Thursday, July 18, 2013

«Ναι μεν, αλλά» Σόιμπλε, για το κατοχικό δάνειο

«Θα συζητήσουμε για νέα μέτρα μείωσης του χρέους το 2014», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών
«Ναι μεν, αλλά» Σόιμπλε, για το κατοχικό δάνειο
«Στόχος της επίσκεψης μας είναι να εκφράσουμε ότι η μεγάλη πρόοδος που έχει επιτύχει η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τα δικά της προβλήματα τυγχάνει του δικού μας σεβασμού» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους υπουργούς Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη.  Παρόντες ήταν επίσης ο υπουργός Μεταφορών κ.Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης.

«Εμπιστευόμαστε την Ελλάδα και στηρίζουμε την Ελλάδα» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και εξέφρασε την ελπίδα να ξεπεραστούν τα προβλήματα μέσα από τις κοινές προσπάθειες. 

Ο κ. Σόιμπλε απάντησε αρνητικά στο ερώτημα αν συζήτησε νέα μέτρα με τον κ. Στουρνάρα. «Δεν είμαι η τρόικα ούτε ο καθηγητής από τον άμβωνα για να κάνει μάθημα στην Ελλάδα» είπε. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «θα ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για το τέταρτο τρίμηνο όταν η τρόικα θα ολοκληρώσει τις εργασίες της» 

«Το πρόγραμμα για την Ελλάδα ολοκληρώνεται τέλος του 2014. Οσον αφορά τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εκεί υπάρχουν περίπλοκα ζητήματα» είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέου προγράμματος προς την Ελλάδα. 

Πρόσθεσε ότι «κατά τη διάρκεια του 2014, μετά το πρώτο εξάμηνο και προς το τέλος του έτους, και εφόσον έχει επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα τότε θα πρέπει ενδεχομένως να συζητήσουμε για νέα μέτρα» εννοώντας τις νέες παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να απαιτηθούν για το χρέος.
Ανοιχτός σε συζήτηση για το κατοχικό δάνειο  

Ερωτηθείς για το θέμα του κατοχικού δανείου απάντησε ότι «εμείς οι Γερμανοί γνωρίζουμε ότι φέρουμε συνεχιζόμενη ευθύνη για την μεγαλύτερη κρίση που πέρασε η ευρωπαϊκή ιστορία με την δικτατορία των Ναζί του Χίτλερ». Είπε ότι «πράγματι πρέπει να δούμε τι ακριβώς έγινε στην Ελλάδα και να επεξεργαστούμε αυτή την περίοδο. Ομως αυτό είναι εντελώς ξεχωριστό θέμα από αυτό των γερμανικών επανορθώσεων αυτό ρυθμίστηκε στη συμφωνία του Λονδίνου» αποκλείοντας έτσι το θέμα επανορθώσεων.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο κ. Σόιμπλε ανάμεσα στα άλλα αναφέρθηκε και στις πολεμικές επανορθώσεις και στο κατοχικό δάνειο: «Σε ό,τι αφορά στις επανορθώσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το θέμα έχει διευθετηθεί νομικά με τη συμφωνία του Λονδίνου και τη συμφωνία “2+4” για τη γερμανική ενοποίηση του 1990. Και με την αντίστοιχη συμφωνία του ΟΟΣΑ το θέμα έχει λυθεί. Με τη σύμφωνη γνώμη και της Ελλάδας. Τα ζητήματα των οικονομικών απαιτήσεων από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν ρυθμιστεί τελειωτικά. Έχουμε εκπληρώσει το καθήκον μας. Το θέμα της ηθικής ευθύνης είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Την αναλαμβάνουν οι Γερμανοί και αυτής της γενιάς. Τα νομικά ζητήματα, όμως, κλείσανε κάποτε. Η Ελλάδα συμφώνησε σε αυτό και όλα τα άλλα κράτη του κόσμου και για αυτό το θέμα έχει λήξει».
Πριν από τη συνέντευξη έγινε η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης και της γερμανικής τράπεζας KfW, από τον κ. Χατζηδάκη και τον Πρόεδρο της ΚfW. «Η στήριξη από την γερμανική πλευρά θα πείσει και άλλους επενδυτές που το σκέπτονται πολύ σοβαρά να έλθουν και να γίνουν εταίροι αυτής της προσπάθειας» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης. «Μέσα από την ελληνική αναπτυξιακή τράπεζα μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε πολύ στοχευμένες δράσεις για να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια και την παραγωγικότητα» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης

Μιλώντας στο υπουργείο Οικονομικών επί  της οδού Νίκης, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι «όπως είπε και η τρόικα η Ελλάδα σημείωσε πολύ σημαντική πρόοδο, βεβαίως πρέπει να γίνουν ακόμη»

Απαξιωτικός για Τσίπρα

Για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα είπε ότι: «Ακουσα ότι κάποιος από την αντιπολίτευση έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Εμαθα ότι ο επικεφαλής μιας πολιτικής ομάδας έγινε δεκτός από τον ΠτΔ αλλά δεν μου είπαν τι συζήτησαν αλλά ακόμη και αν μου έλεγαν δεν θα το σχολίαζα σεβόμενος το θεσμό του ΠτΔ».

1 comment:

 1. Καλημέρα σε όλους,
  Είμαστε Χριστιανική οργάνωση που έχει δημιουργηθεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους σε ανάγκες βοήθειας, όπως η οικονομική βοήθεια. Έτσι, εάν περνάτε από οικονομικές δυσκολίες ή είστε σε οποιαδήποτε οικονομική αναστάτωση, χρειάζεστε κεφάλαια για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση ή χρειάζεστε δάνειο να εξοφλήσετε το χρέος σας ή να εξοφλήσετε τους λογαριασμούς σας, να ξεκινήσετε μια ωραία επιχείρηση ή να δυσκολευτείτε να λάβετε κεφάλαιο από τοπικές τράπεζες, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω e-mail barbarahodgeloanfirm@gmail.com. για τη Βίβλο λέει "" Λουκάς 11:10 Ο καθένας που ζητά λαμβάνει, Αυτός που αναζητά βρίσκει. και σε εκείνον που χτυπά, η πόρτα θα ανοίξει ". Μην αφήνετε λοιπόν την ευκαιρία να σας περάσει, επειδή ο Ιησούς είναι ο ίδιος χθες, σήμερα και για πάντα περισσότερο. Παρακαλώ, αυτό είναι για τους σοβαρούς και τους Θεούς που φοβούνται τον Άνθρωπο.
  μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου barbarahodgeloanfirm@gmail.com. fredhenryloanfirm@gmail.com


  Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν τα εξής:
  Ενοποίηση χρέους
  Δεύτερη υποθήκη
  Επιχειρηματικά δάνεια
  Προσωπικά δάνεια
  Διεθνή Δάνεια
  Δάνειο για οποιοδήποτε είδος
  Οικογενειακό δάνειο
  ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ

  Αίτηση δανείου:

  * Όνομα του αιτούντος:
  * Διεύθυνση:
  * Πόλη:
  * Κατάσταση:
  * Χώρα:
  * Φύλο:
  * Οικογενειακή κατάσταση:
  * Ηλικία:
  * Επάγγελμα:
  * Εισοδήματα:
  * Τηλ:
  * Κινητό:
  * Ποσό που ζητήθηκε:
  * Διάρκεια δανείου:
  * Σκοπός δανείου:
  * Έχετε υποβάλει αίτηση για ένα δάνειο πριν;
  * Αν ναι; Όνομα εταιρείας & Τοποθεσία:

  ΕΡΓΑΣΙΑ:

  * Χώρο εργασίας:
  * Διεύθυνση:
  * Τηλεφωνικό νούμερο:

  Διευθυντής δανείων.

  Δευτέρα-Σάββατο: 7: 30 π.μ.-6: 30μμ {Χρόνος επεξεργασίας}.
  Κυριακή: 12μ.μ.-6: 30μμ {Χρόνος επεξεργασίας}
  Αφού υποβάλετε την αίτηση δανείου, μπορείτε να περιμένετε μια προκαταρκτική απάντηση λιγότερο από 24 ώρες και να χρηματοδοτήσετε εντός 72-96 ωρών από τη λήψη των πληροφοριών που χρειάζεστε από εσάς.

  BARBAR HODGE

  barbarahodgeloanfirm@gmail.com ή κειμένου ή τηλεφωνήστε μας στο +15017229938

  fredhenryloanfirm@gmail.com

  Αναμονή της γρήγορης απάντησής σας.

  ReplyDelete

wibiya widget