Thursday, April 7, 2016

Προξενικές υπηρεσίες νέας εποχής για τον Απόδημο Ελληνισμό, ανακοινώνουν Κοτζιάς και Κουρουμπλής

Αποχαιρετώντας την πατρίδα και τους συγγενείς
Για τον καθέναν απο αυτούς η κυβέρνηση Καραμανλή εισέπραξε 100 δολλάρια το κεφάλι για να τους στείλει στην Αυστραλία,ΗΠΑ,Καναδά κα.. Και μετα τους εγκατέλειψε σε αετονύχηδες ...

ΝΑ και κάτι καλό για τον απόδημο Ελληνισμό,αν προχωρήσουν οι υποσχέσεις που ανακοίνωσαν δύο κορυφαίοι υπουργοί της Κυβέρνησης και μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Τέλος στις γραπτές, γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες αναζήτησης μέσω προξενείων των πιστοποιητικών που εκδίδουν οι δήμοι στην Ελλάδα.

Όλοι οι απόδημοι με την υποβολή μιας απλής αίτησης στην προξενική Αρχή του τόπου κατοικίας τους, από εδώ και στο εξής, μέσα σε λίγα λεπτά θα μπορούν να παραλαμβάνουν τις βεβαιώσεις του Δημοτολογίου τους, πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης. Πώς; Είναι απλό: Ηλεκτρονικά, όπως εξυπηρετούνται ήδη οι Έλληνες πολίτες στο εσωτερικό με το Εθνικό Δημοτολόγιο, το ίδιο θα γίνεται πλέον και στο εξωτερικό.

Το υπουργείο Εξωτερικών, εδώ και μήνες επεξεργάζεται επίπονα ένα Σχέδιο Ολοκληρωμένων Ηλεκτρονικών Προξενικών Υπηρεσιών που με την ολοκλήρωσή του, θα αποτελέσει βαθύτατη και ρηξικέλευθη μεταρρύθμιση στον τρόπο λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών της χώρας στο εξωτερικό. Και αυτό είναι το πρώτο βήμα για την ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργίας του ελληνικού κράτους προς οποιονδήποτε πολίτη στο εξωτερικό, ως βασικό και αναπόσπαστο τμήμα της δημόσιας διπλωματίας που πρέπει να ασκεί μία χώρα.

Το νέο αυτό επίτευγμα, το Έργο Πρόσβασης του υπουργείου Εξωτερικών και των Προξενικών Αρχών της Ελλάδος ανά τον κόσμο, στην κεντρική βάση δεδομένων του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου, θα ανακοινώσουν σήμερα σε κοινή συνέντευξη τύπου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget