Thursday, July 25, 2013

Παραπομπή Μαντέλη για το σκάνδαλο της Siemens εισηγείται ο εισαγγελέας

Παραπομπή Μαντέλη για το σκάνδαλο της Siemens εισηγείται ο εισαγγελέας
Ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Την παραπομπή του πρώην υπουργού Αναστάσιου Μαντέλη για το σκάνδαλο της Siemens εισηγείται ο εισαγγελέας εφετών Γαληνός Μπρης, με πρόταση που κατέθεσε στο Τριμελές Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Η πρόταση υποβάλλεται ξεχωριστά από την όλη υπόθεση, λόγω κινδύνου παραγραφής, και ο κ. Μπρης προτείνει να παραπεμφθεί ο πρώην υπουργός για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρότασή του προς το Συμβούλιο ο εισαγγελέας τονίζει ότι πρέπει να παραπεμφθούν επίσης ο Ηλίας Γεωργίου, πρώην στέλεχος της Siemens, για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα, και οι Αριστείδης Μαντάς, πρώην συνεργάτης του υπουργού, Αντωνία Μάρκου, παρένθετο πρόσωπο - στο όνομά της ήταν ο λογαριασμός του πρώην υπουργού, αλλά και ο Γ. Τσουγκράνης, κουμπάρος του υπουργού και επίσης παρένθετο πρόσωπο σε λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα.

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι δέχθηκε 450.000 γερμανικά μάρκα από την γερμανική εταιρεία, προκειμένου να προωθήσει τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση του συστήματος τηλεπικοινωνίας του δημόσιου τότε ελληνικού οργανισμού. Τα χρήματα προέρχονταν από τα μαύρα ταμεία της Siemens και με το ψευδώνυμο «A. Rocos».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από έγγραφο σημείωμα του Χρήστου Καραβέλα, ο οποίος κατέγραφε το όνομα της Αντωνίας Μάρκου και το λογαριασμό της στην ελβετική τράπεζα UBS για την υποδοχή των χρημάτων για λογαριασμό, όπως αποδείχθηκε, του Τάσου Μαντέλη.

Ο τελευταίος ομολόγησε ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής ότι δέχθηκε πράγματι αυτά τα χρήματα, αλλά όπως ισχυρίστηκε, ήταν απλώς μία χορηγία για την προεκλογική του εκστρατεία.
Newsroom ΔΟΛ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget