Wednesday, July 4, 2018

Τζανακόπουλος: Η ΝΔ θέλει την περικοπή των συντάξεων – Είναι σε πανικό

«Η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για τις συνθήκες ζωής των πολιτών. Θέλει την περικοπή των συντάξεων» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, παραθέτοντας αναλυτικά τη χθεσινή αμήχανη στάση των Κυριάκου Μητσοτάκη και Κωστή Χατζηδάκη στις αναφορές του Πιερ Μοσκοβισί πως δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο και στο «παράθυρο» που άφησε για ακύρωση του μέτρου περικοπής των συντάξεων το 2019.
«Αυτοί οι θλιβεροί πρωταγωνιστές του ελληνικού δράματος, της περιόδου 2010-2014, βρίσκονται αυτές τις μέρες σε πανικό.
»Και χάνουν κάθε σπιθαμή αξιοπιστίας και σοβαρότητας, καθώς βλέπουν ότι το καταστροφολογικό τους αφήγημα, έχει την ίδια ημερομηνία λήξης με τα μνημόνια.
»Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του πανικού, ήταν η χθεσινή τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Χατζηδάκη από το βήμα της Βουλής.
»Ο κ. Χατζιδάκης, θυμωμένος από τη σκληρή γι’ αυτόν πραγματικότητα που περιέγραφε ο επίτροπος Μοσκοβισί, έσπευσε να του επιτεθεί.
»Και παράλληλα, σε μια άκρως αποκαλυπτική αλλά και αμήχανη αποστροφή του λόγου του, αποκάλυψε το πραγματικό σχέδιο της ΝΔ».
«Η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για τις συνθήκες ζωής των πολιτών. Θέλει την περικοπή των συντάξεων, την έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμα της με πρόσχημα την διεθνή δέσμευση της χώρας και τώρα που χάνει το άλλοθι της αποσταθεροποιείται.
»Το αφήγημα στο οποίο στήριξε όλη την αντιπολιτευτική της τακτική έχει καταρρεύσει» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Όπως σημείωσε, «με την ίδια αμηχανία ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε και αυτός να κάνει παρατήρηση στον επίτροπο που κατεδάφισε το αντιπολιτευτικό του αφήγημα, αλλά στέρησε και το άλλοθι για το βαθιά αντικοινωνικό πρόγραμμα της ΝΔ».

Η επίσκεψη Μοσκοβισί επιβεβαίωσε το οριστικό τέλος της περιόδου των μνημονίων

«Η χθεσινή επίσκεψη του επιτρόπου κ. Μοσκοβισί στην Ελλάδα επιβεβαίωσε το οριστικό τέλος της περιόδου των μνημονίων» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Όπως ανέφερε, «είναι, πλέον, σαφές ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε μία νέα εποχή, απαλλαγμένη από διαρκείς και -πολλές φορές- παράλογους εξωτερικούς καταναγκασμούς».

Για τη ΝΔ όλοι είναι ψεύτες

Στο ίδιο μήκος κύματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «για τη ΝΔ όσοι βασίζονται στα πραγματικά δεδομένα είναι όλοι ψεύτες».
«Είναι ψεύτες όσοι λένε ότι η Ελλάδα τελείωσε τη δημοσιονομική προσαρμογή.
»Είναι ψεύτες όσοι λένε ότι δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο.
»Είναι ψεύτες όσοι λένε ότι η Ελλάδα πήρε μια ουσιαστική λύση στο ζήτημα του χρέους.
»Είναι όλοι ψεύτες» σημείωσε σκωπτικά, αναφέροντας την κυβέρνηση, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και τους διεθνείς αναλυτές και δημοσιογράφους.
«Και οι μόνοι που αποκαλύπτουν αυτή τη διεθνή συνωμοσία, είναι ο κ. Μητσοτάκης και η ηγετική ομάδα της ΝΔ που βρίσκεται γύρω του και τον καθοδηγεί.
»Οι οποίοι, λένε ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό, ότι το μέλλον του δεν μπορεί παρά να είναι δυσοίωνο.
»Ότι θα χρειαστεί νέα δημοσιονομική προσαρμογή. Νέο μνημόνιο, νέα μέτρα, νέα καθίζηση μισθών, νέες περικοπές στο κοινωνικό κράτος, περαιτέρω απορρύθμιση της εργασίας, νομιμοποίηση της φοροασυλίας του μεγάλου πλούτου» πρόθσεσε ο κ. Τζανακόπουλος, τονίζοντας πως «αυτό είναι το πρόγραμμα της ΝΔ που δεν χρειάζεται έξωθεν εντολές για να το εφαρμόσει.
»Διεκδικεί περήφανα την ιδιοκτησία ενός προγράμματος κοινωνικής ισοπέδωσης που προκαλεί ανατριχίλα».

No comments:

Post a Comment

wibiya widget