Sunday, April 10, 2016

Το Ιράκ γεμάτο Ραδιενέργεια μετά από 25 χρόνια πυρηνικούς.. βομβαρδισμούς Της Barbara Koeppe

For the past 25 years, the Unites States and its allies have routinely used radioactive
 weapons in battle—including in Iraq.
WASHINGTONSPECTATOR.ORG


;Oταν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψαν τον Ιανουάριο ότι δοκιμάζουν μία πιο ευκίνητη και πιο ακριβή έκδοση του ατόμου Β61 βόμβα της, ορισμένοι αμέσως ανησύχησαν. Γενικά ο James Cartwright, ένας πρώην στρατηγός για τον πρόεδρο Ομπάμα, προειδοποίησε ότι «τα μικρότερα" θα μπορούσε να κάνουν πυρηνικά όπλα "περισσότερο νοητά" και "πιο εύχρηστα."
Ωστόσο, αυτό που είναι ελάχιστα γνωστό είναι ότι τα τελευταία 25 χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έχουν χρησιμοποιησεί συστηματικά ραδιενεργά όπλα στη μάχη, με τη μορφή των κεφαλών και των εκρηκτικών υλών γίνεται με απεμπλουτισμένο, μη-αραιωμένο ή ελαφρώς εμπλουτισμένο ουράνιο. Ενώ το Υπουργείο Άμυνας (DOD) καλεί αυτά τα όπλα "συμβατικά" (μη πυρηνική), είναι ραδιενεργά και χημικά τοξικά. Στο Ιράκ, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι τους έχουν εξαπολύσει δύο πολέμους, τοξικά απόβλητα καλύπτουν την χώρα και δηλητηριάζουν τους ανθρώπους. ΣΤΙΣ ΗΠΑ οι βετεράνοι είναι επίσης άρρωστοι και πεθαίνουν.
Ο Scott Ritter, πρώην αξιωματικός του Σώματος των Πεζοναυτών επιθεωρητής στο Ιράκ και των Ηνωμένων Εθνών όπλα, μου είπε, "Η ειρωνεία είναι ότι εισέβαλαν στο Ιράκ το 2003, για να καταστρέψουν  ανύπαρκτα όπλα μαζικής καταστροφής [όπλων μαζικής καταστροφής]. Για να  κάνουμε,  αυτά τα νέα όπλα, προκαλώντας ραδιενεργό θύματα. "
Τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 1991 κατά τη διάρκεια της Καταιγίδας της Ερήμου, όταν ο στρατός των ΗΠΑ χρησιμοποίησε  κατευθυνόμενες βόμβες και πυραύλους που περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο (DU), ένα προϊόν αποβλήτων από πυρηνικούς αντιδραστήρες. Το Υπουργείο Άμυνας (DOD) το επιβραβευσε κυρίως επειδή, με τη δραματική πυκνότητα, την ταχύτητα και τη θερμότητα, ανατίναζαν  δεξαμενές και αποθήκες.
Μέσα σε ένα ή δύο χρόνια, οι γενετικές ανωμαλίες είχαν εκτοξευθεί-όπως τα μωρά με δύο κεφάλια. Ή έλειπαν τα μάτια, τα χέρια και τα πόδια. Ή τα στομάχια και τα μυαλά απο μέσα έβγαιναν προς τα έξω.
Ο Keith Μπαβερστοκ, ο οποίος ήταν επικεφαλής του ακτινολογικού τμήματος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) Κέντρο Περιβάλλοντος και Υγείας στη δεκαετία του 1990, εξήγησε γιατί: Όταν εκραγούν όπλα ουρανίου, οι μαζικές εκρήξεις τους παράγουν γκρι ή μαύρα σύννεφα των σωματιδίων σκόνης οξειδίου του ουρανίου. Αυτά επιπλέουν για  μίλια, τους ανθρώπους να τα αναπνέουν, και τα οικήματα να γεμίζουν με σκόνη στους πνεύμονές τους. Από εκεί, διαποτίζουν το λεμφικό σύστημα και με το αίμα, η ροή τρέχει σε όλο το σώμα, και δεσμεύονται στα γονίδια και τα χρωμοσώματα, προκαλώντας τους μετάλλαξη Πρώτον, προκαλεί γενετικές ανωμαλίες. Μέσα σε πέντε ή περισσότερα χρόνια, ο καρκίνος.Όργανα, όπως τα νεφρά, συχνά αποτυγχάνουν.
Σε ένα νοσοκομείο της Βασόρας, περιπτώσεις λευχαιμίας σε παιδιά μέχρι την ηλικία των 14 διπλασιάστηκαν 1992 - 1999, λέει η Amy Hagopian,απο το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον καθηγητής Δημόσιας Υγείας. Γενετικές ανωμαλίες αυξήθηκε επίσης, από 37 το 1990 σε 254 το 2001, σύμφωνα με ένα άρθρο του 2005 στην Περιβαλλοντική Υγεία.
Λευχαιμία-καρκίνος του αίματος αναπτύσσεται γρήγορα. Ο Chris Busby, ένας Βρετανός χημικός φυσικός εξηγεί: «Τα κύτταρα του αίματος είναι τα πιο εύκολα να υποστούν  βλάβη από την ακτινοβολία και εις διπλούν πολύ γρήγορα. Αυτό το γνωρίζουμε από τη Χιροσίμα. "
Ο Dai Williams, ένας ανεξάρτητος ερευνητής όπλων στη Βρετανία, λέει ότι αν η σκόνη εκπέμπει άλφα ακτινοβολία 20 φορές πιο επιζήμια από την γάμμα ακτινοβολία των πθρηνικών όπλων. Ο στρατός επιμένει ότι η σκόνη είναι ακίνδυνο, επειδή δεν μπορεί να διαπεράσει το δέρμα. Αγνοούν ότι μπορεί να εισπνευστεί.
ΟFast forward στο 2003. Όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες ξαναμπήκαν στο  Ιράκ, ξεκίνησε καταφύγιο-busting κατευθυνόμενες βόμβες, πυραύλους cruise, και αντιαρματικούς πυραύλους TOW. Θα τροφοδοτούνταν επίσης νέες θερμοβαρικήκεφαλές-πολύ ισχυρότερα εκρηκτικά με εκπληκτικά μεγάλες εκρήξεις. Πολλές από αυτές, λέει ο Ritter, περιείχαν κάποιο είδος ουρανίου, αν εξαντληθεί, μη-αραιωμένη ή ελαφρώς εμπλουτισμένο.
Ο Williams λέει ότι τα θερμοβαρικά όπλα εχουν εκραγεί σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και «το μόνο υλικό που μπορεί να το κάνει αυτό είναι το ουράνιο." Και προσθέτει ότι ενώ τα σημερινά πυρηνικά όπλα υπόκεινται ονομαστικά στους διεθνείς κανονισμούς, δεν υπάρχει  πρωτόκολλο για όπλα που αντιμετωπίζει ουράνιο σε ένα μη-πυρηνικό πλαίσιο.
Ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει καθαρισει μερικούς μολυσμένους χώρους  στη χώρα της, όπως ένα πρώην εργοστάσιο πυρομαχικών ουρανίου στο Concord, Μασαχουσέτη,  ακόμη να αναγνωρίσει το χάος στο Ιράκ.
«Το Ιράκ είναι μια μεγάλη χώρα με επικίνδυνα απόβλητα», λέει ο Ritter. "Αν ήταν οι ΗΠΑ, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος θα είχε  παραγγείλει να καθαριστεί."
Εισέβαλαν στο Ιράκ να καταστρέψουν ανύπαρκτα όπλα μαζικής καταστροφής. 

Για να τους , τροφοδοτούμε αυτά τα νέα όπλα, προκαλώντας ραδιενεργές απώλειες.

Άφησε πίσω στη Φαλούτζα
Η Φαλούτζα (πληθ. 300.000) είναι η πιο μολυσμένη πόλη του Ιράκ. Ο αμερικανικός στρατός επιτέθηκε δύο φορές, το 2004, και στην πολιορκία του Νοεμβρίου στρατεύματα με καύση θερμοβαρικών όπλων, συμπεριλαμβανομένου ενός ώμο-εκτόξευόμενου πυραύλου που ονομάζεται SMAW-ΒΑ. (ΒΑ σημαίνει "νέα εκρηκτικά.")
Ο Ross Caputi ήταν εκεί με τις ΗΠΑ 1ο Τάγμα του 8ου πεζοναύτες. Μου είπε, «Χρησιμοποιήσαμε το SMAW-ΒΑ και παιδιά ενθουσιάστηκαν με το πώς θα μπορούσε να βάλει φωτιά μόλις ένα γύρο και να καθαρίσει ένα κτίριο." Σκυροδέματος αποθήκες και τα κτίρια αμέσως αποτεφρώθηκαν και κατέρρευσαν. Η DOD δεν ήταν απογοητευμένη.
Οι Καρκίνοι στη Φαλούτζα εκτόξευθηκαν από 40 περιπτώσεις μεταξύ 100.000 άτομα το 1991 σε τουλάχιστον 1.600 μέχρι το 2005. Σε 2010, International Journal of Περιβαλλοντικής Έρευνας και τη Δημόσια Υγεία άρθρο, Busby και δύο συνάδελφοί του, Malak Hamden και Entesar Ariabi, ανέφερε μια 38-πλάσια αύξηση στην λευχαιμία, μια αύξηση κατά 10 φορές στον καρκίνο του μαστού, καθώς και ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας οκτώ φορές υψηλότερη από ό, τι στο γειτονική Κουβέιτ.
ο Busby συνέκρινε  τα μαλλιά απο γυναίκες της Φαλούτζα  με παραμορφωμένα βρέφη και βρέθηκε ελαφρά εμπλουτισμένο ουράνιο. Βρήκε το ίδιο πράγμα στο χώμα. «Η μόνη πιθανή πηγή ήταν τα όπλα," δηλώνει.
Οι αριθμοί αυτοί είναι πιθανώς χαμηλοί. "Ιρακινές γυναίκες, των οποίων τα παιδιά έχουν εκ γενετής ανωμαλίες αισθάνονται στιγματισμένες και συχνά δεν τα αναφέρουν," λέει η Mozhgan Savabieasfahani, μια περιβαλλοντική τοξικολόγος απο το Michigan που το 2015 κέρδισε το Βραβείο Rachel Carson.
Εκτός από τους καρκίνους και γενετικές ανωμαλίες, ένας Ιρλανδός παθολογοανατόμος (ο οποίος ζήτησε ανωνυμία), δήλωσε ένας ασυνήθιστα υψηλός αριθμός των παιδιών που έχουν εγκεφαλική παράλυση (CP) κοντά στην πόλη της Hawija. "Ήμουν δύσπιστος όταν ιρακινές γιατροί μου είπαν, αλλά εγώ εξέτασε 30 και είδα ότι ήταν κλασική CP. Δεν ξέρω τι προκάλεσε αυτό, αλλά η αύξηση είναι σχεδόν βέβαιο ότι σχετίζεται με τον πόλεμο. "
Είναι συχνά το επιχείρημα ότι το ουράνιο εμφανίζεται στη φύση, έτσι είναι αδύνατον να συνδεθούν εδάφους και άλλα δείγματα στα όπλα. Αλλά, ο Ritter μου είπε ότι όταν οι ειδικοί εξετάζουν μια ιστοσελίδα, παίρνουν δείγματα, τα μελετούν  σε ειδικό εργαστήριο, και μπορεί εύκολα να πει τη διαφορά μεταξύ του ουρανίου που είναι φυσικό και αυτή που έχει χημική επεξεργασία. «Η ιδέα ότι δεν μπορείτε να συνδέσετε δείγματα εδάφους με όπλα, λόγω της παρουσίας του φυσικού ουρανίου είναι απλά γελοίο. Έχει κάνει όλη την ώρα από εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας και εντός των πυρηνικών προγραμμάτων  όλες τις μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις », λέει ο Ritter.

Κάψτε λάκκους και τοξικά σύννεφα
Εκτός από τη θανατηφόρα σκόνη των όπλων », Ιρακινοί και συμμαχικά στρατεύματα είχαν εκτεθεί σε δηλητηριώδη καπνό από τα τεράστια pits ανοιχτή έγκαυμα, μερικές διατάσεις 10 στρέμματα. Από το 2003 έως το 2011, στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ καίγονται αποβλητα στα pits όλο το εικοσιτετράωρο, εκπέμπουν τοξικά σύννεφα για μίλια.
Δύο ήταν κοντά στη Φαλούτζα. λέει ο Caputi , "Εμείς που αποτελούν αντικείμενο ντάμπινγκ τα πάντα εκεί. πλαστικά μπουκάλια μας, τα ελαστικά, τα ανθρώπινα απόβλητα, και μπαταρίες. "
Καουτσούκ, λάδι, διαλύτες, μη εκραγέντα όπλα, ακόμη και ιατρικών αποβλήτων επίσης πετιέται στα pits. Ως το 2008 οι Army Times σημείωσε σε άρθρο, ότι η Balad Αεροπορική Βάση καίείι περίπου 90.000 πλαστικά μπουκάλια την ημέρα.
Όταν γίνετα η καύση των πλαστικών , αυτό εκλύει διοξίνες το βασικό συστατικό σε Agent Orange, τα οποία προκάλεσαν δυσπλασίες και τον καρκίνο στο Βιετνάμ. Κάψιμο σε λάκκους παράγουν επίσης όξινου αερίου κυανίου,  λέει οRitter,, που σε φυλακές χρησιμοποιούνται σε θαλάμους για την  εκτέλεσή τους από τα μέσα της δεκαετίας του 1920 μέχρι το 2010, και οι Ναζί τα χρησιμοποιούσαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Άουσβιτς και Majdanek. Επιπλέον, σε λάκκους καύση απο συντρίμμια ουρανίου-χρωματισμένης παράγουν σκόνη οξειδίου του ουρανίου.
Όταν Γενικά ΗΠΑ Accountability Office (GAO) οι επιθεωρητές επισκέφθηκαν βάσεις το 2010, βρήκαν πολύ να επικρίνουν. Εργολάβοι τρέχουν τα pits-αμερικανικές εταιρείες, όπως η KBR και Halliburton-didn't συλλογή δεδομένων σχετικά με το τι καίγεται. (KBR είπε ότι δεν ήταν στο συμβόλαιο τους.) Λίγα διαχωριζονται σε τοξικά υλικά. Οι περισσότεροι καίνε  πλαστικά, παρόλο που απαγορεύεται από τους κανονισμούς.
Η GAO έγραψε ότι οι αναθυμιάσεις μπορεί να ερεθίσουν τα μάτια και τους πνεύμονες, να βλάψει το συκώτι, τα νεφρά και το κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλούν καρκίνο, ανάλογα με το πόσο εισπνέεται και για πόσο χρονικό διάστημα.Στρατεύματα τους εμφύσησε 24/7 κατά τις περιοδείες τους, η οποία ήταν συνήθως ένα έτος. Ιρακινοί να αναπνέουν για οκτώ χρόνια.
Η τώρα-κλειστή Αεροπορική Βάση Balad καίει έως και 200 τόνους απορριμμάτων την ημέρα, και πολλά αμερικανικά στρατεύματα που σταθμεύουν εκεί έχουν πλέον ασθένειες που αντικατοπτρίζουν τις ασθένειες που υπέστη από τους Ιρακινούς. Μερικοί έχουν ήδη πεθάνει από καρκίνο του εγκεφάλου και πνευμόνων, ή της λευχαιμίας, λέει η Rosie Τόρες, ο οποίος ξεκίνησε burnpits360.org , όταν ο σύζυγός της, ένας καπετάνιος στρατού, επέστρεψε το 2008 με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.
Το αμερικανικό υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων (VA) ακτινοσκοπούνται πνεύμονες Captain LeRoy Torres και διαγνωστεί μια ασθένεια της "άγνωστης αιτιολογίας.« Όταν περισσότερες βετεράνων παρουσίασε παρόμοια συμπτώματα, η DOD ρώτησε ο Δρ Ρόμπερτ Μίλερ, επικεφαλής Vanderbilt του Νοσημάτων Θώρακος, να τα μελετήσει .Ο Δρ Μίλερ μου είπε, "Είμαστε βιοψία πνεύμονες 200 βετεράνων και διαπίστωσε ότι είχαν συμπιεστική βρογχιολίτιδα, μια πολύ εξουθενωτική ασθένεια. Η DOD δεν άρεσε ότι τους βιοψία και ότι η ασθένεια προκλήθηκε από αυτά που εκτέθηκαν σε-τα οποία περιλαμβάνονται στα pits έγκαυμα. Μετά από αυτό, δεν μας στείλετε περισσότερες βετεράνων για την αξιολόγηση ».
Ακόμη και ως απόδειξη αναρτήσεις, το DOD και VA αρνούνται σθεναρά τις επιπτώσεις στην υγεία των όπλων και των pits. Ο δικτυακός τόπος Άμυνας Οργανισμός Υγείας αναφέρει: "Κανένας άνθρωπος καρκίνου οποιουδήποτε τύπου έχει θεωρηθεί ως αποτέλεσμα της έκθεσης σε είτε φυσικό ή εξαντλημένο ουράνιο».
From 2003-2011, στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ καίγονται αποβλήτων στα pits γύρω από το Ρολόι εκπέμπουν τοξικά σύννεφα για μίλια.
Περαιτέρω, σε μια έκθεση DOD 2011, έκθεση σε τοξίνες που παράγονται από Pits Burn , η VA προσθέτει: ". Οι επιπτώσεις από λάκκους έγκαυμα είναι μόνο προσωρινή και οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία διαλύσει μια φορά ένας στρατιώτης έχει αφαιρεθεί από την πηγή" Το 2014, η VA ιστοσελίδα διαβεβαίωσε βετεράνοι ότι «Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν προβλήματα υγείας έχουν βρεθεί σε βετεράνους που εκτίθενται σε απεμπλουτισμένο ουράνιο."
Ενώ ο στρατός παραδέχεται ότι χρησιμοποιούνται DU στο Ιράκ 2003-2011, έχει υποβάθμισε την έκταση. ΗΠΑ Marine Corps Captain Dominic Pitrone είπε The Washington Spectator », τα μόνα όπλα με απεμπλουτισμένο ουράνιο στην απογραφή USMC ήταν 120 χιλιοστά γύρους δεξαμενή." Όσο για το νέο SMAW-ΒΑ κεφαλή, είπε ότι «δεν περιέχει ουράνιο."
Αλλά Ritter λέει αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ανειλικρινής. Αν και άλλα πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου, όπως εναέρια βόμβες και γύρους κανόνι 25 χιλιοστών, μπορεί να μην ήταν στην απογραφή USMC, ήταν ακόμα "είναι διαθέσιμες και χρησιμοποιούνται από τις μονάδες USMC στο Ιράκ."
Και ενώ η USMC δεν μπορεί να επισημαίνουν το SMAW-ΒΑ και θερμοβαρική Hellfire βλημάτων, όπως όπλα ουρανίου , Ritter λέει ότι «αυτό δεν επιλύσει το αν οι κεφαλές σχήματος χρέωση [εσωτερικό τους] κάνουν χρήση επενδύσεων ουρανίου-ενισχυμένη».
Συνασπισμό εταίρων των ΗΠΑ, όπως η Βρετανία, η οποία χρησιμοποιείται επίσης όπλα-ηχώ ουρανίου τις αρνήσεις.Έτσι, πάρα πολύ να κάνει την ΠΟΥ και το Υπουργείο Ιράκ Υγείας, η οποία συνήφθη το 2012 ότι το Ιράκ είχε λιγότερεςγενετικές ανωμαλίες και τους καρκίνους από τις ανεπτυγμένες χώρες.
Αλλά Hagopian λέει το Υπουργείο ερωτηθέντων νοικοκυριών αντί να χρησιμοποιούν τα αρχεία του νοσοκομείου.Βρίσκοντας αυτό το αντιεπιστημονικό, μια το 2013 Lancet άρθρο που ονομάζεται για μια νέα μελέτη. Τον περασμένο Νοέμβριο, η Αμερικανική Ένωση Δημόσιας Υγείας ζήτησε από το στρατό να απαγορεύσει λάκκους έγκαυμα και ταμείου έρευνας για τις επιπτώσεις στην υγεία τους. Ζήτησε επίσης από την ΠΟΥ να επανεξετάσει τη σύναψή της.Ερευνητές πω προσπάθειες από τις αρχές για να εξαφανίσει τις έρευνες. Το 1991, για παράδειγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν να κρατήσει το WHO από το "τοπογραφικά περιοχές στο νότιο Ιράκ, όπου είχε χρησιμοποιηθεί απεμπλουτισμένο ουράνιο και προκάλεσε σοβαρά την υγεία και περιβαλλοντικούς κινδύνους," Hans von Sponek, ένας πρώην αξιωματούχος του ΟΗΕ, είπε ο Guardian
.Karol Sikora, ένας Βρετανός ογκολόγο ο οποίος ήταν επικεφαλής του προγράμματος του καρκίνου του ΠΟΥ στη δεκαετία του 1990, μου είπε προϊστάμενό του (που επικεντρώνεται σε μη μεταδοτικές ασθένειες) τον προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να μιλήσει δημοσίως για τους καρκίνους και γενετικές ανωμαλίες », διότι αυτό θα παραβίαζε τα κράτη μέλη . "
Ομοίως, Έτσι οι ερευνητές λέει, «ήμουν σε ένα συντακτικής επιτροπής του ΠΟΥ και είχα προειδοποιήσει για τα όπλα ουρανίου« Geno-τοξικότητα επίδραση στο DNA. Τα σχόλιά μου απορρίφθηκαν, πιθανώς επειδή η μονογραφία που δεν περιλαμβάνουν αυτό. "Όσοι επιμένουν ναύλων άσχημα.Horst Gunther, ένας Γερμανός γιατρός, πήγε στο Ιράκ για να μελετήσει τα καρφώσει ασθένειες. Είδε τα παιδιά παίζουν με κοχύλια DU στο πεδίο της μάχης της Βασόρας, πήρε μία στη Γερμανία για να σπουδάσει, και διαπίστωσε ότι ήταν εξαιρετικά ραδιενεργό. Είπε γερμανικές αρχές και συνελήφθη για κατοχή αυτό.Το 2003, Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου YKJ Γιουνγκ Sik Yuen του Μαυρίκιου, ένας εκπρόσωπος για την Υπο-Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, έγραψε "την υπεροπτική περιφρόνηση, αν όχι απάτη, από την πλευρά των προγραμματιστών και των χρηστών αυτών των όπλων όσον αφορά τις επιπτώσεις τους. "Μετά αρνήθηκε να αντιστρέψει τη θέση του ότι DU όπλα είναι παράνομα και παραβιάζουν τη σύμβαση της Γενεύης, οι ΗΠΑ και η Βρετανία εκστρατεία κατά της επανεκλογής του στην υποεπιτροπή. Αυτός έχασε.Hagopian λέει ερευνητές δεν μπορούν να μελετήσουν επιπτώσεις των όπλων ουρανίου », επειδή« οι ΗΠΑ δεν θα χρηματοδοτήσει το έργο. "Γιατί δεν μπορεί η κυβέρνηση DOD, VA, το Ιράκ, και οι οποίοι προέρχονται καθαρά;Ritter λέει, "Η DOD δεν θέλει το κοινό να ξέρετε για την τοξική σκόνη, λόγω της ευθύνης. Όσο για το Ιράκ, θα συμφωνήσει με τις ΗΠΑ όσο εξαρτάται από τις ΗΠΑ για την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη. Όσο για τον ΠΟΥ, οι ΗΠΑ συνεισφέρει περισσότερο στους οργανισμούς του ΟΗΕ και της ΠΟΥ, από οποιαδήποτε άλλη χώρα. "Williams προσθέτει ότι υπάρχει αυξανόμενη διεθνή ανησυχία για τα όπλα ουρανίου, δεδομένου ότι είναι ραδιενεργό.Ήδη από το 1991, του Στρατού Αντισυνταγματάρχη Ziehm προειδοποίησε σε ένα σημείωμα ότι επειδή DU όπλα »μπορεί να γίνει πολιτικά απαράδεκτη», μετά την ενέργεια εκθέσεις πρέπει να "κρατήσει αυτό το ευαίσθητο θέμα στο μυαλό." Με άλλα λόγια, μην το πείτε.κάλυψη από τα ΜΜΕ των όπλων ουρανίου και η ραγδαία ασθένεια ήταν πενιχρά. Malak Hamden είπε όταν η ίδια και οι συνεργάτες του δημοσίευσαν τη μελέτη Φαλούτζα το 2010, "CNN είπε κάτι, αλλά δεν εφημερίδες άγγιξε την ιστορία." Ένας δημοσιογράφος του BBC είπε Williams το κοινό δεν θέλετε να ξέρετε για τα όπλα ουρανίου.Εν τω μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν την κατασκευή τους. Williams σημειώνει ότι τα αρχεία Γραφείο Ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ δείχνουν Lockheed Martin και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας αναμονή Raytheon για την ενίσχυση βόμβες και πυραύλων cruise κεφαλών που περιλαμβάνουν επιλογές ουρανίου.Σήμερα, με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία βομβαρδίζοντας τη Συρία, και με τους Σαουδάραβες τους βομβαρδισμούς και τις ΗΠΑ ψήσιμο κηφήνες στην Υεμένη, με μερικά από τα ίδια τα είδη των όπλων εξαπέλυσε στο Ιράκ, είναι πιθανό ότι οι άνθρωποι που ζουν εκεί, μαζί με την φυγή των προσφύγων, θα υποφέρουν όπως ακριβώς οι Ιρακινοί και οι βετεράνοι έχουν.Όπως σημειώνει ο Busby, σκόνη οξειδίου του ουρανίου είναι σαν μια βόμβα που θα κρατά μακριά. "Τα γονίδια Λαϊκής καταστραφεί για γενιές. Οι επιστήμονες βρήκαν αυτό σε 22 γενιές ποντικών, μετά το Τσερνομπίλ. Ο μόνος τρόπος για μεταλλαγμένα γονίδια εξαφανίζονται όταν οι μεταφορείς δεν έχουν παιδιά. "


No comments:

Post a Comment

wibiya widget