Thursday, May 3, 2012

Γράμματα-Eκλογές και Μελβουρνιώτικες εκτιμήσεις..Ποιος μιλάει για τη Μεσσηνία;.κ.α.


Το Δίλλημα των εκλογών.
===================

Η εκλογές της  6ης Μαΐου κρίνονται ως η κρισιμότερες για την Ελλάδα από την μεταπολίτευση του 1974. Στις εκλογές αυτές κρίνετε η Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και το νόμισμα της.

 Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες πολίτες ότι για να κυβερνηθεί η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση ευρύτερης  συνεργασίας. Από την εμπειρία τού 2009 , κατάλαβε ότι δεν φτάνουν ούτε 150 ούτε 160 βουλευτές χρειάζεται πολυκομματική κυβέρνηση για να οδηγηθεί η χώρα με ασφάλεια στο μέλλον.  

Η Νέα Δημοκρατία ζητά από το λαό αυτοδύναμη πλειοψηφία και υπόσχετε ότι θα επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο που υπόγραψε μαζί με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αυτό είναι ουτοπία (όνειρο θερινής νυκτός) . Η Νέα Δημοκρατία κατά την γνώμη μου παραπλανεί  τον λαό προκειμένου ο κύριος Σαμαράς να γίνει πρωθυπουργός και κατά δήλωσή  του θα οδηγήσει την χώρα σε επαναληπτικές εκλογές μέχρι να το πετύχει. Αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα έχει στην εθνική μας οικονομία και σε όσα εώς τώρα πέτυχε η κυβέρνηση Παπαδήμου και προσωπικά ο Βαγγέλης Βενιζέλος.    

Το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο.  Η θέση τους είναι έξω από την Ευρώπη , έξω από το Ευρώ και μονομερή διαγραφή του χρέους.

Τα μικρότερα κόμματα τα λεγόμενα αντιμνημονιακά,  λένε να παραμείνουμε στο Ευρώ και στην Ευρώπη, να κάνουμε μονομερή διαγραφή του χρέους αλλά δεν μας εξηγούνε όλοι οι παραπάνω πως θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις των Ιούνιο. 

Δεν θέλω να σχολιάσω την άνοδο του φιλοναζιστικού κόμματος  Χρυσή Αυγή εάν αυτό το κόμμα μπει στην Βουλή αυτό σημαίνει έγκλημα στην δημοκρατίας μας.

Εγώ πιστεύω ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι ο μακράν καλύτερος από όλους τους άλλους κοινοβουλευτικός , και ότι μετά την εμπειρία του ως αντιπρόεδρος και υπουργός οικονομικών, αλλά και με την αυτοκριτική της περιόδου 2009 -2011, είναι ο ικανότερος να οδηγήσει την χώρα στην ανάπτυξη και να κάνει την Ελλάδα αυτοδύναμη. Εξάλλου το απέδειξε με τους χειρισμούς του στο κούρεμα 106 δις ευρώ και την επιτυχία του στη νέα δανειακή σύμβαση (PSI) .

Πιστεύω ότι θα επικρατήσει λογική και ο λαός θα του δώσει την δύναμη να οδηγήσει την Ελλάδα στο μέλλον. Ο λαός πρέπει να ψηφίσει με γνώμονα το συμφέρον του και το συμφέρον της πατρίδας. Εάν στην κάλπη αποτυπωθεί αυτό που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στην  ουσία ο λαός  τιμωρεί τον εαυτό του. Και βέβαια ο λαός είναι οργισμένος , θυμωμένος και απογοητευμένος από όλους τους πολιτικούς και ειδικά από αυτούς που κυβέρνησαν. Θα υπάρξει κάποια διαρροή προς τα μικρότερα κόμματα όμως ο λαός κατά 80 % θέλει να μείνει στην Ευρώπη και στο Ευρώ.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. παρέλαβε το 2009 μια Ελλάδα κατεστραμμένη με 36 δις έλλειμμα και με μια Νέα Δημοκρατία ένοχη για τα σκάνδαλα αλλά και για την κατάσταση που παρέδωσε την χώρα. Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που ανέλαβε δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει εκτός από το σεισμό και το τσουνάμη της διεθνούς οικονομικής ύφεσης. Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για το μόνο που ευθύνεται είναι οι καθυστερήσεις των διαθρωτικών αλλαγών , στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων , στην εξυγίανση του δημόσιου τομέα και στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Έκανε όμως πολλά τόσα που δεν έγιναν τα τελευταία 30 χρόνια. Οι μεταρρυθμίσεις , Καλλικράτης , οι περικοπές στο δημόσιο , η σπατάλη στην υγεία και στην παιδεία. 

Με δική της εξεταστική οδηγούνται στη φυλακή οι επίορκοι πολιτικοί  σε αντίθεση με την Νέα Δημοκρατία που επαναφέρει στα ψηφοδέλτια της  όσους ευθύνονται για τα σκάνδαλα που φρόντισε να παραγραφούν κλείνοντας την βουλή. Ο κύριος Σαμαράς ενώ υπέγραψε όλα τα άρθρα του μνημονίου συνεχίζει να το παίζει αντιπολιτευόμενος και  κρύβετε πίσω από την πλάτη του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Ο κύριος Σαμαράς ο οποίος μέμφεται το ΠΑ.ΣΟ.Κ.  για την πολιτική του στην λαθρομετανάστευση είναι αυτός που το 1991 στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ως υπουργός εξωτερικών άνοιξε τα σύνορα  με την Αλβανία με αποτέλεσμα μαζί με τα 2 εκατομμύρια Αλβανούς να μπουν και 1 εκ. Καλασνικοφ. Η δημαγωγία σε όλο της το μεγαλείο.

Η αριστερά του κυρίου Τσίπρα  που δηλώνει ότι θα κάνει κυβέρνηση με τον κύριο Καμμένο τον κύριο Κουβέλη και τα άλλα αντιμνημονιακά κόμματα. Και δεν θα παραδώσει την εντολή πίσω στον πρόεδρο της δημοκρατίας και θα σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας. Άραγε γνωρίζει ότι αυτό είναι συνταγματική εκτροπή΄;

Άρα το δίλημμα για τον ψηφοφόρο θα είναι δεδομένο. Θα επιλέξει την τιμωρία για το χθες ή θα θελήσει να διατηρήσει ζωντανή την ελπίδα για το αύριο; Κατά την γνώμη μου το ΠΑΣΟΚ παρά τα λάθη του παρελθόντος με ηγέτη και πρωθυπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Άγγελος Χαρίτου
Γραμματέας Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μελβούρνης
                                      ***

ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ;


Οι μέρες πέρασαν, η Κυριακή των εκλογών πλησίασε.
Αυτό που όλοι λένε και έτσι φαίνεται να γίνει, είναι ότι οι 
Έλληνες πολίτες θέλουν να τιμωρήσουν και τα δύο πρώην "μεγάλα" κόμματα 
της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 
Το άσχημο είναι ότι κανείς από τους υποψήφιους όλων των κομμάτων δεν μιλάνε
για την Ανάπτυξη της Μεσσηνίας πλην ενός, του ΑΝΤΩΝΗ Γ. ΣΑΟΥΤΗ, 
της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ της Ντόρας Μποκογιάννη, ο οποίος είναι 
ο μοναδικός Υποψήφιος που στα τηλεοπτικά πάνελ δηλώνει ότι "βαρέθηκε να 
ακούει για "κομματικές ταμπέλες", για "συνθήματα" και "κραυγές" των Υποψηφίων.
Πλήρη αναφορά των προτάσεών έχει καταγραφεί στο blog  της Μεσσηνίας το
                                  http://messiniaka.blogspot.com
                    Επισκευθείτε το και ενημερωθείτε για τις προτάσεις του.
                                Ψηφίζοντας ΑΝΤΩΝΗ Γ. ΣΑΟΥΤΗ
              Ψηφίζεις ΕΣΕΝΑ ! Ψηφίζεις την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ !

Γραφείο Τύπου Αντιπροέδρου
της  Κυβέρνησης
 pressoffice@antiproedros.gov.gr
Στο πλαίσιο της συντονιστικής επιτροπής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Κέντρου της Αθήνας, που λειτούργησε στην Αντιπροεδρία της Κυβερνήσεως, υπογράφηκε, σήμερα, Πέμπτη 3 Μαΐου 2012, το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, με θέμα τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου «JESSICA PLUS» για το κέντρο της Αθήνας.
Με το εν λόγω Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο είναι μια πρωτοβουλία των Γραφείων του Πρωθυπουργού, κ. Λουκά Παπαδήμου, και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, λαμβάνονται υπόψη τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν το κέντρο της Αθήνας και οι αιτίες που τα προκαλούν, και κατατίθενται ουσιαστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της υφιστάμενης κατάστασης, κυρίως μέσω επιθετικών αναπτυξιακών μέτρων άμεσης απόδοσης.
Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας οι συναρμόδιοι φορείς συμφωνούν να συνεργαστούν προκειμένου να διερευνήσουν τη δυνατότητα άμεσης σύστασης ενός νέου χρηματοδοτικού εργαλείου, που θα λάβει τη μορφή ενός Ειδικού Ταμείου Αστικής Αναζωογόνησης για την Αθήνα και δεσμεύονται για την λήψη όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση.

http://antiproedros.gov.gr/2012/05/03/3684
 

ΜΙΑ ΤΥΓΝΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Απο τον ΣΤΑΘΗ ΚΟΜΝΗΝΟ

http://www.youtube.com/watch?v=vPYXmODt5M8&feature=related

Το εστειλα σε μελη του γερμανικου Κοινοβουλιου και στην...καγκελαριο (σ αυτήν εις διπλουν, στις ιστοσελιδες και mail της). Όχι με την αυταπάτη άλλου εδάφος από ένα ΟΥΤΩΣ....
YouTube - Videos from this email


 ************************************

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
What can be done against animal cruelty in Cyprus?

Dear Friends,  
KALISPERA.  XRISTOS ANESTI
VERY DISTURBING.  PLEASE READ! Another incident of brainless & unhuman behaviour.  Some bastards found an astray starving dog and slaughtered it. The poor animal is opened with a knife under it and some organs where missing.  This happened during Easter days in Pissouri / Asomatos area. and I did not consider it fit to publish this disturbing photo during these Holly Days.Please circunvent this photo to as many friends in order to make it known what is going on in Cyprus from some sick people.  Do not let its death to be just another death of just another astray starving dog who most probably someone approached it with a piece of food in hand!      
best regards
Elena Aristidou
DSC_0003 (2).JPG

No comments:

Post a Comment

wibiya widget