Monday, July 8, 2013

ΤΡΙΚΑΛΑ :Χρυσός Βαλκανιονίκης ο Παναγιώτης Λώλας και Χάλκινος Βαλκανιονίκης ο Κωνσταντίνος Τσίνας

Παρ, 05/07/2013
20130705_Lwlas-Tsinas1
Ο Παναγιώτης Λώλας, μαθητής της Γ΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Αθηνά, κατέκτησε χρυσό μετάλλιο και ο Κωνσταντίνος Τσίνας μαθητής της Γ΄ Λυκείου του 1ου ΓΕ.Λ. Τρικάλων κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στην 30η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (BMO 2013) που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο από 28 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου. Σ' αυτή τη διεθνή διοργάνωση συμμετείχαν οι καλύτεροι μαθητές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στα Μαθηματικά. Και οι δύο Τρικαλινοί μαθητές αντιμετώπισαν τέσσερα αρκετά δύσκολα προβλήματα.
Οι δύο Τρικαλινοί μαθητές είναι βασικά μέλη της εξαμελούς Εθνικής Μαθηματικής Ομάδας, η οποία στελεχώθηκε μετά από πέντε διαδοχικούς διαγωνισμούς που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) μαζί με τα Παραρτήματα που διαθέτει σχεδόν σε όλους τους νομούς της χώρας και υπό την αιγίδα του υπουργείου παιδείας. Η πόλη των Τρικάλων είναι η μοναδική πόλη αυτής της έκτασης και από τις δέκα συμμετέχουσες χώρες, με δύο τόσο υψηλές διακρίσεις. Οι μαθητές της Εθνικής μας ομάδα κατέκτησαν ακόμη ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια.
20130705_Lwlas-Tsinas2
Οι χώρες που συμμετείχαν στην 30ηΒαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα με τις εθνικές τους αποστολές ήταν: η Ελλάδα, η Σερβία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, η Μολδαβία, η Κύπρος, τα Σκόπια και η Αλβανία. (Η Τουρκία δεν έλαβε μέρος γιατί η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο).
Οι Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι ένας διεθνής θεσμός, υψηλότατου ενδιαφέροντος και όχι μόνο για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Απόδειξη, αποτελεί η συμμετοχή εκτός συναγωνισμού εθνικών ομάδων και από άλλες χώρες. Φέτος ως φιλοξενούμενες χώρες έλαβαν μέρος η Μεγάλη Βρετανία, η Ιταλία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν.
Συγχαίρουμε θερμά τον Παναγιώτη Λώλα και τον Κωνσταντίνο Τσίνα, καθώς και τον Τρικαλινό Μαθηματικό Δημήτρη Κοντοκώστα που ήταν Αρχηγός της αποστολής, γι' αυτές τις κορυφαίες επιτυχίες τους. Ευχόμαστε υγεία και ευόδωση των στόχων τους. Καλή επιτυχία και στην 54η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που φέτος διοργανώνετε στην πόλη Santa Marta της Κολομβίας από 17 έως 28 Ιουλίου.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget