζίδης (ΝΔ) που έλειπε λόγω οικογενειακού προβλήματος.
Επίσης ορισμένα άρθρα έλαβαν περισσότερες από 155 ψήφους που διαθέτει η ΝΔ – ΠΑΣΟΚ καθώς τα στήριξαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και ορισμένοι ανεξάρτητοι.
Πιο αναλυτικά:
Το άρθρο 14 έλαβε 168 (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, Αν. Λοβέρδος , Χρ. Αηδόνης)
Το άρθρο 30  έλαβε 157 ψήφους
Τα άρθρα 74,76, 77, 78, 80, 82, 90, 91, 93, 103 έλαβαν 153 ψήφους
Τα άρθρα 105 και 106 έλαβαν 155 ψήφους
Νωρίτερα, η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από έντονο παρασκήνιο με συνεχείς διαβουλεύσεις στους διαδρόμους της Βουλής εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες προκειμένου να βελτιωθούν στο μέτρο του δυνατού μια σειρά απο διατάξεις του πολυνομοσχεδίου και να καμφθούν με τον τρόπο αυτό οι διαφωνίες βουλευτών της συμπολίτευσης.

Υπο αυτά τα δεδομένα, οι υπουργοί Εσωτερικών, Μεταρρύθμισης και Οικονομιών σε πλήρη και συντονισμένη συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο καταθέτουν συνεχώς νομοτεχνικές αλλαγές.

Σε κάθε περίπτωση οι υπουργοί βρίσκονται σε συνεχείς συνεννοήσεις με τους επικεφαλείς των ΚΟ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μην διαταραχθεί η συνοχή. Παρά ταύτα είναι ενδεικτική και η φράση κυβερνητικού αξιωματούχου που είπε «κάνουμε προσπάθειες. Αν κάποιος θέλει να καταψηφίσει ας το κάνει και ας στείλει την χώρα για εκλογές τον Αύγουστο»

Νωρίτερα, έντονος προβληματισμός επικρατούσε στο κυβερνητικό επιτελείο για την έκβαση της κρίσιμης ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου, καθώς μια σειρά γεγονότων έθετε υπό αμφισβήτηση το τελικό αποτέλεσμα.

Πιο αναλυτικά, έως αυτή την ώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί, εάν θα καταφέρουν να παραβρίσκονται στη διαδικασία οι κ.κ. Νίκος Σηφουνάκης (ΠΑΣΟΚ) και Δημήτρης Κυριαζίδης (ΝΔ).

Ο κ. Σηφουνάκης αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και δεν έχει γίνει γνωστό, εάν οι γιατροί θα του επιτρέψουν την παρουσία στη Βουλή. Από την άλλη, ο κ. Κυριαζίδης βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, λόγω ξαφνικού οικογενειακού προβλήματος.

Πέραν αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κώστας Κουκοδήμος (ΝΔ) επιμένει πως θα καταψηφίσει άρθρα του πολυνομοσχεδίου.

Σε εξέλιξη από το πρωί η συζήτηση
Η συζήτηση του κρίσιμου πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί σήμερα αργά το βράδυ με τη σχετική ψηφοφορία, το αποτέλεσμα της οποίας θα καθορίσει και την ομαλή χρηματοδότηση της χώρας.

Σήμερα αναμένεται να γίνουν πράξεις οι δεσμεύσεις των υπουργών για μια σειρά βελτιώσεων άρθρων του νομοσχεδίου, προκειμένου να καμφθούν οριστικά οι ισχυρές ενστάσεις που έχουν εκφράσει οι βουλευτές της συμπολίτευσης. Νωρίς το απόγευμα, άλλωστε, έγινε γνωστό ότι εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο η ρύθμιση για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Πέραν αυτού, σήμερα αναμένεται να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια και οι υπουργοί που υπογράφουν τα βασικότερα άρθρα του πολυνομοσχεδίου, δηλαδή ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιάννης Μιχελάκης.

Επιπροσθέτως, αναμένονται και σφοδρές πολιτικές συγκρούσεις, καθώς πιθανότατα θα τοποθετηθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
Κυρ. Μητσοτάκης: «Nέο συμβόλαιο μεταρρύθμισης με την σιωπηλή πλειοψηφία που θέλει αλλαγές»

Πολιτικό μανδύα στα προωθούμενα μέτρα της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας επιχείρησε να δώσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης  εξηγώντας ότι «το κράτος ήταν προϊόν του τρόπου με τον οποίο τα κόμματα άσκησαν εξουσία και  ο τρόπος για να παραμείνουν σε αυτή» και επισημαίνοντας ότι απαιτείται «ένα νέο συμβόλαιο μεταρρύθμισης με την σιωπηλή μειοψηφία των πολιτών που ζητά αλλαγές». ( Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ )
Κυβερνητική «ζυγοστάθμιση» για να μην διαταραχθεί η συνοχή

Πλέον, αρκετοί βουλευτές της συμπολίτευσης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) που το προηγούμενο διάστημα -είτε δημόσια είτε πίσω από κλειστές πόρτες- ξεκαθάρισαν ότι θα καταψηφίσουν μια σειρά διατάξεων, αναμένουν να δουν ως νομοτεχνικές βελτιώσεις τις αποφάσεις που έλαβαν χθες οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος για να «αποσύρουν» τις όποιες ενστάσεις τους και να υπερψηφίσουν τα 108 άρθρα του κρίσιμου πολυνομοσχεδίου κατά την σχετική ψηφοφορία που αναμένεται σήμερα αργά το βράδυ.

Πρέπει, άλλωστε, να σημειωθεί ότι η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, που έγινε τις προηγούμενες ημέρες, αποκάλυψε μία σειρά από διαφωνίες μεταξύ των βουλευτών των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, που αν δεν αντιμετωπιστούν με «διορθώσεις» άρθρων του πολυνομοσχεδίου, απειλούν να τινάξουν στον αέρα την ήδη εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία των 155 βουλευτών.

Με το βλέμμα στραμμένο στην κρίσιμη ψηφοφορία, λοιπόν, υπουργοί της ΝΔ έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ώρες σε μαραθώνιο διαβουλεύσεων με βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου -έστω και την τελευταία στιγμή- να συμφωνηθούν βελτιωτικές διορθώσεις και να καμφθούν οι όποιες ενστάσεις επί του πολυνομοσχεδίου. Προσδοκία τους, μάλιστα, είναι να συμπεριληφθούν ρυθμίσεις, οι οποίες ενδεχομένως να υπερψηφιστούν και από τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

Σε αυτό το πλαίσιο, εχθές το πρωί, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, και συμφώνησαν μια σειρά από συγκεκριμένες διορθώσεις στο πολυνομοσχέδιο. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν τις εξής βελτιωτικές ρυθμίσεις:

-      Παραμένουν στους Δήμους οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί που κατέχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο.

-     Παράλληλα θα γίνουν νομοτεχνικές βελτιώσεις στο άρθρο της δημοτικής αστυνομίας, ούτως ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία ένταξης των εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία.

-    Ικανοποιείται το αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούσε το στάδιο της κατάρτισης των προϋπολογισμών των Δήμων και των Περιφερειών. Απαλείφεται  η διάταξη για έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης και προβλέπεται πλέον η παροχή οδηγιών  από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.

-    Θα εισαχθεί ειδική πρόβλεψη για το μεταβατικό χρονικό διάστημα έως το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την οποία, για τους Δήμους που το επιθυμούν, με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, που θα εκδίδεται κατόπιν προτάσεων των οικείων Δημάρχων, μπορεί να ανατίθεται στην Ελληνική Αστυνομία, σε έναν ή περισσότερους Δήμους, η παράλληλη άσκηση μίας ή περισσοτέρων εκ των ανωτέρω αρμοδιοτήτων.

-   Θα υπάρξει πρόβλεψη της δυνατότητας των σχολικών φυλάκων να συνιστούν κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις προς παροχή υπηρεσιών σχετικών με τη φύλαξη σχολικών κτιρίων στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων, με τους οικείους Δήμους,  σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.
Απαντήσεις Στουρνάρα, Μητσοτάκη στις καταγγελίες Κακλαμάνη

Απάντηση στην σφοδρή κριτική που εξαπέλυσε εχθές ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης στους υπουργούς για την τακτική τους να απουσιάζουν από την αίθουσα της Ολομέλειας κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου επιχείρησαν να δώσουν οι κ.κ. Γιάννης Στουρνάρας και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης είπε «Ένας λόγος που οι υπουργοί δεν βρισκόμασταν στα έδρανα στη Βουλή ήταν ότι επεξεργαζόμασταν τις νομοθετικές βελτιώσεις τις οποίες, εσείς ως βουλευτές μας προτείνατε, αντιλαμβάνεστε ότι είναι δύσκολο να κάνουμε δυο πράγματα ταυτόχρονα».

Ο κ. Στουρνάρας εξήγησε πως «είμαστε επί 6 ώρες εδώ, έξω για να ετοιμάσουμε νομοθετικές βελτιώσεις, δεν είναι αληθινό και δεν είναι πραγματικό ότι δεν είμαστε εδώ».

Πέραν αυτών, ο εισηγητής της ΝΔ Απόστολος Βεσυρόπουλος επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση για την φράση «ραντεβού στα γουναράδικα» που χρησιμοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και είπε «κάποιοι μας έδωσαν ραντεβού στα Γουναράδικα… Θλίβομαι που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν καταδίκασε αυτές τις δηλώσεις, δεν είναι εδώ ήθελα όμως να πω πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει θεσμικό ρόλο, δεν μπορεί να μας γυρνούν πίσω 68 χρόνια».

Ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ αναμένει τις βελτιωτικές προτάσεις από τους υπουργούς Παιδείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών.

Εκτός αυτού έθεσε και αυτός το θέμα των αποζημιώσεων των απολυμένων της ΕΡΤ λέγοντας «ο υπάλληλος της ΕΡΤ θα πάρει 80.000 αποζημίωση και μετά από λίγες ημέρες θα επαναπροσληφθούν στην ΕΡΤ με αορίστου χρόνου; Για ένα δημοσιογράφο δηλαδή. Δεν πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτό;».
Να καταψηφίσει τα άρθρα για την διαθεσιμότητα απειλεί ο Κωνσταντίνος Κοντογεώργος
Να καταψηφίσει τρία άρθρα του πολυνομοσχεδίου (80,81 και 82) απειλεί ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κοντογεώργος εάν δεν εξαιρεθούν από το μέτρο της διαθεσιμότητας και οι τρίτεκνες οικογένειες.

Πρόκειται για τα άρθρα που βάζουν σε διαθεσιμότητα σχολικούς φύλακες, δημοτικούς αστυνόμους και εκπαιδευτικούς.

Πέραν αυτών ο βουλευτής ζήτησε να υπάρξει αλλαγή στις παραγράφους 5 και 6 του άρθρου 74 για τον φόρο πολυτελείας έτσι ώστε να λυθεί η «αδικία» που όπως είπε «κάνει κάποιον που έχει ένα Λάντα 2.000 κ.ε. να πληρώνει φόρο πολυτελείας και κάποιον που έχει Μερσεντές 1.800 κ.ε αξίας 100.000 ευρώ να απαλλάσσεται». Πιο αναλυτικά, ο κ. Κοντογεώργος είπε «δεσμευτήκαμε να μην πάρουμε οριζόντια μέτρα και εγώ θα το κάνω πράξη….  Λέω ναι στην κινητικότητα και αξιολόγηση και στη βελτίωση δομών, όχι όμως στα οριζόντια μέτρα. Όχι σε εκείνα που υπονομεύουν την οικογένεια και καταστρέφουν το μέλλον του τόπου. Κάνω έκκληση  : μην δολοφονείτε την ελληνική πολύτεκνη και τρίτεκνη οικογένεια της περιφέρειας. Να εξεταστούν την ύστατη στιγμή και να εξαιρέσετε από την διαθεσιμότητα  τις τρίτεκνες οικογένειες. Δεν θα δεχθούμε τέτοια μέτρα».

Να σημειωθεί ότι ανάλογο αίτημα, να εξαιρεθούν δηλαδή από την διαθεσιμότητα οι τρίτεκνες οικογένειες έχουν εκφράσει αρκετοί βουλευτές της ΝΔ.
Στουρνάρας: «Ο δρόμος που ακολουθούμε φέρνει αποτελέσματα»

Την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης υπερασπίστηκε ο κ. Γιάννης Στουρνάρας  λέγοντας ότι «ο δρόμος που ακολουθούμε είναι ο σωστός και φέρνει τα αποτελέσματα. Με αυτή την προσπάθεια που καταβάλλουμε πετύχαμε την μείωση στον ΦΠΑ της εστίασης» και πρόσθεσε: «Η μεγάλη πρόκληση είναι να πετύχουμε μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή με ανάπτυξη. Όλα τα εργαλεία είναι στραμμένα στην επίτευξη αυτού του συνδυασμού που είναι ο μόνος τρόπος για έξοδο από το Μνημόνιο».

Επιπροσθέτως, ο υπουργός στην βασική του τοποθέτηση στην Ολομέλεια επί του πολυνομοσχεδίου επιτέθηκε στους επιφανείς οικονομολόγους που προεξοφλούσαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ λέγοντας «Από την έναρξη αυτής της κρίσης δημόσιες δηλώσεις από αξιωματούχους και επιφανείς οικονομολόγους διαψεύστηκαν. Που είναι ο πολύς Ρουμπινί και οι άλλοι που προεξοφλούσαν την έξοδο από το ευρώ…. Οι μη εποικοδομητικές δηλώσεις τους  επιβάρυναν τα σπρεντς και την ζωή των πολιτών». Εστρεψε τα βέλη του προς τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας «Μπορείτε να πείτε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ με ποιους είστε; Με τον Ρουμπινί ή τις υγιείς φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις; Ποια χρηματοδοτικά μέσα προτείνετε; Όλα  αυτά που λέτε όσο ηρωικά φαίνονται παραπέμπουν στο : «όμορφες προτάσεις όμορφα καίγονται»».

Αναφέρθηκε στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας «Ο κ. Τσίπρας μας λέει «και μετά τα μέτρα τι;» αντιστρέφω το ερώτημα «και μετά τις δικές σας προτάσεις και την έξοδο από το ευρώ τι;» ας αναλογιστείτε τις συνέπειες των δικών σας προτάσεων. Διαφωνείτε με την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση;»

Εξήγησε ότι «Το τελευταίο καιρό πολλοί προσπαθούν να διαψεύσουν την μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Το πρόγραμμα πάει μια χαρά και η  απόδειξη είναι ότι  καταβάλλονται οι δόσεις. Σας υπενθυμίζω ότι πριν ένα χρόνο η χρηματοδότηση είχε διακοπεί» πρόσθεσε πως «Η Ελλάδα κάλυψε την μεγάλη απόσταση στα δίδυμα ελλείμματα (δημοσιονομικό – ανταγωνιστικότητα)… Στην ανταγωνιστικότητα καλύψαμε όλη την απώλεια… Για να αξιολογηθεί ολοκληρωμένα η προσπάθεια να συνυπολογίσουμε και την ύφεση από το 2008 και ο δείκτης του ελλείμματος – πλεονάσματος που  δείχνει ότι η  Ελλάδα το 2013 θα έχει διαρθρωτικό πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ το υψηλότερο στην Ευρωζώνη».

Τέλος αναφερόμενος στις ενστάσεις που ακούστηκαν από την πτέρυγα της ΝΔ είπε «Αναλύσεις ειδικών λένε ότι έγινε πιο δίκαιος ο κώδικας φορολογίας . Κάποιοι μιλούν για νομοσχέδιο κουρελού και υποτιμούν την προσπάθειά μας»

Απ. Κακλαμάνης: «Αν νομίζετε ότι θα ψηφίσω την διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών αυταπατάστε»
Στον χορό των βουλευτών της συμπολίτευσης που απειλούν να καταψηφίσουν άρθρα του πολυνομοσχεδίου μπήκε και ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης λέγοντας ότι δεν θα στηρίξει την διάταξη που βάζει σε διαθεσιμότητα του εκπαιδευτικούς Τεχνικών Λυκείων.

Πιο αναλυτικά, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είπε πως «υπάρχει πρόβλημα σχετικά με την επιτυχή πορεία του προγράμματος και πρόβλημα με την διαπραγματευτική της δικής μας πλευράς ενώπιον μιας απέναντι ευρισκομένης Τρόικας… Το Κοινοβούλιο δεν λειτουργεί και δεν το σέβεται ούτε η κυβέρνηση ούτε η αντιπολίτευση. Υπάρχουν διατάξεις που καταργούν την αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης και γι αυτό δεν ήρθα και στην ψηφοφορία για την ένσταση αντισυνταγματικότητας. Γίνεται τσεκούρωμα στα θέματα της παιδείας.  Είναι ντροπή που δεν είναι εδώ ο κ. Αρβανιτόπουλος. Αν νομίζετε ότι θα ψηφίσω τέτοιες διατάξεις αυταπατάστε γιατί δεν θα είμαι συνεπής στην πορεία μου στο υπουργείο παιδείας».

Αρβανιτόπουλος: «Κανείς άλλος εκπαιδευτικός δεν θα τεθεί σε διαθεσιμότητα»

Δέσμευση για το ότι οι εκπαιδευτικοί που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα δεν θα ξεπεράσουν τους 2.500 εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στην Βουλή ξεκαθαρίζοντας «Γι αυτό στον ποσοτικό προσδιορισμό των 7.500 εκπαιδευτικών αποδείξαμε  με μεθοδολογική αρτιότητα, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αξιολόγησης δομών που στελεχώνονται από 170000 εργαζόμενους, την οποία όλοι απεδέχθησαν, ότι οι εκπαιδευτικοί που δύνανται να τεθούν σε διαθεσιμότητα δεν υπερβαίνουν τους 2.500.  Και σας το δηλώνω απερίφραστα, κανένας άλλος δεν περισσεύει».

Πρόσθεσε δε ότι «Κανένα ΕΠΑΛ και καμία ΕΠΑΣ δεν κλείνει. Καταργούνται 50 ειδικότητες καθηγητών που δίδασκαν 12 ειδικότητες επαγγελμάτων από τις 39 που παρέχονται στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ. Ειδικότητες που θα παρέχονται από τα Δημόσια ΙΕΚ, σε μεταλυκειακό επίπεδο, όπου δεν υπάρχουν ήδη. Πέραν αυτού πιστεύουμε, και έχουμε ήδη μεριμνήσει, η πλειοψηφία τους να απορροφηθεί είτε από το Υπουργείο Υγείας είτε από τους Δήμους σε ολόκληρη τη χώρα».

Επισήμανε πως «προχωρούμε σε στρατηγικές επιλογές αναφορικά με το ποια επαγγέλματα παρέχει τόσο η τυπική τεχνική εκπαίδευση όσο και η μεταγυμνασιακή και μεταλυκειακή επαγγελματική κατάρτιση από τα Δημόσια ΙΕΚ» και πρόσθεσε πως «Με αναδιάταξη προσωπικού διαμέσου της κινητικότητας με μετατάξεις που θα προχωρήσουν και μάλιστα άμεσα, ώστε να επιλύσουμε το ζήτημα της κακής κατανομής που ταλανίζει επί χρόνια τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.  Καλύπτουμε τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στις ειδικότητες Γυμναστών, Πληροφορικής, Γαλλικής Φιλολογίας, Θεατρικών Σπουδών, Μουσικής και Καλλιτεχνικών. Σταματάμε το απόστημα των αποσπάσεων 3500 ετησίως εκπαιδευτικών χωρίς κριτήρια, χωρίς μελέτη, με την κάλυψη διοικητικών θέσεων από εκπαιδευτικούς τόσο στις περιφερειακές υπηρεσίες όσο και στα Δημόσια ΙΕΚ, που σήμερα λειτουργούν μόνον με αποσπασμένους εκπαιδευτικούς».

O Kαμμένος για τα στοιχεία της Εurostat

Να καλλιεργήσει κλίμα διχασμού ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα επιχείρησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος καλώντας τον υπουργό να απαντήσει στο ερώτημα: «ποιος λέει ψέματα για τα στατιστικά, ο υπόδικος πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ ή ο Καραμανλής;».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Καμμένος κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής γύρισε στα υπουργικά έδρανα που εκείνη την ώρα καθόταν ο κ. Στουρνάρας και του είπε «πείτε μου ήταν ο Ανδρέας Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ που έδωσε σωστά στοιχεία στην Εurostat;».

Ο υπουργός έγνεψε καταφατικά με αποτέλεσμα ο κ. Καμμένος να του πει «άρα ήταν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που έδωσε πλαστά στοιχεία. Ορίστε κύριοι της ΝΔ το νομοσχέδιο αυτού του υπουργού θα ψηφίσετε»

Σχόλια αναγνωστών "Πρώτου Θεματος"

23Προσθήκη σχολίου
Rikoko18/07/201300:36
Τέτοιους ηλίθιους ψηφίζετε που κάθονται κλεισμένοι σε ένα γυάλινο κλουβί και δεν ακούνε τίποτε από όσα γίνονται εκεί έξω . Θέλουν κρέμασμα όσοι προδίδουν τη χώρα έτσι ασύστολα .Απλά τους στηρίζουν πέντε έξι παπαγάλοι που χρειάζονται και αυτοί την ίδια μεταχείριση
Απάντηση
Nai se ola18/07/201300:20
Κουκοδημος και Ταμηλος το μήλο δεν τα κατάφεραν, λυγισαν και τελικα είπαν ναι...
Απάντηση
Θα δείξει τον Αύγουστο 2ο Μέρος18/07/201300:01
ΣΥΡΙΖΑ: ο Τσίπρας δεν έκανε πρόταση μομφής με την ΕΡΤ, κατέβηκε πρώτα στο Συνέδριο για την ενοποίηση του κόμματος και την κατάργηση των συνιστωσών. Στο συνέδριο αποφασίστηκε Ευρώ, Διαπραγμάτευση, Διαγραφή τμήματος του Χρέους. Οι ξένοι είναι χαρούμενοι οι Ευρωλάγνοι χαρούμενοι τα τζάκια χαρούμενα όλοι καλά... Και τώρα περιμένει την πατάτα... ΠΑΣΟΚ: Παράτησε την ΔΗΜΑΡ, έμεινε στην κυβέρνηση, θα το χρησιμοποιήσει μελλοντικά σίγουρα, δεν έβαλε σε κανένα φλεγόμενο υπουργείο δικό του, συσπείρωσε τους βουλευτές του στην υπερψήφιση για το "καλό" της Κυβέρνησης, πέταξε το μπαλάκι σε βουλευτές της ΝΔ που ακροβατούν από τον Βορίδη της ΕΠΕΝ μέχρι τον Κακλαμάνη... Χρυσή Αυγή: Προσπάθεια για να μπει στο κάδρο, με προκλητικές δηλώσεις για χούντα κτλ.. Πλέον δεν ενδιαφέρεται κανείς για το τι λέει η Χρυσή Αυγή και δεν αποπροσανατολίζονται... Δημάρ: Έτοιμος να το κλείσει το μαγαζί, ο Κουβέλης παίζει σε διπλό ταμπλώ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, τείνει στον πρώτον, αλλά το συνέδριο τον χαροποίησε ΚΚΕ: Ελάχιστα κέρδη κυρίως από την μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο, Θετικά είδε την Αριστερή Πτέρυγα να παίρνει ένα 30%, καθώς κολλάνε τα δυο τους ΑΝΕΛΛ: Ο μεγάλος κερδισμένος της εβδομάδας, η στρόφιγγα της Ακροδεξιάς έχει κλείσει και ότι χάνεται από την ΝΔ πάει στον Καμμένο, κλείνει τα ματάκια στους Καραμανλικούς, βάζει όρους και όρια μέσω φίλων στην ΝΔ στα νομοσχέδια... Απλά κοιτάει τους ψηφοφόρους να έρχονται... Νέα Δημοκρατία: Κλάφτα χαράλαμπε! Από τα ρομπιλίκια Βορίδη έως τα χωσίματα από Κακλαμάνη, Ταμήλο κτλ χάνει από παντού, σημάδια κόπωσης και εσπευσμένα Σόϊμπλε στην Αθήνα, και καπάκι υπουργός από τις ΗΠΑ.. Η κυβέρνηση πέφτει και τα κοράκια τρέχουν να πάρουν ότι γίνεται
Απάντηση
Θα δείξει τον Αύγουστο 1ο Μέρος17/07/201323:43
Δυστυχώς παιδιά ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την στιγμή είναι 1ο κόμμα! Ο Τσίπρας τρίβει τα χέρια του με τους μακάκες, το ΠΑΣΟΚ πέταξε το μπαλάκι στην ΝΔ για να χάσει ποσοστά... Ενώ η διαφαινόμενη διάλυση της Δημάρ φέρνει 1ο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ενισχυμένο με διψήφιο ποσοστό... Η ΝΔ είναι 2 μονάδες κάτω και πέφτει συνεχώς, χωρίς να μπορεί να απορροφήσει η Χρυσή Αυγή κανένα ποσοστό που έχει κολλήσει στο 11-13% ο Καμμένος κερδίζει...πόντους! Ήδη υπάρχουν δημοσκοπήσεις που κρατούνται κρυφές με ΣΥΡΙΖΑ στο 28-30% ΝΔ στο 25-27% 11-13% Χρυσή Αυγή 10-8% ΑΝΕΛΛ 7-9 % ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ 6-7,5% ΔΗΜΑΡ 2,5-3,5... Το ξέρουν όλοι και όλα εξηγούνται τις τελευταίες μέρες
Απάντηση
PP17/07/201323:22
Πόσο χαζό θεωρώ τον εαυτό μου που σαν αγνός Δεξιός ιδεολόγος τόσα χρόνια ψήφιζα το κόμα του κου Αβραμόπουλου, του κου Παυλίδη, του κου Παυλόπουλου του κου Τραγάκη, του κου Βουλγαράκη, της κας Μπακογιάννη, του κου Νικολόπουλου και τόσων άλλων κυριών και κυρίων..
Απάντηση
Petros17/07/201323:12
Οι σχολικοί φυλακές που έχουν μεταπτυχιακό δεν θα απολυθούν λέει το νομοσχέδιο..Ελεος
Απάντηση
Μανος17/07/201322:49
Παω στοιχημα οτι δεν θα καταψηφισει ουτε ΕΝΑΣ βουλευτης, ουτε ΕΝΑ αρθρο.
Απάντηση
Κώστας 17/07/201322:38
Ποιος; Ο σηφουνακης; Ο σογαμπρος του μεγαλοξενοδοχου που δεν ξέρει που χρωστάει. Ρε αυτός μπήκε στο ΠΑΣΟΚ για να ρεφαρι, τωρα τον έπιασε ο πονος για τους αργομισθους του Δημοσίου. Μακακα Ελληνα ποιους ψηφίζεις για να σε εκπροσωπουνε!!!!
Απάντηση
ΒΓΕΣ ΕΞΩ17/07/201322:32
Τους ψηφισατε να τους χαιρεστε. Καθεστε κ παρακαλατε να καταψηφισουν καποιοι μπας κ παρετε παραταση ζωης. Βγες εξω κ ανατρεψε τους. Δειλε Ελληνα.
Απάντηση
paris17/07/201322:20
Άρχισαν οι γνωστοί εκβιασμοί των κυβερνητικών σκυλιών .Ωραία δημοκρατία !!

No comments:

Post a Comment

wibiya widget