Thursday, June 7, 2018

Αντώναρος: Αυτός είναι ο λόγος που o Mητσοτάκης απομακρύνθηκε από τις αξίες της Ν.Δ.

Με ένα μακροσκελές κείμενο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος αναφέρθηκε στους λόγους που –κατά τη γνώμη του- συνηγόρησαν στην απομάκρυνση της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ από την ιδρυτική διακήρυξή της το 1974 και τις αρχές, τις αξίες και το πολιτικό όραμα που διατύπωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στο συνέδριο στη Χαλκιδική το 1977.
Στην ανάρτησή του το πρώην στέλεχος της ΝΔ σχολιάζει σκωπτικά την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ θυμάται και την «αμνησία» που επέδειξε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη το 1963.

Συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Αντώναρος γράφει:

«Το θέμα αυτό με τριβίλιζε μήνες τώρα. Τι να είναι άραγε αυτό που εξώθησε τη σημερινή ηγεσία της Νεας Δημοκρατίας να διολισθήσει και να απομακρυνθεί τόσο πολύ από την ιδρυτική διακήρυξη της Νεας Δημοκρατίας το 1974 και τις αρχές, τις αξίες και το πολιτικό όραμα που διατύπωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στο συνέδριο στη Χαλκιδική το 1977;
»Δεν μπορεί, έλεγα και ξαναέλεγα, κάποιος σοβαρός λόγος θα υπάρχει. Κι αντε να σκεφτομαι — και άκρη να μη βρίσκω.
»Ωσπου ξαφνικά κάτι έκανε κλικ μέσα στο μυαλουδάκι μου. Βρε αυτό είναι είπα.
»Η σημερινή ηγεσία της ΝΔ, αν και πενηντάρισε προσφάτως, ήταν τότε η στο δημοτικό ή άντε με κοντά παντελονάκια στο γυμνάσιο.
»Αρα που να ξέρουν τα παιδια; Που να μπλέκουν με… πολιτική «προιστορία»;
»Μονο όσα συνέβησαν μετα την… ενηλικίωση τους τους δεσμεύουν. Εδώ δεν ξέρουν τι έγινε με τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη το 1963.
»Οσο για την επταετία 1967-74 δεν είμαι σίγουρος αν «θυμούνται» ότι είχαμε στρατιωτική δικτατορία – άλλωστε ενας αντιπρόεδρος, διορισμένος συνειδητά από τον Μητσοτάκη, θαυμάζει τους συνταγματαρχαίους για την ευμάρεια που επεφύλαξαν – δήθεν στη χώρα.
»Μήπως λοιπόν αδικούμε τον Μητσοτάκη και την πολιτικά άκαπνη παιδική χαρά που έχει μσζέψει γύρω του;
»Με ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ΦΥΣΙΚΑ. Εγω λέω όχι. Αγνοια της ιστορίας του τόπου η επιλεκτική χρήση της δεν δικαιολογείται. Αγνοια της ιστορίας και των αρχών της παράταξης που θέλει να ηγείται κάποιος δεν επιτρέπεται.
»Κι αυτο το ξέρουν οι Νεοδημοκράτες κι οι Νεοδημοκράτισσες που τις αρχές του Καραμανλή πιστεύουν κι όχι της νεοφιλελεύθερες αντικοινωνικές δοξασίες της Θατσερ που ο Μητσοτάκης και η δήθεν ηγετική του ομάδα.
»Θα το αποδείξουν, πιστεύω, με τη στάση τους στις επόμενες εκλογές.
»ΥΓ. Και για να θυμόμαστε την ιστορία. Στη κηδεία του Λαμπράκη το 1963 την Ενωση Κέντρου εκπροσώπησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Δεν μπορει. Κάτι θα έχει πει γι αυτό ο πατέρας στον γιόκα του»

No comments:

Post a Comment

wibiya widget