Thursday, April 30, 2015

Ταξιδεύοντας με τους Έλληνες, Πρωτομαγιά 2015 .Φωτογραφίες απο Τρίκαλα και αλλού

Πρωτομαγιά στην Ελλάδα σήμερα και τα μέσα μεταφοράς,απο χτες ήταν.. φίσκα. Όλοι φεύγουν ή τρέχουν να βρεθούν κοντά στη φύση να ξεφύγουν απο τη μούχλα του χειμώνα και την πολιτική ζωή που τους έκανε να αισθάνονται πολύ άσχημα..  Νομίζω η πιο ευχάριστη και χαρούμενη ευχή που δίνουν όλοι είναι όταν ακούγεται παντου καλη πρωτομαγιά..Θυμίζει την αρχαία Ελλάδα που όταν έφτανε η Άνοιξη όλοι εύχονταν Καλή Ανάσταση -της φύσης.. Χαρείτε φίλοι μου.

Η αμαξοστοιχία Αθηνών -Θεσσαλονίκης  αναχωρεί για Λάρισα, (Καρδίτσα Τρίκαλα) Θεσσαλονίκη."Αντίο Αθήνα λένε κα οι δύο Λαρισαίες Χριστίνα και Μαρία..Καλό ταξίδι σε όλους..και καλο Μάη.."


Στα Τρίκαλα όλα μυρίζουν πρωτομαγιά ..και οι τουρίστες φτάνουν συνέχεια για να χαρούν τις φυσικές ομορφιές και τον υπέροχο Ληθαίο Ποταμό (που γεννήθηκε ο Ασκληπιός) και μπορούν να περπατησουν αρκετά δίπλα στα νερά του και τα φουντωτά πλατάνια..




Να και το ανακαινισμένο υπέροχο κτήριο στην αρχή της Ασκληπιού που άνοιξε το κατάστημα "Στραντιβάριους" με είδη ρουχισμού και μόδας.. Πολλοί λένε οτι είναι του γνωστού μας  Λάκη Λαζοπουλου που κάθε Τρίτη κατηγορεί τους εκάστοτε κυβερνώντες για τη φτώχεια και τη κρίση που φέρνου στην Ελλάδα..!!



Να και η μοντέρνα εποχή που άλλαξε την Πάλαι ποτέ θρυλική "κοσιά"με το κοφτερό μαχαίρι στο κάτω άκρο και χέρι ένα καλοφτιαγμενο κοντάρι.
Σε τρικαλινο μαγαζί είδα σήμερα έξυπνη κοσιά"με μεταλικο χέρι.. Και με πιο εύκολα τα υπολοιπα για όσους γνωρίζουν..


ΔΠ 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget