Sunday, February 18, 2018

Οι Κούρδοι της Συρίας (YPG) επιτέθηκαν σε αρχηγείο του τουρκικού στρατού μέσα στην Τουρκία


Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι πραγματοποίησαν μια ειδική καταδρομική επιδρομή με στόχο ένα αρχηγείο του τουρκικού στρατού στο χωριό Κιρί Χανέ, στο τουρκικό έδαφος, στην επαρχία Χατάι(Αντιόχεια) της νοτιοδυτικής Τουρκίας.
Οι Κούρδοι της Συρίας δεν αποσαφήνισαν πώς πραγματοποιήθηκε η επιχείριση ή με τι όπλο χτύπησαν το τουρκικό αρχηγείο. Ωστόσο, ισχυρίζονται ότι από την επιδρομή τους σκοτώθηκαν επτά Τούρκοι στρατιώτες και ισλαμιστές μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).
Επιπλέον, οι YPG κάλεσαν τους πολίτες της νότιας Τουρκίας να μένουν μακριά από θέσεις του τουρκικού στρατού και του FSA.
Αυτό πιθανόν να σημαίνει ότι οι Κούρδοι της Συρίας σχεδιάζουν και νέες επιδρομές στο τουρκικό έδαφος.
Οι τουρκικές Αρχές δεν επιβεβαιώνουν την κουρδική επίθεση στο έδαφος της Τουρκίας, όμως πολλοί Σύροι μιντιακοί ακτιβιστές επιβεβαιώνουν ότι πραγματοποιήθηκε κουρδική επίθεση στην επαρχία Χατάι.
Ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε στις 20 Ιανουαρίου τη στρατιωτική επιχείριση «Κλάδος Ελαίας» με στόχο την κουρδική πολιτοφυλακή στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.
Οι Κούρδοι από την πλευρά τους «απάντησαν» με την επιχείριση «Κυνήγι Λύκων», με στόχο τις τουρκικές δυνάμεις και τους ισλαμιστές μισθοφόρους του FSA.
Tribune.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget