Το τσεκούρι του πολέμου ξέθαψαν γι’ ακόμα μια φορά ο υπουργός των Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και η Ντόρα Μπακογιάννη.
Το «μενού» τη σφοδρής αντιπαράθεσης που κυριάρχησε για αρκετή ώρα στα έδρανα της Ολομέλειας τα είχε όλα: υπαινιγμούς για συνεργασίες με μυστικές υπηρεσίες, υπονοούμενα για υπόγειες συνεργασίας με περιοδικά και φυσικά απειλές για μηνύσεις.
Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν από την ομιλία της κ. Μπακογιάννη η οποία Είπε πως παρακολουθεί τον κ. Κοτζιά να περιφέρεται στα κανάλια και να απειλεί με δημοσιοποίηση εγγράφων για το Σκοπιανό.
«Γνωστή η λογική της Στάζι. Ο κ. Κοτζιάς, έχει εμπειρία από την αλήστου μνήμης συνεργασία του με το καθεστώς Χόνεκερ», σημείωσε.
Ο κ. Κοτζιάς δεν άφησε τις αιχμές αναπάντητες και σηκώνοντας το γάντι είπε: «τις ύβρεις συγκεκριμένου περιοδικού που έχουν καταδικαστεί τις ξαναχρησιμοποιείτε! Καλώ την κ. Μπακογιάννη ή να τις πάρει πίσω ή να δεχθεί την άρση της ασυλίας της». Εξέφρασε δε την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση και να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια.
Η κ. Μπακογιάννη ωστόσο επέμεινε λέγοντας πως έγγραφε ο κ. Κοτζιάς βιβλία στην ανατολική Γερμανία  και κάλεσε τον υπουργό να της κάνει μήνυση για να πάνε στα δικαστήρια και να «βάλουμε κάτω την ιστορία σας».
«Επανέλαβε την ύβρη για να αποπροσανατολίσει από τα χάλια του κόμματός της. Την ίδια μέρα που δημοσίευσαν την ύβρη τα Νέα, δημοσιεύανε τις δηλώσεις Σταϊνμάιερ για το πώς μέναμε στη Φρανκφούρτη! Βιβλίο μου που έχω καμάρι που το συνέγραψα με καθηγητή του πανεπιστημίου της Βρέμης υβρίζεται από περιοδικό που ενδεχομένως να χρηματοδοτείται από την οικογένεια», απάντησε σε έντονο ύφος ο κ. Κοτζιάς για να επανέλθει η κ. Μπακογιάννη μέσα σε ένταση: «αυτό που σας αμφισβήτησα είναι ότι δεν είστε καθηγητής στο Χάρβαρντ και την Οξφόρδη και υποχρεωθήκατε να το φάτε! Κάντε μου μήνυση», είπε με τον προεδρεύοντα Σπ. Λυκούδη να προσπαθεί μάταια να πείσει τους δύο να σταματήσουν να μαλώνουν για τα πτυχία τους.
«Είναι ψευδή δημοσιεύματα για επιστημονική μου κατάρτιση! Είμαι εκλεγμένος μέλος στην Οξφόρδη. Στο Αμβούργου έχω κάνει επισκέπτης Καθηγητής. Για το Χάρβαρντ δεν είπα ποτέ ότι είμαι καθηγητής αλλά ερευνητής. Η κ. Μπακογιάννη να μας πει πως απέκτησε το πτυχίο της και από ποιες σχολές μετεγράφη στις πολιτικές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Μονάχου», αντίτεινε ο κ. Κοτζιάς.
Τα αίματα δεν ηρέμησαν καθώς την ώρα που πέρασε μπροστά από τα έδρανα η κ. Μπακογιάννη, ο υπουργός αρχή σε να της φωνάζει «είσαι άθλια, είσαι άθλια». Εκείνη δεν απάντησε στην πρόκληση αλλά ο παρευρισκόμενος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατήγγειλε σε έντονο ύφος πως δεν μπορεί να λέγονται αυτά τα πράγματα στην Ολομέλεια.
Απο .News post. 

ΔΕΙΤΕ
 ΕΠΙΣΗΣ