Wednesday, November 11, 2015

Πανούσης: Δεν αποκλείεται να με συλλάβουν κιόλας!

Καλεί τον Τσίπρα «ν' απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των "Αριστερών του τίποτα...."», αλλιώς «θα χαθεί μαζί τους» - «Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ τις "τρακατρούκες» των -κατά Λένιν- "χρήσιμων ηλιθίων"» αναφέρει χαρακτηριστικά - Πάει την επόμενη Τετάρτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας - Από τη Μάλτα, κυβερνητικές πηγές μιλούν για επικοινωνιακό παιχνίδι

Στην αντεπίθεση περνά ο Γιάννης Πανούσης μετά τη μήνυση που κατέθεσαν, κατά αγνώστων, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Παρασκευόπουλος και Νίκος Τόσκας.

Πιο συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του, ο κ. Πανούσης διαμηνύει «σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ» και τονίζει ότι σε αυτόν τον αγώνα έχει απέναντί του και το κράτος και το παρακράτος.

Ακόμη, αφήνει αιχμές για το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είχα  προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό.  Ή  θ’απαλλαγεί  από τον στενό κύκλο των
"Αριστερών του τίποτα...." ή θα χαθεί μαζί τους». 

Αναλυτικά η δήλωση Πανούση

Αυτά δεν συμβαίνουν και δεν γίνονται ανεκτά στις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες και δημοκρατίες. Να εισηγείται η Κυβέρνηση να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα, να πηγαίνεις στον Εισαγγελέα και να καταθέτεις έγγραφα (και όχι απόψεις) και να σε κατηγορούν «γιατί πήγες τώρα» και μετά να σε μηνύουν γιατί άσκησες συνταγματικό δικαίωμα.

Δεν απομένει σ’αυτή τη νέα ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική να με συλλάβουν γιατί είμαι αντικαθεστωτικός (τί μου θυμίζει;τί μου θυμίζει;), φαντάζομαι με τις ευλογίες των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που κόπτονται για τα δικαιώματα (μόνον των δικών τους;).

Αντί να προβληματίζονται με τα συνεχή διαγγέλματα μίσους των Πυρήνων της Φωτιάς (τρία σε λίγες μέρες) που στρέφονται μόνον εναντίον μου και όχι κατά των ασκούντων σήμερα την κατασταλτική κυβερνητική πολιτική, ασχολούνται με την προσωπικότητά μου.

Να ψάξουν σε όσο βάθος θέλουν τη ζωή μου. Όσο για τη ζωή ορισμένων από αυτούς ξέρω πολύ καλά τα σκοτεινά σημεία της διαδρομής τους (και όχι μόνον ιδεολογικά).

Είχα  προειδοποιήσει  τον  Πρωθυπουργό.  Ή  θ’απαλλαγεί  από  τον  στενό  κύκλο  των
«Αριστερών του τίποτα....» ή θα χαθεί μαζί τους.

Μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση ας ελέγξει τουλάχιστον τον τρόπο που κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις.

ΥΓ1 Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ τις «τρακατρούκες» των -κατά Λένιν- “χρήσιμων ηλιθίων”

ΥΓ2 Δεν αισθάνομαι μόνος σ’αυτόν τον αγώνα όπου φαίνεται να’χω απέναντι μου το Κράτος
(και το Παρακράτος;)


Καθηγητής
Γιάννης Πανούσης

Κυβερνητικές διαρροές από τη Μάλτα για Πανούση
Την ίδια ώρα, από τη Μάλτα, κυβερνητικές πηγές θέτουν δύο ερωτήματα προς τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη:

- Πρώτον: «Αφού ο κ. Πανούσης είχε στοιχεία, όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ότι κινδυνεύει η ζωή του, γιατί δεν έκανε κινήσεις τότε που ήταν υπουργός;». 

- Δεύτερον: «Πώς γίνεται να είναι στην κατοχή του κ. Πανούση απόρρητα έγγραφα, αφού δεν είναι πλέον υπουργός;».

Εξ αυτών των ερωτημάτων που θέτουν, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, «προκύπτει ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά αποκρούει πλήρως τις σχετικές κατηγορίες που προσάπτονται από τον κ. Πανούση και συντηρούνται μέσω ενός επικοινωνιακού παιχνιδιού από ορισμένα ΜΜΕ».

Επιπλέον, το Μέγαρο Μαξίμου καλύπτει πλήρως τον κ. Παναγιώτη Λάμπρου, καθώς, σύμφωνα με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, προκύπτει ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα για την κυβέρνηση και παραπέμπουν στη σχετική δήλωση που έκανε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Υπενθυμίζεται πως στη δήλωσή του ο κ. Λάμπρου είχε τονίσει ότι, λόγω της πολύχρονης ενασχόλησής του με τα δικαιώματα των φυλακισμένων, «όταν του ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμει, ως ειδικός συνεργάτης του υπουργείου στο πλαίσιο των καθηκόντων του, στην επαφή που πρέπει να έχει το υπουργείο με όλους τους κρατούμενους, το θεώρησε υποχρέωσή του».

«Στο πλαίσιο αυτής μου της ιδιότητας, επισκέφτηκα σχεδόν το σύνολο των ελληνικών φυλακών, όπου συνομιλούσα με μεγάλο αριθμό κρατουμένων, και το ίδιο έκανα κάθε φορά που απεργίες πείνας απειλούσαν τη ζωή των κρατούμενων» είχε τονίσει ο κ. Λάμπρου.

Μήνυση κατά αγνώστων από Παρασκευόπουλο και Τόσκα
Νωρίτερα σήμερα, οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Παρασκευόπουλος και Νίκος Τόσκας, επισκέφθηκαν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σε μια κίνηση έκδηλη του πανικού της κυβέρνησης μετά τις αποκαλύψεις Πανούση. 

Για να εξηγήσουν, μάλιστα, την πρωτοφανή κίνησή τους, επιχείρησαν να «αναβαθμίσουν» σε υπόθεση εθνικής ασφαλείας τους διαλόγους του Πάνου Λάμπρου, του συμβούλου, δηλαδή, του υπουργού Δικαιοσύνης, που συνομιλούσε με τρομοκράτες και κρατουμένους.

Ενδεικτικό του άγχους και του πανικού που υπάρχει στο Μαξίμου και την κυβέρνηση είναι ότι οι δύο υπουργοί δεν ανέφεραν καν τη λέξη «μήνυση» στις δηλώσεις τους μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες... Διαβάστε περισσότερα εδώ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget