Sunday, April 10, 2016

Γράμμα από την Κύπρο για τον ερχομό στο Σύδνευ βραβευμένων παιδιών.


Λάβαμε και δημοσιεύουμε την πολύ ενδιαφέρουσα
 επιστολή απο την αγαπημένη μας ΚΥΠΡΟ. Ελπίζουμε οι πολλοι φίλοι μας σε όλους τους τομεις της Αυστραλιανής ζωής να υποδεχτουν και να φερθούν κατάλληλα στους αυριανούς επιστήμονες της μεγαλονήσου μας.




Αξ. Κύριοι και συμπατριώτες
Ονομάζομαι Ρώνης Βαρνάβα και είμαι εκπαιδευτικός.
Στις 20 Μαρτίου  ομάδα παιδιών απο την Λεμεσό έλαβε μέρος στον 2ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ερευνας και Καινοτομίας FLL που ήταν υπο την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και είχε ως Μέγα αρωγό την Ιερά Μητροπολη Λεμεσού. Αυτός ο διαγωνισμός γίνετε σε όλο το κόσμο και έχει σαν στόχο να ενθαρύνει  παιδιά να ασχοληθούν με την ρομποτική και την τεχνολογία αλλά και να μάθουν να κάνουν έρευνα και τέλος να παρουσιάζουν μια καινοτόμο λύση που τα ίδια ανακαύπτουν.
Η ομάδα Robot Stars ήταν η νικήτρια του Κυπριακού διαγωνισμού και έτσι ως πρωταθλήτρια θα συμμετέχει στον Παγκόσμιο διαγωνισμό που θα γίνει στο Sydney απο τις  3 – 6 Ιουλίου. Τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο μας σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός και είναι αποφασισμένα να υψώσουν την σημαία της Κύπρου ψηλά.
Η επίσκεψη μας θα αποτελειται απο 12-15 άτομα με αρχηγό τον υπογράφων.
Θα θέλαμε να συναντηθούμε μαζί σας και να δώσουμε το Κυπριακό χρώμα έντονο στο Sydney.
Το Διεθνές αυτό Τουρνουά θα γίνει στο Macquarie University στις 4-6 Ιουλίου ενώ το Opening Ceremony θα γίνει στο Sydney Opera House στις 3 Ιουλίου.
Θα χαρουμε να συναντηθούμε

Ρώνης Βαρνάβα
(εκπαιδευτικός ομάδας )
e-mai: rvarnava@cytanet.com.cy
tel. 00357 99661023

No comments:

Post a Comment

wibiya widget