Στην εσωκομματική κούρσα για την ηγεσία στη ΝΔ, τα σενάρια και οι διαρροές που ήθελαν τους κυρίους Μεϊμαράκη και Γεωργιάδη να αποχωρούν διαψεύστηκαν. Οι υποψήφιοι επικεντρώνονται πλέον σε επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σηκώνει τους τόνους εναντίον του πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγορεί ότι στήνει με θεατρικό τρόπο, εικόνες σύγκρουσης με το ΔΝΤ. Ο τέως πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξη του στην Δημοκρατία τονίζει ότι απευθύνεται στους πολίτες κ όχι στα κόμματα: Η ΝΔ χωρά όλους τους δημοκράτες.Δεν αποκλείει παρά μόνο τα άκρα που εμφανίζονται είστε στα δεξιά είτε στα αριστερά περιθώρια.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Αντέννα εκτίμησε ότι θα είναι στο δεύτερο γύρο και πως ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ θα έχει ισχυρή νομιμοποίηση.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξη του στο Σκάι επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση , λέγοντας ότι πολύ σύντομα ο πρωθυπουργός θα χάσει τον ύπνο του: Δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε πολιτικές αν φτάσουμε σε αδιέξοδο σημείο, καλύτερα εκλογές.
Με έντονο τρόπο αντέδρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης στις φήμες που τον ήθελαν να αποχωρεί από την κούρσα της γαλάζιας ηγεσίας, μιλώντας για προβοκάτσια, ενώ επιτίθεται στον κ.Τσίπρα.
Την ίδια ώρα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του στο libera.gr υπεραμύνεται των πεπραγμένων της κυβέρνησής του και επιτίθεται με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ: Το κίνημα των μεταρρυθμίσεων, για πρώτη φορά προχώρησε τόσο πολύ την τριετία 2012-2014. Στη συνέχεια ανακόπηκε. Αλλά μόνο προσωρινά.Θα συνεχιστεί όμως. Όχι μόνοι γιατί το ζητούν οι εταίροι μας. Αλλά γιατί το χρειάζεται η χώρα.
ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιάννης Τρουπής