Τα ιστορικά άλματα χρειάζονται και ιστορικούς συμβιβασμούς για να μην είναι άλματα στο κενό, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη δεύτερη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε τον δύσκολο αγώνα που δίνει η κυβέρνηση, ενώ υπερασπίστηκε το έργο της και εμμέσως πλην σαφώς, απάντησε στους διαφωνούντες που ασκούν κριτική από τα Αριστερά, αν πρέπει να υπάρξει ένα πολιτικό σχέδιο και συμμαχίες για την έξοδο από την κρίση, ή η Αριστερά θα επιστρέψει στην ασφάλεια της αντιπολίτευσης.
Μάλιστα ο πρωθυπουργός, και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στη νεολαία του κόμματος ζήτησε να απορρίψουν αριστερίστικες θεωρητικολογίες, ώστε να μην μετατραπεί η Αριστερά σε μια αυτάρεσκη και αυτάρκη σέχτα.
Να σημειωθεί τέλος ότι ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι παρά τους αναγκαίους συμβιβασμούς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απεμπολεί τις στρατηγικές του θέσεις και θα συνεχίσει τον αγώνα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, για βιώσιμες λύσεις με κοινωνικό και προοδευτικό πρόσιμο για τα προβλήματα του λαού.
ΕΡΤ/ Α. Μαραθιάς