Thursday, April 28, 2016

Λάρισα: Μοναχός "βούτηξε" λείψανα αγίων, εικόνες και χρήματα της Μονής

Εξαφανισμένος παραμένει από προχθές το μεσημέρι δόκιμος μοναχός της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονα Αγιάς ο οποίος έφυγε προκειμένου να εκπληρώσει ένα τάμα όπως είπε και θα επέστρεφε στη συνέχεια στο μοναστήρι.
Ο 45χρονος έφυγε από το μοναστήρι και μαζί του πήρε μια λειψανοθήκη με οστά του Αγ. Αιμιλιανού, εικόνες της Παναγίας, ευαγγέλια και μετρητά του μοναστηριού, μιας μονής, που σε πρόσφατη εκδήλωση στη Λάρισα με αφορμή την έκδοση λευκώματος, από ομιλητές χαρακτηρίστηκε «προπύργιο της Ορθοδοξίας».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος υπήκοος Ρουμανίας πριν από δύο μήνες βρέθηκε στο μοναστήρι δηλώνοντας ότι θέλει να γίνει μοναχός. Ο δόκιμος μοναχός ο οποίος αναζητείται πλέον από την ΕΛ.ΑΣ. βρήκε την ευκαιρία να φύγει από το μοναστήρι με τα κλοπιμαία, πριν από δύο ημέρες όταν ηγούμενος και μοναχοί έπρεπε να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη για υπόθεση της Μονής.
Έτσι επιστρέφοντας το απόγευμα στη Μονή, ενόψει και της βραδινής ακολουθίας διαπίστωσαν την απουσία του 45χρονου, ενώ με θλίψη διαπίστωσαν ότι μαζί του, απουσίαζαν πολλά πολύτιμα αντικείμενα και κειμήλια της Ιεράς Μονής.
Ο δόκιμος μοναχός, λόγω της ιδιαίτερης καλοσύνης και ευγένειας που επιδείκνυε, είχε καταφέρει να έχει πρόσβαση σε όλα τα μέρη της Μονής με αποτέλεσμα φεύγοντας προχθές το μεσημέρι να έχει στη κατοχή του μια ασημένια λειψανοθήκη στην οποία εδώ και 30 χρόνια φυλάσσονταν ελάχιστα λείψανα του Αγίου Αιμιλιανού, δύο εικόνες (μία της Παναγίας και μία δεύτερη με τα Εισόδια της Θεοτόκου) αρχαιολογικής αξίας καθώς φιλοτεχνήθηκαν τον 18ο αιώνα, δύο Ευαγγέλια του 19ου αιώνα (Βενετίας), έναν φορητό υπολογιστή (laptop) αλλά και μετρητά ύψους περίπου 4.000 ευρώ που φυλάσσονταν για τις ανάγκες της Μονής.
Όταν ρωτήθηκε Ο 45χρονος από εργαζόμενους που εκτελούσαν εργασίες στο μοναστήρι πού πάει, εκείνος αποκρίθηκε λέγοντας ότι θα πάει στον Τύρναβο όπου του είχαν τάξει κάτι και πως θα επέστρεφε στη συνέχεια.
Οι μοναχοί και η Αστυνομία κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να τον εντοπίσουν, έχοντας καταθέσει και μήνυση εις βάρους του.
Iefimerida. Gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget