Saturday, April 25, 2015

Η εικαστικός Πηνελόπη Σχιζοδήμου εγκαινιάζει στις 7 Μαίου ενότητα έργων της στη γκαλερί Art Zone 42

Πηνελόπη ΣΧΙΖΟΔΗΜΟΥ

Την Πέμπτη 7 Μαϊου, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Art Zone 42 (Αθήνα ... Β. Κων/νου 42)η ενότητα έργων της εικαστικού Πηνελόπης Σχιζοδήμου, με τίτλο ‘EGO’. 

Η έκθεση αποτελείται από ζωγραφικά έργα, τα οποία απεικονίζουν ανθρώπινες φιγούρες, γυναικείες και σπανιότερα αντρικές, αποδωσμένες με μια ποιητική ματιέρα, η οποία αποκρυπτογραφεί την ουσία των πραγμάτων που έγκειται πέρα από την σαρκική - υλική υπόστασή τους.


Η εικαστικός αφουγκράζεται τη σημασία αλλά και τη δραματικότητα των ανθρωπίνων σχέσεων, τους άγραφους νόμους που μπορεί να διέπουν την ξεχωριστή σχέση κάθε άντρα και γυναίκας, οπτικοποιώντας έτσι αληθινά ψυχογραφήματα.


 Ο τίτλος της έκθεσης ‘EGO’ δεν παραπέμπει μονάχα στον προσωπικό κόσμο της Πηνελόπης Σχιζοδήμου, αλλά δηλώνει και τον εγωισμό που τροφοδοτεί και χαράσσεται στις εγκόσμιες διαδρομές της ζωής. Έχει διττή σημασία, υποδηλώνοντας τη δύναμη του εαυτού μας και την υπεροχή του, που είτε επιβιώνει, είτε αναλώνεται και χάνεται στο βάρος του έρωτα.

Οι φιγούρες της εικαστικού, απεικονίζονται συχνά αφαιρετικές, στη χρωματική κλίμακα του γκρι, του μαύρου και του κόκκινου, ένα κόκκινο που υποδηλώνει το πάθος, την ένταση της στιγμής, την έριδα αλλά και την αγάπη ταυτόχρονα. Οι γυναίκες της είναι σκεπτόμενες, δυναμικές και ευαίσθητες. Ενίοτε αποφεύγουν να σηκώσουν το βλέμμα τους πέρα από τα όρια του πίνακα ή να αποκαλύψουν τα χαρακτηριστικά τους για να μην αποκαλυφθούν αιώνια μυστικά τους. Είναι διαχρονικές, καθώς εναγκαλιάζουν τη σκέψη κάθε γυναίκας, τις φοβίες της και τις προσδοκίες της.


Η Πηνελόπη στο ΜΕΧΙΚΟ ΣΙΤΥ όπου είχε παρουσιάσει έργα της πρόσφατα
και στην κάτω φωτογραφία απο παλαιότερη επίσκεψή της στην Ιορδανία..


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ EΔΩ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget