Monday, June 4, 2018

Τι γράφει η εφημερίδα ΚΑΛΑΜΙ των ΗΠΑ για το ΦΑΝΑΡΙ και τα εκκλησιαστικά της ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Αναδημοσίευση απο  το 
 KALAMI ... Από τον Φεβρουάριο 1995



Εκκλησιαστικό ζήτημα, Αμερική: Ο ''εφτάψυχος'' αρχιεπίσκοπος και τα...ηρεμιστικάΣτα 90 του, παραμένει ευκίνητος, ενεργός και...ενεργούμενος. Μπορεί να ''λύσσαξαν'', τα τελευταία χρόνια, οι του κοινού ''δόγματος'' (follow the money), δηλ. η ημερήσια ''Εθνικός Κόραξ'' Αστόριας Νέας Υόρκης και ο ''φάδερ 'Αλεξ'', να ''παραιτήσουν'' τον Δημήτριο, αλλά αυτός εκεί, δεν παραιτείται, γιά ''να τους σκάσει''. Με αποτέλεσμα, οι του ''Κόρακα'' (ειδικά), ο ''άτυπος αρχιεπίσκοπος φάδερ 'Αλεξ'' (Καρλούτσος) και οι τρεις που υποδύονται τους μητροπολίτες σε Νέα Υερσέη, Σικάγο, άγιο Φραγκίσκο, να έχουν ανάγκη ηρεμιστικών, γιά να συνέλθουν από τις ''σφαλιάρες'' και το ''κράξιμό'' τους από την Ομογένεια. Ενώ ο ''πορευόμενος χωρίς ράσο'', ο Αστόριας Νίκος Ανδριώτης, το διασκεδάζει, φωνάζοντας: «Δημήτριε γερά, πάρτους τα βρακιά... Βαλιώτη προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα».
Σημ.: Ο Μήτσος, μόνιμος θαμώνας του καφεζαχαροπλαστείου στην ''Ντίτμαρς μπουλεβάρη'' Αστόριας, φιλοσοφεί, πίνοντας ''φραπέ'': «Εδώ που φτάσαμε στα εκκλησιαστικά, μόνο ο Βικέντιος Μαλαματένιος θα μας σώσει».
Τα χρήματα της Ομογένειας, μέσω Αρχιεπισκοπής-Μητροπόλεων (που είναι ΜΗ κερδοσκοπικές εταιρίες με 501c του IRS), κατατίθενται σε προσωπικό λογαριασμό του οικουμ. Πατριάρχη, βασικά σε ευρωπαϊκές πόλεις (εκτός Τουρκίας). Μήπως είναι καιρός να ζητήσουμε από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να ασχοληθεί με την υπόθεση, επειδή παρατράβηξε η εξαπάτηση της Ομογένειας;''Παίζει με την φωτιά'' το ''Φανάρι'' στο εκκλησιαστικό ζήτημα ΑμερικήςΣυνηθισμένος να συνδιαλέγεται με υποτακτικούς-δουλοπρεπείς και εκβιαζόμενους ''ιεράρχες'', ο οικουμ. Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ζήτησε (30 Μαίου '18), στην διευρυμένη Σύνοδο, την παραίτηση του αρχιεπίσκοπου Αμερικής.
Προς τιμήν του, ο Δημήτριος είπε ΟΧΙ.
Η απαίτηση της Ομογένειας τώρα, είναι η απομάκρυνση του ''άτυπου έγγαμου αρχιεπίσκοπου'', του διαπλεκόμενου-διεφθαρμένου ''φάδερ 'Αλεξ'' (Καρλούτσου), που λειτουργεί, ανεξέλεγκτα, ως ''εισπράκτορας'' του Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ και ''ανεβοκατεβάζει'' αρχιεπισκόπους. Aφού πρώτα λογοδοτήσει γιά σκάνδαλα και ενημερώσει την Ομογένεια, ΠΟΣΑ εκατομ. δολάρια τα τελευταία 20 χρόνια, διοχετεύτηκαν -με ενέργειές του- σε τραπεζικούς λογαριασμούς -ειδικά εκτός Τουρκίας- του οικουμ. Πατριάρχη και λοιπών ''συνοδικών''.
'Οπως είναι γνωστό, επειδή η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το ''Φανάρι'' ως ''οικουμενικό Πατριαρχείο'', οι ''λογίες-χαράτσια'' από Μητροπόλεις, Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ, κατατίθενται στον προσωπικό λογαριασμό του, ''Πατριάρχης Βαρθολομαίος Αρχοντώνης'', στην Κων/πολη και, κατά προτίμηση, σε τράπεζα ευρωπαϊκής πόλης. Οι μεγάλες δωρεές Ομογενών σε χρήμα, κατατίθενται μόνο σε προσωπικό λογαριασμό του οικουμ. Πατριάρχη, σε δύο ευρωπαϊκές πόλεις.
Τα χρήματα της ελληνικής κυβέρνησης (6 εκατομ. ευρό τον χρόνο, 
από υπουργείο Εξωτερικών), κατέληγαν στο άγρια φιλοχρήματο οικουμ. Πατριαρχείο, σε ΜΕΤΡΗΤΑ ΜΟΝΟ, μέσω του γεν. Προξενείου της Ελλάδας, στην Κων/πολη.
Το οικουμ. Πατριαρχείο και ο Πατριάρχης, ουδέποτε δίνουν οικονομικό απολογισμό. Και παραμένει άγνωστο, ΠΟΥ καταλήγουν τα χρήματα.
Σε ότι αφορά την Αμερική, αυτή την φορά, ο εκβιασμός Βαρθολομαίου δεν θα περάσει. Αρκετά υπόφερε η Ομογένεια από το ''τουρκικό 'Ιδρυμα'' στην Κων/πολη, που λειτουργεί ως ασύδοτος ''πράκτορας της Τουρκίας'' και νομίζει ότι είναι ''αφεντικό της Ομογένειας''.
Μην ξεχνάμε ότι οι Ομογενείς στην Αμερική έχτισαν εκκλησίες, σχολεία, κοινοτικά Κέντρα, Ιδρύματα και συντηρούν το Πατριαρχείο.
Η επιτακτική ανάγκη γιά αυτοκέφαλη Εκκλησία στις ΗΠΑ έχει ωριμάσει και είναι αποδεκτή από την μεγάλη πλειοψηφία των Ελληνοαμερικανών, που έχουν αηδιάσει με τις ''δεσποτικές'' πράξεις του Βαρθολομαίου και τις ανεξέλεγκτες ''αλητείες'' του ''φάδερ 'Αλεξ''.


Το Στέητ Ντηπάρτμεντ γιά τις ''θρησκευτικές ελευθερίες''Τι αναφέρει η έκθεση (2017) γιά την Ελλάδα και τι η έκθεση γιά την Τουρκία

''Στημένες εκλογές'' στην -χωρίς μέλλον- ελλην. Ομοσπονδία Αστόριας Νέας Υόρκης
Η ''μεγάλη Ομοσπονδία'', όπως ψευδέστατα και παραπλανητικά δήλωνε σε ''πρόθυμα'' ΜΜΕ της Αθήνας ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρος Γαλάτουλας, αποδείχτηκε... ''μικρή''. Γιά ''περισσότερους από 200 συλλόγους-μέλη'' έκανε πάντα λόγο ο πρόεδρος, γιά να αποδειχτεί, παραμονές εκλογών (θα γίνουν 3 Ιουνίου '18), ότι ''καταστατικά'' οι σύλλογοι-μέλη είναι μόνο 72 (τυπικά), επιβεβαιώνοντας έτσι απόλυτα το ''Κ'', που έγραφε τα τελευταία χρόνια ότι ''οι σύλλογοι της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης ουσιαστικά είναι 40 και άλλοι 40 τυπικά μόνο υπάρχοντες''. Κι επειδή ''το ψέμα έχει κοντά ποδάρια'', 10 ημέρες πριν τις εκλογές, στο ''Συνέδριο'', αποδείχτηκε η πραγματικότητα, γιά την ''δύναμη'' της υπό διάλυση Οργάνωσης των επιτήδειων-τυχοδιωκτών... (ΔΙΑΒΑΣΤΕ)


«'Αδειασμα» του υφυπ. Εξωτερικών (''αρμόδιου'' γιά Απόδημους) Τ. Κουίκ από ''Μαξίμου''
Η ανακοίνωση «καθήκοντα άμισθης ειδικής συμβούλου στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού για θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Διασποράς αναλαμβάνει η Κατερίνα Ναυπλιώτη–Παναγοπούλου», πιστοποιεί ένα γεγονός: Ούτε λαμβάνουν υπόψην τον υφυπουργό Εξωτερικών, υποτίθεται ''αρμόδιο γιά τους Απόδημους'', Τέρενς Κουίκ... (ΔΙΑΒΑΣΤΕ)



Γιατί γελά η Ομογένεια με τους αστείους και χωρίς ''λαϊκό έρεισμα'' μητροπολίτες ΗΠΑ
Σέρνονται, αντί να βαδίζουν όρθιοι, μαζί με το ''ποίμνιο''. Πως να τους έχει σε εκτίμηση η Ομογένεια;... (ΔΙΑΒΑΣΤΕ)


ΔΕΝ υπάρχει ''Αρχιεπισκοπή Αμερικής''. Ουσιαστικά είναι Νέας Υόρκης και περιχώρων, μετά την πολυδιάσπαση από τον Βαρθολομαίο (μέσα '90) της ''Αρχιεπισκοπής Βορείου και Νοτίου Αμερικής'' σε Μητροπόλεις. Τα αποτελέσματα της άφρονης πολιτικής ''διαίρει, βασίλευε και μάζευε χρήμα'' του οικουμενικού Πατριαρχείου, τα ζούμε τώρα, με τις άδειες εκκλησίες και την αδιαφορία της Ομογένειας, η οποία, αηδιασμένη, δεν ασχολείται, εγκαταλείποντας τις εκκλησίες που δημιούργησε. Tο οικουμ. Πατριαρχείο, έκανε ''εξαιρετική δουλειά'' γιά όφελος της Τουρκίας.
Η μεγάλη είδηση: Εκκλησιαστικές ανατροπές στην ΑμερικήΘα τεθεί θέμα ''αυτοκεφαλίας'' στην 44η Κληρικολαϊκή Συνέλευση(Βοστώνη, 2-5 Ιούλιου '18)
Ακόμα και η ''επαρχιακή Σύνοδος Αμερικής'' (αρχιεπίσκοπος και 6 από τους 8 μητροπολίτες) είναι υπέρ της αυτοκεφαλίας, άσχετα τι λένε δημόσια και ''θεατρινίστικα''... (ΔΙΑΒΑΣΤΕ).
Η αυτοκεφαλία της Εκκλησίας μας στην Αμερική, επιβάλεται, επειδή δεν μπορεί να είναι ''όμηρος'' (μαζί και η Ομογένεια) του οικουμ. Πατριαρχείου, που ''έκανε κομμάτια'' (μέσα '90, σε Μητροπόλεις) την δυνατή -παλαιότερα- Αρχιεπισκοπή Βορείου και Νοτίου Αμερικής, που ''ληστεύει'' την Ομογένεια και πρoωθεί-υπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας.
Η Κληρικολαϊκή Συνέλευση είναι το ανώτατο Σώμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Αν αποφασίσει την αυτοκεφαλία, τότε ''τέλειωσε η υπόθεση'' και το Πατριαρχείο, ΔΕΝ μπορεί να κάνει οτιδήποτε, επειδή Αρχιεπισκοπή και Μητροπόλεις είναι ''μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις-εταιρίες'' στις ΗΠΑ.
'Ηδη η Οργάνωση OCL (Orthodox Christian Laity), κινητοποιεί τα μέλη της γιά το ζήτημα της αυτοκεφαλίας.

Σημ.: Αν το Πατριαρχείο ήθελε να κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά, θα έπρεπε άμεσα ''να πετάξει έξω με τις κλωτσιές'' τον δημιουργό κρίσεων ''άτυπο αρχεπίσκοπο'', τον ''φάδερ 'Αλεξ'' (Καρλούτσο). Δεν το έπραξε, εξαιτίας οικονομικών συμφερόντων (αυτό ενδιαφέρει πρώτιστα το ''Φανάρι'') και τώρα θα υποστεί τις συνέπειες της άφρονης, φιλοχρήματης, διασπαστικής και αυταρχικής πολιτικής του.

Βαρθολομαίος, Καρλούτσος

''Τρέχουν'' να σβήσουν την ''φωτιά'' στο εκκλησιαστικό ζήτημα Αμερικής (ΗΠΑ)
Μετά την δήλωση του ευεργέτη της Εκκλησίας και Ιδρυμάτων της Ομογένειας, επιχειρηματία Στάθη Βαλιώτη, στην τελετή αποφοίτησης της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης (19 Μαίου '18), το οικουμ. Πατριαρχείο, μέσω του άτυπου και διαπλεκόμενου ''αρχιεπίσκοπου'' στις ΗΠΑ, ''φάδερ 'Αλεξ'' (Καρλούτσου), γνωστού και ως ''εισπράκτορα του Βαρθολομαίου'', προσπαθεί να ''σβήσει την φωτιά'', επιστρατεύοντας δήθεν ''επώνυμους'', με τους οποίους η Ομογένεια γελά... (ΔΙΑΒΑΣΤΕ)

No comments:

Post a Comment

wibiya widget