Monday, June 11, 2018

Εξονυχιστικό έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία της Μαρέβας αποφάσισε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες

«Φύλλο και φτερό» θα κάνει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες τα περιουσιακά στοιχεία της Μαρέβας Μητσοτάκη.
Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής, σύμφωνα με το www.koutipandoras.gr και τον Άγγελο Προβολισιάνο, συναποφασίστηκε ο ενδελεχής έλεγχος του πόθεν έσχες επί του συνόλου της περιουσιακής κατάστασης της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη ακόμα και για την περίοδο της αντιφατικής συζυγικής διάστασης, λόγω των αντικρουόμενων προσεγγίσεων για τη διάρκειά της.
Παρά τους νομικίστικους ελιγμούς και τις προφάσεις από την πλευρά της ΝΔ για ένα γεγονός που ο ίδιος ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έπρεπε να ζητά για λόγους ηθικής τάξης τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του, η Μαρέβα Μητσοτάκη θα υποστεί τη βάσανο του εξονυχιστικού ελέγχου, καλούμενη πλέον να προωθήσει στην Επιτροπή τα στοιχεία που αποδεικνύουν τον τρόπο κτίσεως των περιουσιακών της στοιχείων για την περίοδο 2005 – 2014.
Κατά τις πληροφορίες του koutipandoras.gr, στο κενό έπεσε η προσπάθεια του εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Επιτροπή να θεωρηθεί η δήλωση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι ως «αρχική» και όχι ως «συνεχόμενη».
Δηλαδή, να λογιστεί η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη ως υπόχρεη δήλωσης πόθεν έσχες για πρώτη φορά και όχι η υποχρέωσή της αυτή να κριθεί ως συνέχεια όλων των προηγούμενων δηλώσεών της, ασχέτως αν είχε μεσολαβήσει η περίοδος της διφορούμενης χρονικά συζυγικής διάστασης.
Αν η δήλωση της κας Μητσοτάκη θεωρούταν ως «αρχική», τότε η Επιτροπή δεν θα ήλεγχε τις επίδικες μεταβολές της περιουσιακής της κατάστασης, κάτι που τώρα κατέστη δυνατόν.
Όπως σχολίαζαν χαρακτηριστικά καλά πληροφορημένες πηγές, αν ίσχυε κάτι τέτοιο και πολλώ δε μάλλον αν ο έλεγχος του πόθεν έσχες εξομοιωνόταν με τον φορολογικό, τότε υπήρχε ο κίνδυνος σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος να προβεί σε μαζική συζυγική διάσταση!
Τα στοιχεία που θα διαβιβάσει η σύζυγος του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα διερευνηθούν από ορκωτό ελεγκτή, το πόρισμα του οποίου αναμένεται να οδηγήσει την υπόθεση -βάσει Κανονισμού και κείμενης νομοθεσίας- στο αρχείο ή στον εισαγγελέα.
Πλέον, αναμένεται να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο ως προς το περιβόητο σπίτι του Βολταίρου, το παραδείσιο επιχειρείν και τις δραστηριότητες της κας Μητσοτάκη που συνδέονται με τον καλλιτεχνικό χώρο και δη με ζωγράφους τα έργα των οποίων κοσμούν τοίχους ελεγχόμενων από το FBI για ξέπλυμα χρήματος.
Tribune.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget