Wednesday, April 13, 2016

Ταραχές στο ΜΕΓΑ..


- Παράταση έως τις 22 Απριλίου έχουν ζητήσει οι μέτοχοι του Mega μετά το "τελεσίγραφο" της Τράπεζας Πειραιώς
- Σήμερα αναμένεται η απάντηση των τραπεζών αν θα δοθεί παράταση χρόνου
- Η 20η Απριλίου καταλυτική ημερομηνία για να απαντήσουν οι μέτοχοι αν θα επενδύσουν ή όχι
- Οι τράπεζες αναμένεται να ζητήσουν εγγυήσεις
- Πέντε εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της εταιρίας αλλά δεν μπορούν να δοθούν για τη μισθοδοσία
- Έρχεται οικονομικός έλεγχος σε βάθος
Κρίσιμη η σημερινή μέρα για το Mega καθώς αναμένεται η επίσημη απάντηση των πιστωτριών τραπεζών για το αν θα δοθεί η παράταση χρόνου που έχει ζητηθεί από τους μετόχους. Σύμφωνα με το «τελεσίγραφο» που είχε αποστείλει η Τράπεζα Πειραιώς μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων για είσοδο νέων επενδυτών και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 22.678.553,70 ευρώ, πρέπει σήμερα να κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό που «δεν θα υπόκειται σε ελεύθερη διαχείριση από τους μετόχους» το 50% της ΑΜΚ, δηλαδή 11,5 εκατομμύρια ευρώ.
Ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές είχε ζητηθεί παράταση έως και την επόμενη Παρασκευή 22 Απριλίου προκειμένου να απαντήσουν οι νέοι επενδυτές αν θα συμμετέχουν καθώς αυτές τις ημέρες διενεργούν εξονυχιστικό έλεγχο στα οικονομικά της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ.
Υπό την πίεση του «τελεσιγράφου» των τραπεζών –και με τη σύμφωνη, όπως λέγεται, γνώμη τους- καταλυτική ημερομηνία φαίνεται να είναι η ερχόμενη Τετάρτη, στις 20 Απριλίου, όπου πρέπει να απαντήσουν στο αν θα επενδύσουν στην εταιρεία. Εκτός όμως από τις διαβεβαιώσεις θεωρείται σίγουρο ότι οι πιστώτριες τράπεζες θα ζητήσουν εγγυήσεις, όπως την άμεση καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού.
Έτσι, εκτός από τον «αγώνα δρόμου» προκειμένου να διενεργηθεί ο απαραίτητος και εις βάθος οικονομικός έλεγχος, σύμφωνα με τις ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές, γίνεται και αγώνας ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν και σε αυτό το αίτημα.
Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρω ότι στο «ταμείο» της εταιρείας λέγεται ότι υπάρχουν πέντε εκατομμύρια ευρώ τα οποία όμως δεν μπορούν να διατεθούν ούτε για τις μισθοδοσίες, αλλά ούτε και για την πληρωμή της δόσης του δανείου, αφού οι πιστώτριες τράπεζες φαίνεται να τα κρατούν ως εγγύηση σε περίπτωση που οι εξελίξεις είναι δυσάρεστες και δεν μπουν τα χρήματα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Βέβαια ο χρόνος πιέζει ακόμα περισσότερο και ο αγώνας δρόμου γίνεται πιο πιεστικός αν λάβουμε υπόψη ότι έως την Τετάρτη 27 Απριλίου πρέπει να καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους εργαζομένους και η μη καταβολή του επιφέρει σοβαρές νομικές κυρώσεις.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν θα δοθεί η νέα παράταση χρόνου, έως την επόμενη Τετάρτη, που θα πρέπει όλες οι πλευρές να έχουν ξεκαθαρίσει τις θέσεις τους και τους σκοπούς τους και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα φανεί αν το MEGA περάσει στην «Ανάσταση» ή οι εκατοντάδες εργαζόμενοί του θα ζήσουν ημέρες παθών…!

No comments:

Post a Comment

wibiya widget