Sunday, April 10, 2016

Γιατί έπρεπε να περιμένουμε 6 χρόνια;Ποιοι έπρεπε να γίνουν ακόμα πρωθυπουργοί;Ποιοι διαλυουν την Ελλάδα

Χωρίς κανένα σχόλιο αναδημοσιεύουμε μια είδηση των 
ΝΕΩΝ πριν πεντέμισυ χρόνων και σκεφθήτε μόνοι σας 
τα ΓΙΑΤΙ του τίτλου μας..

Πακέτο συμφωνιών σε κρίσιμους τομείς υπέγραψαν Παπανδρέου-Γουέν Τζιαμπάο












Πακέτο συμφωνιών σε κρίσιμους τομείς υπέγραψαν Παπανδρέου-Γουέν Τζιαμπάο

Αθήνα
Με την υπογραφή 11 σημαντικών συμφωνιών (δύο διακρατικών και εννέα επιχειρηματικών) στους τομείς της ναυτιλίας, του εμπορίου, του πολιτισμού και του τουρισμού, ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου με τον Κινέζο ομόλογό του Γουέν Τζιαμπάο. Χαρακτηριστικό δείγμα του χαρακτήρα της επίσκεψης είναι το γεγονός ότι τον Κινέζο πρωθυπουργό συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Εξωτερικών, Ανάπτυξης, Εμπορίου, Πολιτισμού, καθώς και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας.

Τις διακρατικές συμφωνίες εκ μέρους της ελληνικής πλευράς υπέγραψαν ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος. Στις συνομιλίες παρέστησαν μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης και ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων κ Διαμαντίδης.

Σε κοινή δήλωση που υπογράφουν οι δύο πρωθυπουργοί αναφέρεται πως Ελλάδα και Κίνα υπογραμμίζουν την προσέγγιση στρατηγικής και μακροπρόθεσμης προοπτικής στην σχέση της ΕΕ- Κίνας και δεσμεύονται ότι θα εμβαθύνουν τη συνεργασία τους για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης της ΕΕ-Κίνας.

«Ψήφος εμπιστοσύνης»

Ο κ. Γουέν τόνισε ότι το Πεκίνο σκοπεύει να αυξήσει τις επενδύσεις στη χώρα μας, ενώ εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης, ανακοίνωσε ότι η Κίνα επιθυμεί να προχωρήσει στην αγορά νέων ελληνικών ομολόγων.

Για «ψήφο εμπιστοσύνης στις προσπάθειες που κάνει ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση για να βάλουμε τη χώρα μας σε τάξη» μίλησε ο Γ.Παπανδρέου.

«Είναι ψήφος εμπιστοσύνης να αγοράζετε και να συνεχίσετε να αγοράζετε ελληνικά ομόλογα -ψήφος εμπιστοσύνης και στην ΕΕ. Είναι ψήφος εμπιστοσύνης ότι αυξάνονται οι επενδύσεις σας στον Πειραιά για να γίνει ο διαμετακομιστικός κόμβος Κίνας -Ευρώπης, ψήφος εμπιστοσύνης να θέλετε να διπλασιάσετε τις ελληνικές εισαγωγές στην Κίνα και πολλές άλλες αποφάσεις, όπως το ελληνοκινεζικό ταμείο ανάπτυξης για ναυπηγοεπισκευές στην Κίνα, η έκκληση των επιχειρηματιών σας να επενδύσουν στην Ελλάδα» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Η στρατηγική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Κίνας αποτελεί μία προνομιακή σχέση που βασίζεται στη βαθιά φιλία των δύο χωρών. Με χαρά διαπιστώνω ότι η παγκόσμια οικονομική ύφεση δεν επηρέασε την οικονομική συνεργασία. Αντίθετα, η βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας» δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά το τέλος της συνάντησης, με τον Κινέζο ομόλογό του.

«Προωθούμε δυναμικά την περαιτέρω συνεργασία και τη σχέση μας με τη Κίνα. Σε αυτό το πλαίσιο θα ήθελα να εξάρω τη μεγάλη σημασία της ναυτιλιακής συνεργασίας των δύο χώρων» πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως στο επίκεντρο των συνομιλιών με τον Γουέν Τζιαμπάο βρέθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας στον Πειραιά και άλλες περιοχές της χώρας, αλλά και η υποστήριξη των ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών.

«Η υπογραφή τόσων συμφωνιών συνιστά ακόμη ένα βήμα στην ενίσχυση των διακρατικών μας συνεργασιών στον επιχειρηματικό και πολιτιστικό τομέα» συμπλήρωσε ο Γ.Παπανδρέου.

Σημαντικές επενδύσεις

Παίρνοντας το λόγο, ο Κινέζος πρωθυπουργός μίλησε με θερμά λόγια για τη χώρα μας, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι επέλεξε την Ελλάδα ως πρώτο σταθμό της περιοδείας που ξεκίνησε σε χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.

Ο Γουέν Τζιαμπάο αναφέρθηκε στις συμφωνίες που υπεγράφησαν, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συμφωνία στον τομέα της ναυτιλίας. Όπως ανακοίνωσε, η Κίνα πρόκειται να δημιουργήσει ένα Ταμείο Ανάπτυξης, επενδύοντας 5 δισ. δολάρια, για την χρηματοοικονομική υποστήριξη των Ελλήνων εφοπλιστών για να αγοράσουν τα πλοία που κατασκευάζονται στην Κίνα.

Σημείωσε, δε, ότι στόχος της Κίνας είναι να βοηθήσει την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρωζώνης να αντιμετωπίσουν την οικονική κρίση. «Είμαστε έτοιμοι, χέρι με χέρι με την ΕΕ, σαν επιβάτες στο ίδιο πλοίο, να ενισχύσουμε τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της χρηματοοικονομικής κρίσης. Με τα ξένα συναλλαγματικά αποθέματα, η Κίνα έχει ήδη αγοράσει ελληνικά ομόλογα και θα συμμετάσχει στην αγορά νέων ομολόγων που θα εκδοθούν από την Ελλάδα» είπε ο Κινέζος πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας τον πιο αξιόπιστο εταίρο της Κίνας στην ΕΕ.

Ο Γουέν Τζιαμπάο ανακοίνωσε επίσης μια σειρά μέτρων για την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών, σημειώνοντας πως η χώρα του διατεθειμένη να διπλασιάσει τις εισαγωγέςελληνικών προϊόντων και να ενθαρρύνει την Ελλάδα να διευρύνει το εμπόριο προς την Κίνα ώστε οι εμπορικές ανταλλαγές να αναπτυχθούν ισορροπημένα και βιώσιμα. «Τα επόμενα 5 χρόνια είμαι πεπεισμένος ότι θα διπλασιαστεί ο όγκος εμπορίου στα 8 δισ. δολάρια» δήλωσε.

Είπε, επίσης, η Κίνα θα αυξήσει τις επενδύσεις στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, ώστε να μπορεί να διαχειριστεί 800 εκατ. εμπορευματοκιβώτια και το 2015 η δυναμικότητα αυτή να φτάσει τα 3,7 δισ. εμπορευματοκιβώτια.


Ο Κινέζος πρωθυπουργός είπε, ακόμα, πως «θα ενθαρρύνουμε τις κινεζικές επιχειρήσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα και έχω ήδη δώσει εντολή να διοργανωθούν επιχειρηματικές και διερευνητικές αποστολές».

Απαντώντας σε ερώτηση για την οικονομική κρίση και τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης για το ξεπέρασμά της είπε: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρει έγκαιρα και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης και για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, με σκοπό την εξυγίανση του δημοσιονομικού συστήματος. Παρατηρήσαμε επίσης τον κοινό μηχανισμό στήριξης από ΔΝΤ και ΕΕ και όλα αυτά τα μέτρα έχουν αποδώσει θετικά αποτελέσματα».

Επίσκεψη στην COSCO


Μετά τη συνάντηση, οι δύο πρωθυπουργοί μετέβησαν στις εγκαταστάσεις της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι ο Πειραιάς μετατρέπεται με την παρουσία της COSCO σε διαμετακομιστικό κόμβο των κινεζικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή και τόνισε ότι Ελλάδα και Κίνα θα γίνουν πρωτοπόροι στην έρευνα, την τεχνογνωσία και την εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο για την ναυσιπλοΐα τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Από τις εγκαταστάσεις της COSCO, ο κ. Τζιαμπάο είπε ότι έχει συμφωνηθεί με την Ελλάδα η λειτουργία ερευνητικού κέντρου εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης εκπομπής ρύπων της ναυτιλίας. Αναφέρθηκε στη συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης για το προσωπικό και για τον εκσυγχρονισμό του σταθμού και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο σταθμός του Πειραιά θα αποτελέσει το διαμάντι της Μεσογείου.

Τους δύο πρωθυπουργούς, που έφθασαν στο σταθμό εν πλω, συνόδευαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και της Κινεζικής αποστολής.

Την Κυριακή, ο Γουέν Τζιαμπάο θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Newsroom ΔΟΛ

1 comment:

  1. Οι Παπανδρέου Καραμανλής σαμαράς Τσιπρας έγιναν πρωθυπουργοί λέγοντας αν γνώση τους ψέματα εξαπατώντας τον λαό με υποσχέσεις. Τελευταίος και καλύτερος ψεύτης ο Τσιπρας. Πρωθυπουργός κι αυτός. Ο κοσμάκης ξέρει ότι είναι όλοι ψεύτες αλλά ελπίζει! Έτσι αυτοί καβαλούν τους παχυλούς μισθούς και συντάξεις και ο λαουτζίκος περιμένει να γίνει πραγματικότητα κάποια από τις χιλιάδες ψευδουποσχεσεις. Και πάει λέγοντας...

    ReplyDelete

wibiya widget