Sunday, April 10, 2016

Aυστραλή Ζωγράφισε τον Ντόναλντ Τραμπ γυμνό, με μικρό πέος -Σάλος στις ΗΠΑ

Ζωγράφισε τον Ντόναλντ Τραμπ γυμνό, με μικρό πέος -Σάλος στις ΗΠΑ [εικόνες]
Η ζωγράφος Ιλμα Γκορ ζωγράφισε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για το χρίσμα όπως τον γέννησε η μάνα του, και τον «στόλισε» με ένα πολύ μικρό πέος.
Η ειρωνεία είναι ότι ο πίνακας λέγεται «Make America Great Again» (Ας Κάνουμε Ξανά την Αμερική Μεγάλη), όπως είναι το προεκλογικό σύνθημα του Τραμπ. Το έργο απαγορεύτηκε στις ΗΠΑ και βρήκε γκαλερί στο Λονδίνο για να εκτεθεί προκαλώντας σάλο στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Ο πίνακας εκτίθεται πλέον από τις 8 Απριλίου στην γκαλερί τέχνης του Λονδίνου Maddox. Η ζωγράφος Ιλμα Γκορ, η οποία ζει στο Λος Αντζελες, δήλωσε ότι δέχτηκε χιλιάδες απειλές θανάτου από υποστηρικτές του Τραμπ.

Η 24χρονη Γκορ μάλιστα, όταν απαγορεύτηκε το έργο της το παρουσίασε στο facebook με το εξής σχόλιο: «Because no matter what is in your pants, you can still be a big prick» («Γιατί ανεξάρτητα από το τι έχει κάποιος στα παντελόνια του, μπορεί πάντα να είναι ηλίθιος»), διασκεδάζοντας μάλιστα με το λογοπαίγνιο στα αγγλικά αφού «prick» σημαίνει «πέος» και «ηλίθιος».
Ο πίνακας απαγορεύτηκε να εκτεθεί σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια και καταδικάστηκε ακόμη και από πολλά social media. Η Ιλμα Γκορ αναγκάστηκε να ανοίξει πολλούς λογαριασμούς στο facebook για να ανεβάσει το έργο, ενώ ακόμη και το ebay αρνήθηκε να το παραλάβει και να το πουλήσει.
Η νεαρή καλλιτέχνης βρήκε τελικά καταφύγιο στην λονδρέζικη γκαλερί Maddox και ο πίνακάς της πωλείται στην εξωφρενική τιμή του 1 εκατομμυρίου λιρών αγγλίας (περίποθ 1,24 εκατομμύρια ευρώ).

«Φαίνεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πραγματικό γούστο για την τέχνη και αρκετό μυαλό για να καταλάβει το μήνυμα που κρύβεται πίσω από τον πίνακα» δήλωσε η ζωγράφος. 
Ο James Nicholls, ο διευθυντής της γκαλερί του Λονδίνου αποκάλεσε το έργο «αμφιλεγόμενο αλλά ενδιαφέρον». «Ορισμένοι μπορεί να παρεξηγηθούν αλλά άλλοι θα δουν το χιούμορ που υπάρχει στα έργα της Γκορ. Η Maddox Gallery προσφέρει σε όλους την ευκαιρία να δουν το πρωτότυπο έργο και να αποκτήσουν την προσωπική τους άποψη», είπε.
Εκτός από την πώληση του έργου στη γκαλερί, η Ιλμα Γκορ ανέβασε στο σάιτ της στο ίντερνετ πολλά αντίτυπα ώστε ο καθένας να μπορέσει να το αποκτήσει λέγοντας ότι «ο καθένας έχει την άδεια να κάνει ότι θέλει με αυτόν τον πίνακα».
Η Γκορ κατάγεται από την Αυστραλία και ξεκίνησε την καλλιτεχνική της καριέρα ως street artist και έγινε παγκόσμια γνωστή με τον πίνακα του Τραμπ.

 iefimerida.gr 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget