Saturday, November 21, 2015

ΜΟΝΟ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Πέπλο τρόμου στις Βρυξέλλες - Βρήκαν οπλοστάσιο με χημικά

Πόλη - φάντασμα έμοιαζε το βράδυ του Σαββάτου η πόλη των Βρυξελλών, η οποία εδώ και ένα 24ωρο βρίσκεται σε ανώτατο συναγερμό λόγω ενός «κινδύνου επιθέσεων από πρόσωπα με όπλα και εκρηκτικές ύλες» με αποτέλεσμα οι σταθμοί του μετρό να παραμένουν κλειστοί ενώ πολλές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί και γίνονται συστάσεις για αποφυγή κυκλοφορίας σε πολυσύχναστα μέρη.

Πέπλο τρόμου στις Βρυξέλλες - Βρήκαν οπλοστάσιο με χημικά
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι βελγικές Αρχές καταζητούν δύο τζιχαντιστές, ο ένας από τους δύο είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και δεν αποκλείεται να είναι ο Σαλά Αμπντεσλάμ, ο όγδοος από τους τρομοκράτες που το βράδυ της περασμένης Παρασκευής αιματοκύλησαν το Παρίσι.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ, επισήμαινε νωρίτερα ότι από πληροφορίες προκύπτει ότι είναι υπαρκτή μια απειλή επίθεσης ανάλογη με εκείνη του Παρισιού, «απειλή επιθέσεων από πρόσωπα με την χρήση όπλων και εκρηκτικών υλών, (επιθέσεις) που θα διαπραχθούν ενδεχομένως ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές», δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο την αύξηση του επιπέδου συναγερμού- που ανήλθε πλέον στο επίπεδο 4- σε όλη την περιοχή των Βρυξελλών, το αεροδρόμιο των Βρυξελλών όπως και το Βιλβόρντε, μια κοινότητα στη Φλάνδρα όπου πολλοί νέοι έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί.
<p>Σάββατο βράδυ στους δρόμους των Βρυξελλών.  </p>
Σάββατο βράδυ στους δρόμους των Βρυξελλών.

Πιθανοί στόχοι 
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της βελγικής κυβέρνησης, οι πιθανοί στόχοιείναι «οι εμπορικοί δρόμοι, οι συγκεντρώσεις, οι πολυσύχναστοι χώροι και τα μέσα μαζικής μεταφοράς» προσέθεσε ο ίδιος, μετά το τέλος μιας σύσκεψης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.
«Διαθέτουμε επαρκή στοιχεία για να εκτιμήσουμε ότι η απειλή είναι συγκεκριμένη και επικείμενη» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντιντιέ Ρεντέρς προσερχόμενος στη σύσκεψη.
Πέπλο τρόμου στις Βρυξέλλες - Βρήκαν οπλοστάσιο με χημικά
Όλοι οι σταθμοί του μετρό παραμένουν κλειστοί σήμερα στην πρωτεύουσα του Βελγίου και δεν προβλέπεται να λειτουργήσουν πριν από αύριο το απόγευμα, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Πρόκειται για ένα μέτρο χωρίς προηγούμενο, καθώς ακόμα και σε ανάλογη περίσταση κατά το παρελθόν, την κήρυξη δηλαδή του ύψιστου συναγερμού, το μετρό συνέχιζε να λειτουργεί.
Επιπλέον πολλές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις ακυρώθηκαν. Μεταξύ αυτών δύο συναυλίες του Τζόνι Χάλιντεϊ που ματαιώθηκαν σήμερα λόγω των τρομοκρατικών απειλών. Τα εμπορικά κέντρα είναι κλειστά όπως και πολλά μουσεία και κινηματογράφοι.
Πέπλο τρόμου στις Βρυξέλλες - Βρήκαν οπλοστάσιο με χημικά
Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών από την πλευρά του καθησυχάζει τους επιβάτες ότι «μπορούν να ταξιδέψουν» χωρίς κανένα πρόβλημα.
«Αεροδρόμιο- προσβάσιμο» διευκρινίζεται σε ένα μήνυμα στον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης Twitter του αεροδρομίου.
Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί αύριο το απόγευμα με τη σύγκληση εκ νέου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, είπε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.
Πέπλο τρόμου στις Βρυξέλλες - Βρήκαν οπλοστάσιο με χημικά
Οι δηλώσεις του Σαρλ Μισέλ έρχονται λίγη ώρα αφότου η βελγική εφημερίδα «Dernière Heure» μετέδωσε πληροφορίες ότι χθες το βράδυ στο Μόλενμπεκ, στη συνοικία που μεγάλωσε ο τζιχαντιστής Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, οι αρχές εντόπισαν ένα οπλοστάσιο με χημικά όπλα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, χημικά όπλα και εκρηκτικά ήταν ανάμεσα στα αντικείμενα που εντόπισε η βελγική αστυνομία. Στο πλαίσιο αυτό, πολλά βελγικά ΜΜΕ τονίζουν ότι ίσως αυτός είναι ο λόγος που η βεγική κυβέρνηση ανέβασε το επίπεδο του συναγερμού τα ξημερώματα.

Διαβάστε ακόμη:
Πέπλο τρόμου στις Βρυξέλλες - Βρήκαν οπλοστάσιο με χημικά
Η τελική επίθεση κατά των τζιχαντιστών
Ο Πρόεδρος του Μάλι προειδοποιεί: Καμία περιοχή στον κόσμο δεν είναι στο απυρόβλητο
Γαλλικό αλαλούμ με φόντο το Σεν Ντενί - Δεν ανατινάχθηκε τελικά η τζιχαντίστρια
 ΕΘΝΟΣ. Gr 

No comments:

Post a Comment

Ψάξε στην Εφημερίδα efhmeris.blogspot.com

wibiya widget