Saturday, November 21, 2015

Ιρανή σταρ διώχτηκε από τη χώρα της γιατί εμφανίστηκε χωρίς μαντήλα..

Όταν πανέμορφη Ιρανή ηθοποιός και σκηνοθέτης Sadaf Taherian άρχισε να ανεβάζει φωτογραφίες της χωρίς μαντίλα της σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ήταν κάπως ανήσυχη. Ηξερε ότι αυτή η πράξη της ήταν τολμηρή.
Ηξερε ότι θα δεχτεί αντιδράσεις, ποζάροντας χωρίς το παραδοσιακό μουσουλμανικό κάλυμμα της κεφαλής. Αλλά αυτό που δεν περίμενε με τίποτα, ήταν οι ηγέτες της χώρας της να φτάσουν σε σημείο να την καταδικάσουν και να της εξαπολύσουν τόσο άγρια επίθεση, αναγκάζοντάς την τελικά να εγκαταλείψει το σπίτι της.




Κι όμως, αυτό ακριβώς συνέβη στην Taherian μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών της σεInstagram και Facebook.
Οι επιθέσεις και η κακοποίηση σε βάρος της δεν σταματούσαν με τίποτα. Σύντομα, υπάλληλοι μέσα από τους κόλπους της ιρανικής κυβέρνησης της άνοιξαν πόλεμο σε σημείο να απειλήσουν την καριέρα της.




Μάλιστα, η ιρανική κυβέρνηση απαγόρευσε την προβολή της σειράς όπου έπαιζε.
Ο Hossein Noushabadi, υπουργός πολιτισμού του Ιράν εξαπέλυσε δημόσια επίθεση σε βάρος της αναφέροντας ότι της απαγορεύεται πλέον να ασκεί το επάγγελμα της ηθοποιού στη χώρα της.
Λόγω των απειλών και των επιθέσεων σε βάρος της, η Taherian βρήκε καταφύγιο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
«Θέλω να ζήσω σε ένα μέρος και να ζήσω με τον τρόπο που με κάνει ευτυχισμένη», είπε ενώ εξακολουθεί να δημοσιεύει φωτογραφίες στο Facebook, χωρίς μαντίλα της.
«Δεν το περίμενα αυτό από τον λαό του Ιράν, είπε. Ακουσα τόσες προσβολές... Ειλικρινά δεν μπορούσα καν να τους απαντήσω. Λυπάμαι για την αντίδρασή τους».

No comments:

Post a Comment

wibiya widget