Saturday, December 5, 2015

Καταραμένε Έλληνα..Γράφει ο δρ ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΤΚΟΣ


Δρ.ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΤΚΟΣ 

Ο φιλάρχαιος Γερμανός ποιητής, δραματουργός, ιστορικός και φιλόσοφος Friedrich von Schiller (1759-1809) μίλησε ποιητικά για τον αρχαίο Έλληνα και είπε ετούτα εδώ τα λόγια: 
 «Καταραμένε Έλληνα! Όπου να γυρίσω τη σκέψη μου, , , μπροστά μου σε βρίσκω.
»Τέχνη λαχταρώ, Ποίηση, Θέατρο, Αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά μου πρώτος και αξεπέραστος.
»Επιστήμη αναζητώ, Μαθηματικά, Φιλοσοφία, Ιατρική, κορυφαίος εσύ και ανυπέρβλητος!
»Για Δημοκρατία διψώ, Ισονομία και Ισοπολιτεία, εσύ μπροστά μου ασυναγώνιστος και ανεπισκίαστος.
»Αθλητισμό γυρεύω, το γιατρικό του κορμιού μου, εσύ μπροστάρης και αξεπέραστος.
»Καταραμένε Έλληνα! Καταραμένη Γνώση! Γιατί να σε αγγίξω; Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός; Γιατί δεν μ’ αφήνεις στην δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;»
Ναι, ο αρχαίος Έλληνας ήταν «καταραμένος» γιατί σήμερα σε κάνει να νοιώθεις μικρός. Αυτό τουλάχιστον μας το θυμίζει κάθε χρόνο, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία (βλ. αναθεματισμούς). Ο αρχαίος Έλληνας ήταν «καταραμένος» γιατί εξήγαγε πολιτισμό και γλώσσα, έστηνε σε κάθε πόλη θέατρο και παλαίστρα, γυμναζόταν στον ήλιο γυμνός, θήρευε γνώση, έκτιζε Παρθενώνες...
Αλλά τότε ήταν τότε. Τώρα ο Νεοέλληνας τι κάνει; Τώρα εισάγει πολιτισμό και γλώσσα, στήνει θέατρο μέσα στη Βουλή, γυμνάζεται στην απατεωνιά, κατακλέβει το Κράτος. Κατάφερε ν’ αντιστρέψει τις αξίες κι έχει οδηγήσει την Ελλάδα στον γκρεμό. Αυτόν τον Νεοέλληνα η Εκκλησία δεν τον αναθεματίζει γιατί και αυτή έχει βουτήξει το χέρι της στο μέλι και φούσκωσε η κοιλιά της.
ΙΔΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑ ΧΑΛΙ
Διαβάζω σε αθηναϊκή εφημερίδα:
«Στα 682 ανέρχονται μέχρι στιγμής τα άτομα που έπαιρναν επίδομα τυφλότητας στη Ζάκυνθο με ψευδείς βεβαιώσεις, σύμφωνα με έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. που διενεργείται από τον περασμένο Απρίλιο, μετά από εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.
»Η έρευνα γίνεται προκειμένου να διακριβωθεί η απάτη από ιδιώτες και υπαλλήλους, οι οποίοι λάμβαναν επί σειρά ετών προνοιακά επιδόματα τυφλότητας, χωρίς να το δικαιούνται, ύστερα από ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις. Η υπόθεση έχει ξεκινήσει χρονικά από το 1988 και αφορά στον έλεγχο συνολικά 1.200 φακέλων, προσώπων που λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα. Πολλοί από αυτούς έχουν πεθάνει αλλά κάποιοι εξακολουθούν να τα εισπράττουν.
»Για τις 682 περιπτώσεις που έχουν εξακριβωθεί μέχρι στιγμής διεξάγεται δικαστική πραγματογνωμοσύνη από οφθαλμίατρους πραγματογνώμονες του Πρωτοδικείου Πατρών. Στο πλαίσιο της έρευνας διακριβώνεται και η ζημιά του Δημοσίου».
Μπράβο! Δεν ήξερα ότι ο Βασίλειος Βουλγαροκτόνος αναστήθηκε και τύφλωσε χιλιάδες Ζακυνθινούς! Βέβαια, δεν είναι απατεώνες μόνο οι «τυφλοί» Ζακυνθινοί: απατεώνες είναι και οι γιατροί που εξέδωσαν τις σχετικές ψευδείς βεβαιώσεις, το ίδιο απατεώνες είναι και οι συγγενείς των πεθαμένων «τυφλών» που εξακολουθούν ν’ αρμέγουν το Κράτος. Και το ανύπαρκτο μονόφθαλμο και ράθυμο νεοελληνικό Κράτος χρειάστηκε 24 ολόκληρα χρόνια για να ανοίξει το μάτι του και να δει τους 1.200 φακέλους! Περιμένω να δω πόσοι απατεώνες γιατροί θα πάνε φυλακή.
ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Πάλι σε αθηναϊκή εφημερίδα διαβάζω:
«Έδιναν εντολή για την καταβολή συντάξεων σε πεθαμένους και οι ίδιες καρπώνονταν τα χρήματα. Πρόκειται για δύο γυναίκες, υπαλλήλους της υπηρεσίας συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που φέρονται να υπεξαίρεσαν με αυτό τον τρόπο ένα εκατομμύριο ευρώ από τα ταμεία του Δημοσίου.
»Όπως προκύπτει από την έρευνα που διεξάγει το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το κόλπο είχε ξεκινήσει το 2010 με πρωταγωνιστές τις δύο γυναίκες υπαλλήλους της υπηρεσίας συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι οποίες εντόπιζαν συνταξιούχους που είχαν αποδημήσει, στους λογαριασμούς των οποίων φέρονταν να πίστωναν αναδρομικά από την καταβολή συντάξεων και άλλα ποσά τα οποία όμως στην πραγματικότητα καταβάλλονταν σε δικούς τους λογαριασμούς. Μάλιστα, η μία από τις δύο υπαλλήλους, παρότι είχε συνταξιοδοτηθεί από τα τέλη του 2011, είχε ζητήσει να πηγαίνει αμισθί στο γραφείο για να διεκπεραιώνει υποθέσεις και άλλες εκκρεμότητες.
»Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Ελληνική Αστυνομία και την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».
ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ
Ο «ισχνοπάρειος» Θεόδωρος Πάγκαλος είχε χτυπήσει το καρφί στο κεφάλι, όταν ξεστόμισε εκείνο το όμορφο: «Τα φάγαμε όλοι μαζί». Η ειλικρίνειά του ήταν αφοπλιστική! Γνωρίζει πολύ καλά τον πολυμήχανο Νεοέλληνα που ξέρει πώς να κλέβει το Κράτος και να μην τιμωρείται. Γνωρίζει αυτούς με τι χοντρές καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες, που σαν το όρνια είναι έτοιμοι να πέσουν πάνω στο πτώμα της Ελλάδας. Γνωρίζει πολύ καλά το σάπιο πολιτικό σύστημα, που ο ίδιος έχει υπηρετήσει για ολόκληρες δεκαετίες...
Να όμως που το μεγάλο φαγοπότι των «έξυπνων» Νεοελλήνων τελείωσε και ήρθε ο λογαριασμός που πρέπει να πληρωθεί. Ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό; Η τάλαινα πατρίδα – μια πατρίδα χωρίς πατριώτες.
Δρ.ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΤΚΟΣ 

No comments:

Post a Comment

Ψάξε στην Εφημερίδα efhmeris.blogspot.com

wibiya widget