Sunday, February 18, 2018

Πέντε νεκροί μετά από ένοπλη επίθεση σε εκκλησία στη νότια Ρωσία

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση στο Νταγκεστάν, στη νότια Ρωσία, που στοίχισε τη ζωή σε 5 ανθρώπους σήμερα, όπως έγραψε το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.
Ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους πιστών που εξέρχονταν από εκκλησία σήμερα, σκοτώνοντας 5 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 5, μετέδωσαν ρωσικά ΜΜΕ, επικαλούμενα το τοπικό υπουργείο Υγείας.
«Ένας άνδρας άνοιξε πυρ με μια κυνηγετική καραμπίνα στο Κιζλιάρ, τραυματίζοντας θανάσιμα 4 γυναίκες» αναφέρεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το τοπικό υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων.
Άλλη μια γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS η Ζαλίνα Μουρταζαλίεβα, η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας.
Τον απολογισμό των θυμάτων επιβεβαίωσε η Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας. Σε μια ανακοίνωση επισήμανε ότι ξεκίνησε έρευνα για «τη δολοφονία δύο ή περισσότερων ανθρώπων» και για «επίθεση κατά της ζωής αστυνομικών».
Ο δράστης, ο οποίος τραυμάτισε επίσης δύο μέλη των δυνάμεων επιβολής του νόμου, «εξουδετερώθηκε» κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με την αστυνομία, εξήγησε το τοπικό υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων.
Πρόκειται για έναν κάτοικο του Κιζλιάρ που γεννήθηκε το 1995, είπε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ο Ρασούλ Τεμιρμπέκοφ, αναπληρωτής διευθυντής του τοπικού παραρτήματος της Επιτροπής Έρευνας.
Το αιματηρό περιστατικό, το οποίο συνέβη ακριβώς έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, την 18η Μαρτίου, εκτυλίχθηκε «στην έξοδο μιας εκκλησίας», επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή από το υπουργείο Υγείας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.
Η ρωσική εφημερίδα RBK δημοσίευσε τη μαρτυρία ενός ιερέα που υποστήριξε ότι ο δράστης στοχοθέτησε πιστούς που εξέρχονταν από το ναό μετά τη λειτουργία.
«Σήμερα, γύρω στις 16.00 τοπική ώρα, είχαμε μόλις ολοκληρώσει τη λειτουργία, ο κόσμος άρχισε να φεύγει. Ένας γενειοφόρος άνδρας έτρεξε προς την εκκλησία φωνάζοντας "Αλλάχου Άκμπαρ" και τραυμάτισε θανάσιμα τέσσερις ανθρώπους» περιέγραψε στο RBK ο ιερέας Παβέλ.
«Ήταν οπλισμένος με μια καραμπίνα και ένα μαχαίρι» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας:
«Όταν ακούσαμε τους πυροβολισμούς, κλείσαμε γρήγορα τις πόρτες για να μην μπει μέσα» στο ναό.
Σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται η σορός ενός άνδρα, που περιγράφεται ως ο δράστης, ο οποίος έχει γενειάδα και φορά στρατιωτική περιβολή.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget