Saturday, February 17, 2018

Οι Τούρκοι έκαναν χρήση χημικών όπλων στην Εφρίν – Βομβάρδισαν χωριό με δηλητηριώδη αέρια

Επίθεση με δηλητηριώδες αέριο φέρεται να εξαπέλυσε ο τουρκικός στρατός σε χωριό στον κουρδικό θύλακα Εφρίν της Συρίας, σύμφωνα με τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).
Δεν υπήρχε κάποιο άμεσο σχόλιο από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που έχουν αρνηθεί στο παρελθόν τις κατηγορίες ότι στοχοθετούν αμάχους στην επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας», που διεξάγουν στην κουρδική περιοχή της Εφρίν.
Ο Μπιρούσκ Χάσακα, ένας εκπρόσωπος στην Εφρίν της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) -κυρίως συνιστώσας των SDF-, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι ο τουρκικός βομβαρδισμός έπληξε το χωριό Αράντα στο βορειοδυτικό τμήμα της περιοχής, κοντά στα τουρκικά σύνορα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, από την επίθεση έξι άνθρωποι υπέφεραν από αναπνευστικά προβλήματα και άλλα συμπτώματα που αποτελούν ένδειξη μιας επίθεσης με δηλητηριώδες αέριο.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε από την πλευρά του ότι οι τουρκικές δυνάμεις και οι ισλαμιστές παραστρατιωτικοί μισθοφόροι του έπληξαν την Παρασκευή με όλμους το χωριό.
Σύμφωνα με το εν λόγω Παρατηρητήριο, ιατρικές πηγές στην Εφρίν ανέφεραν ότι έξι άνθρωποι εξαιτίας της επίθεσης υπέφεραν από δύσπνοια και είχαν διεσταλμένες κόρες οφθαλμού, ενδείξεις μιας πιθανής επίθεσης με δηλητηριώδες αέριο.
Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο ένα γιατρό σε ένα νοσοκομείο στην Εφρίν, μετέδωσε ότι ο βομβαρδισμός των τουρκικών δυνάμεων του χωριού προκάλεσε ασφυξία σε έξι ανθρώπους.
Στις 6 Φεβρουαρίου, τα Ηνωμένα Έθνη απηύθυναν έκκληση για άμεση εκεχειρία στη Συρία για ανθρωπιστικούς λόγους.

*Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, οι χωρικοί που δέχτηκαν την επίθεση με το δηλητηριώδες αέριο.


There are suspicions that the invading Turkish army used chlorine gas, a chemical weapon, against civilians in Shiye district of Afrin which is targeted by intensified attacks of the Turkish army and allied jihadist groups since January 20

Tribune.gr 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget