Ιδιαίτερης σημασίας είναι το ταξίδι που πραγματοποιεί ο Μπαράκ Ομπάμα στη Βρετανία καθώς το βάρος της καμπάνιας του πέφτει στην στήριξη της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ και κατ΄επέκταση στην προσωπική στήριξη του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χωρίς περιστροφές παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Βρετανίας και παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. "Οι Βρετανοί πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση" τονίζει ο Ομπάμα λέγοντας πως οι ΗΠΑ έχουν λόγο να πάρουν θέση σ' αυτό το δημοψήφισμα εξαιτίας της θυσίας των αμερικανών στρατιωτών για το Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
"Μία ψήφος για να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ε.Ε. σημαίνει ότι η χώρα θα είναι σε μειονεκτική θέση για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία, τη μεταναστευτική κρίση και τυχόν οικονομικές κρίσεις στην παγκόσμια οικονομία», είναι μερικά από τα επιχειρήματα που παραθέτει ο Ομπάμα και συνεχίζει «θα το πω με την ειλικρίνεια ενός φίλου ότι το αποτέλεσμα της απόφασης σας είναι ένα βαθιά ενδιαφέρον θέμα για τις ΗΠΑ».
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μετριάζει την Βρετανική επιρροή, αλλά την μεγεθύνει» υπογραμμίζει σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο αμερικανός πρόεδρος.