Thursday, February 22, 2018

«Ζητώ συγχώρεση από τον Θεό για αυτό που θα κάνω.." λεει ο 67 χρονος που σκότωσε την αδελφή του και αυτοκτόνησε


«Ζητώ συγχώρεση από τον Θεό για αυτό που θα κάνω και την αδερφή μου. Νοιώθω κουρασμένος. Κανείς δεν μου στάθηκε από την γειτονιά μετά το κακό που με βρήκε με την καρδιά μου. Ευχαριστώ τον ……., τον …….., τον ……. , που στάθηκαν σαν πραγματικοί φίλοι», έγραψε σε χαρτάκι μπλοκ ο 67χρονος, ο οποίος αφού σκότωσε την 63χρονη αδελφή του στον Άγιο Δημήτριο, αποφάσισε να αυτοκτονήσει, χθες τα ξημερώματα.
Όλα έγιναν στις περίπου 12 τα μεσάνυχτα στην οδό Πελοπίδα 35 στη μονοκατοικία όπου διέμεναν οι δυο τους. Ο ηλικιωμένος, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές μαχαίρωσε τη γυναίκα στον λαιμό και στο στήθος στην κουζίνα του σπιτιού και αμέσως μετά, στον ίδιο χώρο έκοψε τις φλέβες του, βάζοντας τέλος στη ζωή του.



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας και δολοφόνος ήταν εμμονικός με την προστασία της αδερφής του, ενώ είχε έμμονη ιδέα για την μετέπειτα τύχη της αν εκείνος πέθαινε. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι γείτονες επρόκειτο για έναν άνδρα με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και αρκετές εμμονές που σχετίζονταν με την κατάσταση της υγείας του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τα δύο αδέλφια ζούσαν μαζί στη μονοκατοικία στον Άγιο Δημήτριο και δεν είχαν δώσει ποτέ αφορμή για συζητήσεις στη γειτονιά τους.
Πριν από περίπου ένα μήνα ο δράστης είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς, που του δημιούργησε την εμμονή πως επρόκειτο να πεθάνει και επομένως να αφήσει μόνη στη ζωή την αδερφή του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο αυτόχειρας  στην επιστολή, αναφέρεται και σε κάποια προβλήματα υγείας της αδελφής του, τα οποία όμως σύμφωνα με πληροφορίες των Αρχών δεν ήταν σοβαρά, αφού η δολοφονημένη γυναίκα έπασχε απλώς από ιλίγγους.
«Έχουμε σχεδόν μεγαλώσει μαζί. Ήταν μία εξαιρετική οικογένεια. Είναι μεγάλη έκπληξη αυτό που συνέβη και τώρα πρόσφατα βλεπόμαστε δεν είχα καταλάβει ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Ειδικά με την Τίνα, πάντα ερχόταν και με συμβούλευε, δούλευε, τι να σας πω έχουμε μείνει ξεροί. Ούτε ήξερα ότι έχουν προβλήματα υγείας. Ήταν αγαπημένοι, αυτό φαινόταν τουλάχιστον, στο σπίτι τους δεν είχα μπει ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά στον «Ε.Τ.» μία γειτόνισσα που διαμένει λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι των δύο ηλικιωμένων.  



«Το τελευταίο καιρό είχε κάνει μία εγχείρηση καρδιάς και από εκεί και πέρα φαίνεται ότι δεν το άντεξε; δεν μπορούσε να το ξεπεράσει; Δεν βγήκαν καλές εξετάσεις; Ήταν πάρα πολύ αγαπημένα αδέρφια, ευγενέστατα, φιλησυχα, δεν είχε ακουστεί τίποτα στη γειτονιά», πρόσθεσε χαρακτηριστικά μία άλλη γειτόνισσα που τους γνώριζε τα τελευταία είκοσι χρόνια. Τόνισε ακόμη πως τα δύο αδέρφια δεν είχαν παντρευτεί ποτέ και πως ο αυτόχειρας ήταν συνταξιούχος χρυσοχόος, ενώ η άτυχη γυναίκα εργαζόταν ως ιδιωτική υπάλληλος για αρκετά χρόνια.  
«Το μάθαμε χθες το βράδυ. Μου είπε ο γιος μου ότι τα φώτα τους ήταν αναμμένα. Μάλιστα κάποιοι γείτονες του είπαν ότι ήταν τουλάχιστον δύο ημέρες αναμμένα. Τους έπαιρναν τηλέφωνο και στο σταθερό και στα κινητά και έτσι κατάλαβαν ότι κάτι σοβαρό πρέπει να συμβαίνει και ειδοποιήθηκε η αστυνομία», μας είπε χαρακτηριστικά.
Φωτό: Intimenews

No comments:

Post a Comment

wibiya widget