Thursday, December 17, 2015

Απίστευτες εκφράσεις από Πούτιν: Οι Τούρκοι «γλείφουν» τους Αμερικανούς σε... συγκεκριμένο σημείο!

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Απίστευτες εκφράσεις από Πούτιν: Οι Τούρκοι «γλείφουν» τους Αμερικανούς σε... συγκεκριμένο σημείο!

Με ιδιαίτερα σκληρή, έως...ωμή γλώσσα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά των ήδη τεταμένων σχέσεων της χώρας του με την Τουρκία.
Στο πλαίσιο της ετήσιας συνέντευξης Τύπου, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι Τούρκοι γλείφουν τους Αμερικανούς σε... συγκεκριμένο ανατομικό σημείο, επισημαίνοντας ότι δεν βλέπει προοπτική βελτίωσης των σχέσεων Μόσχας-Άγκυρας.
«Αν οι Τούρκοι θέλουν να γλείψουν τους Αμερικανούς σε ένα συγκεκριμένο σημείο, δεν ξέρω αν πράττουν ορθά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν, στο πλαίσιο της μαραθώνιας συνέντευξής του ενώπιον περίπου 1.400 δημοσιογράφων, με το ακροατήριο να ξεσπά σε γέλια και...χειροκροτήματα.
Χαρακτήρισε εκ νέου «εχθρική ενέργεια» και «πισώπλατη μαχαιριά» την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, από τουρκικό F-16 στην συρο-τουρκική μεθόριο με την αιτιολογία της παραβίασης του τουρκικού εναέριου χώρου, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει κατηγορηματικά:
«Άνθρωποι σκοτώθηκαν. Δεν ήταν ατύχημα. Προσπάθησαν να το καλύψουν...Αν ήταν ατύχημα, ας σήκωναν το τηλέφωνο να δώσουν εξηγήσεις. Αντιθέτως η Τουρκία κρύφτηκε πίσω από το ΝΑΤΟ» σημείωσε και εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι μετά την κατάρριψη, η Άγκυρα επικοινώνησε με τις Βρυξέλλες και όχι με τη Μόσχα, ενώ διερωτήθηκε:
«Τι έχουν πετύχει; Ίσως πίστεψαν ότι θα φύγουμε τρέχοντας από την Συρία; Αλλά η Ρωσία δεν είναι τέτοια χώρα».
Όπως υπογράμμισε «είναι σχεδόν αδύνατο να διαπραγματευτεί κανείς με την Τουρκία, αφού η τελευταία δεν κάνει καμία κίνηση για την βελτίωση των διμερών σχέσεων» διευκρινίζοντας ότι δεν υφίσταται πρόβλημα με τον τουρκικό λαό, αλλά με την τουρκική ηγεσία.
Μάλιστα ανέφερε ότι «ο Κεμάλ Ατατούρκ θα στριφογυρίζει στον τάφο του για την ισλαμοποίηση της σύγχρονης τουρκικής κοινωνίας».
Αναφερόμενος στη συριακή κρίση, ο Πούτιν σημείωσε ότι η Ρωσία έχει σε ένα βαθμό καταφέρει να ενώσει την συριακή κυβέρνηση και τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στην μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους. Όπως είπε, η Μόσχα θα συνεχίσει τις αεροπορικές επιδρομές στην Συρία, όσο ο συριακός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ακόμα ότι η Ρωσία θα άρει όλους τους περιορισμούς στις πτήσεις προς την Αίγυπτο μόλις τεθούν σε εφαρμογή αξιόπιστα μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
«Μόλις καταλήξουμε στους μηχανισμούς που με αξιόπιστο τρόπο θα εγγυώνται την ασφάλεια των πολιτών μας, θα άρουμε όλους τους περιορισμούς. Αυτό γίνεται κατ’ αρχήν σε συνεργασία με τους Αιγύπτιους εταίρους μας», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα.
Πρόσθεσε ότι η απαγόρευση των απευθείας πτήσεων προς την Αίγυπτο, που επιβλήθηκε όταν η Ρωσία κατέληξε στο συμπέρασμα πως η συντριβή επιβατικού της αεροσκάφους πάνω από το Σινά στις 31 Οκτωβρίου οφειλόταν σε βόμβα, δεν σημαίνει ότι η Μόσχα δεν έχει εμπιστοσύνη στην αιγυπτιακή κυβέρνηση.
HMERISIA.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget