Monday, June 4, 2018

Bόρεια Ήπειρος. Μετά τις καμπάνες κάνουν φτερά και οι σταυροί στα χωριά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας


Οι ληστοσυμμορίτες, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των δικών μας ανθρώπων στα χωριά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και κυρίως την έλλειψή του νόμου (η μάλλον νόμοι μπορεί να υπάρχουν αλλά μέχρι σήμερα ουδείς τιμωρήθηκε για την πράξη του) αδειάζουν κυριολεκτικά τα σπίτια των Βορειοηπειρωτών με όλα τους τα υπάρχοντα.
Αν και αναγέρθηκαν δύο αστυνομικά κέντρα, στη Λιβαδειά και στους Γεωργουτσάτες, μέχρι σήμερα κανένας δεν πιάστηκε και να δώσει λογαριασμό μπροστά στη δικαιοσύνη για την πράξη του. Αυτό κι αν δεν είναι ενθάρρυνση στις πράξεις τους.
Οι αθεόφοβοι δεν άφησαν απαραβίαστα ούτε τα θρησκευτικά ιδρύματα. Διέρρηξαν πολλές εκκλησίες αρπάζοντας εικόνες και άλλα ιερά σκεύη μεγάλης αξίας. Ξύλωσαν σχεδόν όλες τις καμπάνες πωλώντας τις για ελάχιστα χρήματα έναντι της μεγάλης αξίας τους.
Τις τελευταίες μέρες οι διαρρήκτες, αυτοί, οι αθεόφοβοι, οι άσπλαχνοι και τρις καταραμένοι μπήκαν και στα νεκροταφεία, διαταράσσοντας ακόμα και τις ψυχές των νεκρών. Αφαιρούν από τους τάφους τους όλους τους σταυρούς από όποιο είδος μετάλλου κι αν είναι.
Αυτό συνέβη τις πρωινές ώρες της 26ης Μαΐου στο νεκροταφείο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Καινούργιο.
Οι κάτοικοι είναι πολύ ανάστατοι, οι αρχές αδρανείς.
(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

No comments:

Post a Comment

wibiya widget