Την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ, αναζωπυρώνονται οι αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της κόμματος με αφορμή το θέμα της διεξαγωγής τηλεμαχίας μεταξύ των υποψηφίων προέδρων.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξακολουθεί να είναι αντίθετος στην διεξαγωγή debate, παρά την αυξανόμενη πίεση που ασκούν, συνυποψήφιοι του.
Σε επιστολή που απέστειλε προς τους υποψηφίους για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, αναφέρει ότι η Εφορευτική Επιτροπή δεν νομιμοποιείται να αποφασίσει και να διοργανώσει συνδιασκέψεις ή debate μεταξύ των υποψηφίων, πολλώ δε μάλλον να προκαλέσει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Η επιστολή του κ. Παπαμιμίκου αναφέρεται σε σχετικό αίτημα που διατύπωσε ο εκ των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος Α. Γεωργιάδης.
«Αυτό που μπορώ και αποδέχομαι να κάνω, υπό την ιδιότητά μου όμως του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής», αναφέρει ο κ.Παπαμιμίκος«είναι να υλοποιήσω τυχόν κοινή απόφαση όλων ανεξαιρέτως των υποψηφίων Προέδρων, η οποία θα επικυρωθεί με κοινό πρακτικό, που θα υπογράφεται από τους ίδιους εσάς, με το οποίο θα καθορίζονται οι χρόνοι και τόποι διεξαγωγής τυχόν συνδιασκέψεων, τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν σ” αυτές και οι λοιπές απαραίτητες τεχνικές, οικονομικές και διαδικαστικές λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή τους».
ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΔΥΝΑΤΑ Ο ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ.ΤΙ ΕΙΠΕ ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ
Ο Τζιτζικώστας για τη διεξαγωγή debate ανάμεσα στους υποψηφίους:
Ο διάλογος δεν είναι σόου..και
-Για τη «λάσπη» περί ασυμβίβαστου:
Καταλαβαίνω την αγωνία των μηχανισμών της ακινησίας, αλλά δεν θα αλλάξουμε και το Σύνταγμα για να ησυχάσουν