Επεισόδια σημειώθηκαν στην συγκέντρωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη.
Όλα άρχισαν συγκεντρωμένοι Πόντιοι αντιλήφθηκαν την παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Χατζησάββα και Αρτέμη Ματθαιόπουλου και τους ζήτησαν να απομακρυνθούν.
Οι βουλευτές λογόφεραν με τους συγκεντρωμένους πόντιους και το ο πλήθος τους απώθησε στο οδόστρωμα , με τον Χρήστο Χατζησάββα να δέχεται τα χτυπήματα των συγκεντρωμένων.
Η Παμποντιακή ομοσπονδία με ανακοίνωση της από το περασμένο Σάββατο είχε δηλώσει , ότι δεν επιθυμεί την παρουσία βουλευτών της Χρυσής Αυγής και στελεχών του κόμματος στην συγκέντρωση
Συγκεκριμένα ανέφεραν : «Ταυτόχρονα δηλώνουμε ρητά, πως δεν επιθυμούμε την παρουσία των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγής, σε καμία εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, καθώς δεν είναι δυνατόν, ως θύματα γενοκτονίας, να επιτρέπουμε τον οποιοδήποτε συσχετισμό με οπαδούς του Ναζισμού».
Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωση της τόνισε για το επεισόδιο:
«Με αφορμή ένα μεμονωμένο ατυχές περιστατικό αναρωτιόμαστε αν τα κανάλια και τα κόμματα του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου» θα επιδείξουν ανάλογη ευαισθησία και θα εκδώσουν ανακοινώσεις καταδίκης, όπως κάνουν ασταμάτητα τα τελευταία 24ωρα κατά της Χρυσής Αυγής».
Η Παμπονταιακή ομοσπονδία Ελλάδος είχε διοργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους ζητώντας την παραίτηση του Υπουργού Παιδείας
Η πορεία τους ολοκληρώθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης .
 ΕΡΤ – 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΣΗΣ