Wednesday, April 8, 2015

Περού: Πέθανε στα 117 της χρόνια η γηραιότερη γυναίκα του κόσμου



Σε ηλικία 117 ετών πέθανε μία γυναίκα που ζούσε σε ένα χωριό του Περού στην καρδιά των Άνδεων. Η Φιλομένα Ταϊπέ άφησε την τελευταία της πνοή την Κυριακή.
Η Φιλομένα Ταϊπέ γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1897, σύμφωνα με τα στοιχεία της ταυτότητά της και είχε λάβει μόλις τον προηγούμενο χρόνο για πρώτη φορά σύνταξη από το κράτος.
Η υπεραιωνόβια γυναίκα έμεινε χήρα σε νεαρή ηλικία έχοντας εννέα παιδιά και όπως είχε πει «εργαζόταν σκληρά για να τα μεγαλώσει». Μόνο τρία από τα παιδιά της επιβίωσαν.
«Το μυστικό της μακροζωίας μου είναι η φυσική διατροφή με πατάτες, κρέας, φασόλια, γάλα και κατσικίσιο τυρί» είχε πει πέρυσι η Φιλομένα, η οποία ποτέ δεν είχε φύγει από το χωριό της με το όνομα Ποκούτο στην επαρχία Χουανκαβελίτσα στα ανατολικά του Περού
Η γιαπωνέζα Μισάο Οκάουα που έφερε τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στη γη πέθανε την 1η Απριλίου του 2015 σε ηλικία 117 χρόνων. Ωστόσο, είχε γεννηθεί στις 5 Μαρτίου του 1898 και ήταν τρεις μήνες νεότερη από την γηραιά γυναίκα του Περού όπως προκύπτει από τα έγγραφα της ταυτότητας της Φιλομένα Ταϊπέ.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget